03-12-2017 20:59 uur

Door een Furorebril....

Furore E6 – Furore E5
Ja, de E5 en de E6 zitten in dezelfde poule, dus moeten ze ook tegen elkaar spelen. Dat is wel even vreemd, want dan moet er een ploeg in een afwijkende kleur spelen. Anders kunnen de spelers, publiek en scheidsrechter de ploegen niet uit elkaar houden. Dus de E5 speelde vandaag in een zwart shirt en de E6 in het gewone Furore shirt. Daar ik al een verslag geschreven heb van de E6, was nu de E5 aan de beurt.

De ploeg bestaat uit: Rik, Britt, Sacha, Fleur, Lisa en Anne. Lieke en Doenja zijn de trainers en Monique is coach. Britt en Anne waren eerst even wissel en Lisa speelde als heer.

John is vandaag de scheidsrechter en eigenlijk is hij meer de spelleider, want hij legt ook precies uit wat er fout gedaan wordt als hij ergens voor fluit.

We spelen in de grote zaal, ik was eerst in de turnzaal gaan kijken, maar daar was niets. Meestal spelen er 2 of 3 wedstrijden tegelijk, maar nu hadden we de grote zaal voor ons alleen. Maar we speelden maar op een derde gedeelte hoor, het zou te gek zijn om die hele zaal over te rennen.

Een speler van de E6 nam middenuit, want dat was de thuisspelende ploeg. Zij gingen gelijk in de aanval, er werd geschoten op de korf, maar Rik verdedigde goed en John floot hiervoor. Dus ging de E5 in de aanval. Rik, Fleur, Lisa en Sacha speelden goed samen om de bal naar de andere korf te krijgen. Bij één zo’n beweging was Sacha gevallen en had haar knie op een plekje geschaafd, deed toch wel een beetje pijn.

De aanvallen ging heen en weer, veel keer werd er op de korf geschoten. Soms was het erg spannend, de bal kwam op de rand en naar welke kant zou hij rollen. Erin of eruit?? Ook moesten jullie goed samenspelen, precies in de handen gooien anders was de bal uit. Het speelveld is toch niet zo heel groot, al hadden we het al een beetje groter gemaakt door andere lijnen te gebruiken.

Uit één van de vele aanvallen had Aishleen van de E6 opeens een kans en zij schoot de bal in de korf, dus stonden wij achter met 1-0. Dat was jammer, maar de wedstrijd begon pas dus hadden wij, in het zwart, nog alle kansen om gelijk te maken. Opeens een verre bal naar Fleur, die vrij liep naar de korf. Ze had pech, de bal was net even te hard en ze kon hem daardoor net niet pakken, anders had ze zo in de korf kunnen schieten. JAMMER!!!!!

1 minuut wisselpauze. Britt (heer) en Anne erin en Sacha en Lisa eruit.

En voort ging het, die jongen en meiden rennen toch wat heen en weer zeg!! Dan moet je weer aanvallen en dan weer verdedigen, dat is best vermoeiend, maar jullie deden het goed hoor. Rik, Fleur, Britt en Anne deden hun uiterste best om vrij voor de korf te komen en daar moesten ze best hard voor knokken want de E6 verdedigde ook goed. Opeens verdween de bal in het materiaalhok (ha, ha), dus moest iemand daar in duiken, bal gepakt en het spel ging weer verder.

Rik schoot een keertje heel goed, maar de bal rolde er aan de verkeerde kant van de korf af. Wat een pech en ook Fleur zag haar schot niet door de mand gaan, de bal ging er net overheen. De E6 mocht nog een strafworp nemen, want er werd aan de achterkant verdedigd terwijl er iemand schoot en dat mag niet (als die persoon aangeraakt wordt). De strafworp, jammer voor de E6 en gelukkig voor de E5 ging er net niet in.

RUST

Na de rust gingen Rik en Fleur er uit en kwamen Sacha en Lisa er weer in. De E5 nam de bal uit en we gingen gelijk goed vrijlopen en overspelen. Hup, naar de korf toe want daar moet het gebeuren. Sacha schoot, maar ook deze poging ging er net niet in. Jullie hadden ook wel pech zeg!

De E6 had de bal weer veroverd en nu gingen zij weer in de aanval. Een vrije kans werd weer aan de achterkant verdedigd en dat betekende een strafworp. John legde uit waarom hij de strafworp gaf. Maar ook deze kans ging mis. Na deze strafworp kreeg de E5 best veel kansen om te scoren, maar het wilde maar niet lukken. Sacha kreeg een bal in het gezicht en de scheids ging op de knieën om te kijken hoe erg het was. Gelukkig viel het mee en we gingen weer door. Er worden goede dingen gedaan, zoals goed vrij lopen en goed gooien, maar ook werd er af en toe verkeerd gegooid en ging de tegenpartij weer aanvallen. Zo heb je dat in een wedstrijd.

1 minuut wisselpauze, Rik en Fleur gingen er weer in, Lisa werd heer en Sacha en Anne gingen er weer uit. Er werd best goed gespeeld, Britt onderschepte een bal en gooide naar Fleur en die kon schieten. Ooooooo.........wat jammer nu toch, net er naast!!!

Rik, Fleur, Lisa en Britt deden hun uiterste best om een doelpunt te maken, maar het wilde niet lukken. Het was eigenlijk wel verdiend geweest, maar je die bal moet door die mand en zo niet, dan krijg je geen punt. Zo is het spel nu eenmaal. Maar ik vind wel dat iedereen, zowel van de E6 als van de E5 zijn uiterste best heeft gedaan in deze wedstrijd en het was leuk om naar te kijken.

John floot voor het einde van de wedstrijd, 1-0 dus voor de E6. Gefeliciteerd, maar jammer voor de E5. Toen gingen we nog strafworpen nemen. Allemaal twee, de E6 schoot er 4 in en van de E5 zagen Britt en Sacha hun schot door de korf gaan.

Ik wens de trainers en coach veel succes en plezier met hun ploeg in de komende wedstrijden. Zet 'm op E5.

Rita