U bevindt zich hier: Teams » Verslagen

Verslagen

12-12-2017 20:25 uur

Door een Furorebril... met foto's!

Furore C3 - Velocitas C3

De ploeg van Kim moest vandaag aantreden tegen Velocitas en die moesten helemaal uit Leiderdorp komen. Dit houdt in dat wij ook daar een keertje heen moeten.

Onze ploeg bestaat uit Renate, Yara, Femke, Bodile, Melissa, Danique, Boaz, Robin, Ezit en Djina (vandaag niet aanwezig).

Trainer en coach is Kim en vandaag zat de moeder van Robin bij het apparaat om de stand en tijd bij te houden.

Patrick ging de wedstrijd fluiten en om 12 uur precies gingen we van start.

De eerste aanval, die bestond uit Femke, Bodile, Boaz en Ezit, hield de bal best lang in de ploeg alleen de tegenstander verdedigde goed, zodat er geen schot uit kwam en Velocitas de bal onderschepte en ging aanvallen. Hier kwam nog niets uit en onze verdediging bestaande uit Renate, Yara, Melissa en Robin hadden de bal weer onderschept. Danique was wissel en mocht voorlopig haar ploeg aanmoedigen. Bij het uitspelen naar de aanval pakte Velocitas de bal weer af en werd er naar een vrijstaande heer bij de korf gespeeld en deze schoot de bal door de korf, 0-1. In onze volgende aanval schoot Femke de bal raak, maar omdat het verdedigd was telde het doelpunt niet. Dat was natuurlijk erg jammer. Misschien komt er een volgende kans.

Maar over het algemeen was de tegenpartij sterker, ook wat ouder en iedereen kon zien dat zij al langer korfbalden. In onze ploeg zitten heel wat nieuwkomers en die moeten nog aan hun korfbalcarrière beginnen. Al snel was het 0-2 en 0-3, jammer.

Wij probeerden het ook, een ver schot van Robin ging net mis en de bal ging weer naar Velocitas. Hier werd een schot gelost, maar Ezit verdedigde goed en wij kregen de bal weer. Via Bodile, Boaz en Femke ging de bal weer naar onze aanval. We probeerden van alles, maar het was Velocitas dat 0-4 scoorde. Zij waren de betere ploeg, maar dat neemt niet weg dat er door het team van Kim hard gewerkt werd om kansen te creëren, maar doelpunten wilden er niet vallen. Ondanks dat er goed schoten van Boaz en later door Renate waren en schoten van Velocitas werden verdedigd door Bodile, Ezit en later door Boaz bij een vrije bal van Velocitas en dat er nog een strafworp gemist werd door Velocitas was de stand met de rust toch 0-7.

RUST

In de tweede helft speelt Danique voor Ezit. Maar voordat wij gevaarlijk konden worden werd het 0-8 vlak bij de korf en 0-9 via een strafworp omdat een doorgebroken speler in de rug werd gelopen. Maar ook Femke verdiende een strafworp, bij een doorloopbal werd zij op de arm getikt. Ooooohhhhh ....... wat wilde ze graag de bal er in gooien, maar het schot was net niet zuiver genoeg om door de mand te vallen. Zo jammer!!!!

Melissa had nog een goede verdedigende actie tegen haar lange tegenstander en wij kregen de bal weer. Opeens hadden wij een heel goede aanval en Danique gaf Boaz een doorloopbal aan, op de rand en . . . . . . . . . . . .jammer zeg, hij rolde er aan de verkeerde kant af. Een afstandschot van Velocitas betekende 0-10. Ze schoten ook wel erg goed en het is dat onze verdediging van Femke, Bodile, Boaz en Danique zo pal stond en er hierdoor doelpunten van de tegenpartij werden afgekeurd, zodat het toch een andere tweede helft werd.

In de aanval met Robin, Renate, Melissa en Yara werd er verschillende keren geschoten en goed afgevangen, zodat we hoop hadden op een tegendoelpunt. En opeens . . . . . . .  . Robin neemt een uitbal, gooit hard naar de wegrennende Melissa, zij komt van ongeveer 3 meter vrij bij de korf en KNALT ZO DE BAL ERIN!!!! Iedereen juichen natuurlijk, op tribune, in de zaal, het dak ging eraf!!! Jammer dat Velocitas hierna nog een doorloopbal benutte en de eindstand op 1-11 bracht.

Ik kon natuurlijk zien dat Velocitas al een stuk verder was in het korfbalspel, maar jullie hebben je uiterste best gedaan en keihard gewerkt.

De C3 is een leuke ploeg jongens en meiden en samen met Kim, lekker hard werken op de training, dan komen jullie er wel. Je moet maar zo denken, de aanhouder wint. Dus .  .  .  .  .  . GA ER VOOR MET Z'N ALLEN!

Ik wens jullie in ieder geval veel succes en plezier toe met korfballen.

Rita

facebook twitter Email