17-12-2017 11:11 uur

Furore 1 - Nikantes 1 (27-11)

Zaterdag om 12.50 uur was de wedstrijd gepland tegen Nikantes uit Hoogvliet. Deze ploeg had geen punten en het volledige eerste had er zin in en uiteindelijk werd het een zeer ruime overwinning. De E5 en de E6 waren de ploeg van de week en gezien het tijdstip was er nog redelijk veel publiek.

Het eerste stond al snel op 1-0, doordat Bram heel snel weg liep bij de korf en raak schoot. Een minuut later was het Max, die van afstand 2-0 inschoot en na de wissel werd Sven verkeerd afgestopt en Coen benutte de strafworp, 3-0. Weer een minuut later was het Sven, die 4-0 maakte via een doorloopbal na een goede actie van het vak.

Nikantes kwam op 4-1 van afstand, maar het eerste ging door. Max maakte 5-1 van afstand en Brit benutte een doorloopbal, 6-1. Na 6-2 werd Bram verkeerd afgestopt en Max benutte de strafworp 7-2. Na 7-3 was het Sven, die van afstand 8-3 inschoot en na 8-4 van afstand schoot Bram vanachter de korf 9-4 in. Max maakte 10-4 via een omdraaibal aangegeven door Merel en Dionne schoot 11-4 in van afstand. Toen waren er zestien minuten gespeeld.

Brit kreeg onverwachts een bal in haar gezicht en verstapte zich, Anouk kwam er in. Het was Sven, ook via een omdraaibal die 12-4 maakte, maar Nikantes kwam via twee schoten van afstand terug tot 12-6. Rust.

Het eerste was veel sterker en had er zin in.

Brit was weer terug en maakte van afstand 13-6. Coen benutte een kansje bij de korf en het was 14-6. Bram werd verkeerd afgestopt en Max benutte de strafworp, 15-6. Na 15-7 van afstand was het Coen, die raak schoot 17-7 en Max snelde langs zijn heer en de doorloopbal werd benut 18-7. Heleen schoot van afstand 19-7 in en Nikantes kwam op 19-8. Dionne maakte van afstand de twintig vol en toen waren er veertien minuten gespeeld in de tweede helft, 20-8.

Het eerste bleef met inspiratie spelen en scoorde rustig door. Na 20-10 was het Sven, die fraai een doorloopbal inschoot, 21-10 en een minuut later was het wederom Sven nu van halve afstand, 22-10. Er kwamen wat wissels, Merel ging naar het andere vak, Ivo voor Max en Anouk werd ook weer gewisseld en de strijd ging verder.

Nikantes ging verder met zeven man/vrouw, want een dame werd er uitgehaald en er was geen reservedame. Niettemin was het Heleen, die van afstand 23-10 raak schoot en Bram schoot fraai 24-10, uit een vrije bal aangegeven door Heleen. Na 24-11 was het Dionne van afstand, 25-11 en Bram frummelde de bal door de korf op een fraaie manier, 26-11. Heleen bepaalde de eindstand door fraai de doorloopbal te benutten, 27-11 na een sterke actie van het gehele vak.

Het eerste heeft nu twee weken vrij en staat op de eerste plek met 12 punten uit 6 wedstrijden. Enorm, wie had dat gedacht. Stormvogels is op 7 januari 2018 om 14.35 uur de tegenstander in Uitgeest. Geen gemakkelijke wedstrijd, maar Sibbeltje heeft er vertrouwen in.

Sibbeltje