05-01-2018 20:20 uur

Door een Furorebril...

Furore D3 - ZKV D2
Na een speech van Tom en Thomas ging de ploeg inlopen en inschieten. Het was een beetje uitgelopen, want een E ploegje was nog op een gedeelte van de zaal aan het spelen. En aangezien de D de gehele zaal nodig heeft moesten we even wachten. De ploeg was zeer gemotiveerd want in de vorige wedstrijd tegen ZKV hadden ze maar 1 doelpunt gemaakt en dat moest beter kunnen.

De aanval bestond uit Kim, Myrthe (beiden als heer), Tess en Amy-Lee, terwijl de verdediging werd bemand door Sanne (heer), Merlijn, Thirza en Danique.

Fiene was verlaat en Isabel was wissel en kwam haar zieke zus Larissa vervangen. Deze zat trouwens wel met haar moeder op de tribune, wat een kanjer toch!

Deze ploeg wordt getraind door Martin, Tom en Thomas.

De wedstrijd wordt geleid door Edward en Jolanda houdt het scorebord bij.

Tess nam de bal uit en we begonnen meteen met een goede lange aanval waaruit een schot kwam van Myrthe en die zat er bijna in. Dat zou toch mooi geweest zijn. Maar het liep even anders, de bal werd gevangen door ZKV ging naar de andere kant en uit hun aanval kwam meteen een doelpunt en stonden we met 0-1 achter. Dat was jammer, Tom had intussen onze aanval bijeen geroepen om wat duidelijk te maken.

In de volgende aanval kwam een schot van Tess en ook deze ging rakelings mis, erg jammer. De bal ging weer naar de aanval van ZKV, maar Sanne sprong voor en kregen wij weer een kans. Opeens stond Myrthe vrij, ze kreeg de bal van Amy-Lee en schoot het eerste doelpunt van ons erin. Wat een gejuich overal, de stand was 1-1.

Maar de vreugde was van korte duur, ZKV maakte snel 1-2 en via een strafworp werd het 1-3. Maar Tess kreeg ook een kans, bij een doorloopbal werd zij verkeerd verdedigd en kreeg een strafworp, de ging er bijna in, wat een pech!

Edward floot voor wisselen, vak en functie. We speelden de bal niet goed naar elkaar en zodoende kon ZKV weer aanvallen. Er werd geschoten, maar Kim verdedigde prima en verdiende daarmee de bal. Uit deze aanval kwam nog geen doelpunt, maar een ZKV heer wist de korf wel te vinden, 1-4. Wij hadden daarna ook een goede aanval, de bal kwam van Thirza via de grond bij Danique en zij schoot meteen en de bal zat er in. Joepi!!!! 2-4.

Wat wel jammer was dat we niet dichterbij konden komen, want ZKV schoot er twee ballen in, 2-6. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft kwamen Fiene en Isabel erin voor Thirza en Amy-Lee. De eerste aanval van ZKV werd door Merlijn onderschept en de bal ging naar onze aanval waar Isabel tot een schot kwam, Myrthe ving af en schoot gelijk de bal door de korf. Nou dat even een prima start zeg!!!!!3-6.

De bal ging weer naar de overkant en na een ZKV aanval onderschepte Sanne de bal en via Danique werd naar Myrthe gespeeld. Uit deze aanval van Tess, Kim, Myrthe en Isabel kwam helaas geen doelpunt, jammer hoor.

De verdediging van Merlijn, Fiene, Sanne en Danique stond pal en het duurde een hele tijd voordat een aanval van ZKV doel trof, 3-7. Een heer van ZKV wilde dit nog een keertje doen, maar Merlijn was er op tijd bij met verdedigen en kreeg de bal.

Er moest weer gewisseld worden.

ZKV nam uit en er kwam een lange aanval en ondanks het goed verdedigen van Isabel, Kim, Myrthe en Tess werd er toch door ZKV gescoord, 3-8. Daarna kwam er weer een aanval van ons en het liep goed, zo goed zelfs dat Merlijn een strafworp verdiende. Hij mocht deze zelf nemen en het scheelde een haartje of hij zat er in, pech pech pech!!!

Na een ZKV aanval kregen wij weer een kans, er werd een lange bal gespeeld, echter die werd net onderschept door een ZKV speler. En zij hadden hiermee het laatste woord, want tijdens deze aanval werd er nog een doelpunt van heel ver ingeschoten 3-9, en kort daarop floot Edward voor het einde van de wedstrijd.

Jammer, we hebben de wedstrijd verloren, maar . . . . . . . . . . . . . .  In de vorige wedstrijd tegen ZKV scoorden wij 1 keer en nu 3 keer. Dit is toch een goede vooruitgang. Iedereen heeft er keihard voor gewerkt.

Ik denk dat jullie nog beter kunnen worden, op de trainingen met Martin, Tom en Thomas er maar flink tegenaan, dan komen de resultaten ook wel.

Doe je best allemaal en veel plezier en succes in het nieuwe jaar.

Vanaf deze plaats wil ik iedereen een gezond, blessurevrij, sportief en gelukkig nieuwjaar toewensen.

Rita