07-01-2018 19:02 uur

Stormvogels 1 – Furore 1 (16-21)

Zondagmiddag was de lastige uitwedstrijd tegen Stormvogels. Na twee vrije weken zou de draad weer opgepakt moeten worden. Het was vooral in de eerste helft spannend met veel doelpunten aan beide kanten.

Stormvogels kwam in de eerste minuut al op 1-0 door een fout in de verdediging. Echter Dionne schoot 1-1 van halve afstand en twee minuten later was het Bram die raak schoot vanachter de korf, 1-2.

Bram schoot ook 1-3 in van vlakbij de korf na een goede actie van het vak, maar Stormvogels kwam terug tot 2-3. Sven, vanmiddag zeer op dreef, maakte van afstand 2-4 en via een strafworp werd het 3-4. Max schoot van afstand 3-5 in, maar wederom kreeg Stormvogels een strafworp en het was 4-5. De strafworpen werden snel gegeven en even later was het gelijk, 5-5. Daarna werd er nog een gemist, maar Stormvogels nam toch de leiding, 6-5 van afstand, nadat Coen omver gelopen was.

Het werd 7-5 van afstand, maar Sven maakte via een omdraaibal 7-6 en van halve afstand 7-7, toen was er een kwartier gespeeld. Toch kwam Stormvogels weer voor door een doorloopbal te benutten, 8-7 en het werd 9-7 van afstand. Sven benutte een kansje en toen was het 9-8, maar via twee afstandschoten was het 11-8.

Toch kwam het eerste terug. Bram schoot 11-9 in van afstand en Sven maakte vanachter de korf 11-10. Vlak voor rust was het Brit, die van afstand raak schoot, 11-11. Rust, het kon alle kanten op en het publiek was er niet helemaal gerust op.

Het eerste startte de tweede helft met een andere verdedigingstactiek en dat pakte heel goed uit. Stormvogels wist zich er niet goed raad mee en Heleen scoorde van afstand, 11-12 en even later was het weer raak, na een goede actie van het vak, Heleen, 11-13 van afstand. Sven maakte van afstand 11-14 en na 12-14 werd Heleen verkeerd afgestopt, de strafworp werd benut door Max, 12-15. Het eerste ging door. Na een gemiste strafworp was het wederom Heleen, die van afstand 12-16 inschoot.

Het Stormvogels van voor de rust was niet te vergelijken met het Stormvogels van na de rust. Het tempo was er uit en er werd slecht geschoten en het eerste ging rustig door. Het werd 13-16 door een strafworp, maar even later was het Sven die fraai inschoot, nadat Dionne uit een vrije bal naar Sven gooide, 13-17.

Bram scoorde vanachter de korf 13-18 en Stormvogels maakte 14-18 van halve afstand. Dionne scoorde 14-19 uit een vrije bal en Sven maakte met een schitterende actie 14-20. Stormvogels maakte 15-20 van afstand, maar de wedstrijd was gespeeld. Bram werd nog verkeerd afgestopt en Max benutte de strafworp, 15-21. Ivo kwam er in voor Coen, maar het bleef de laatste twee minuten 16-21.

Fraaie overwinning eerste. De eerste helft van de competitie zit erop, ongeslagen en ongekend. Echter de tweede helft van de competitie komt er aan. Volgende week DKV/Victoria uit in Diemen en dat wordt een moeilijke opgave, echter alles is mogelijk. Succes!!

Sibbeltje