27-11-2017 21:19 uur

Door een Furorebril....

Furore C1 - Groen Geel C2
De vorige wedstrijd had de C1 gewonnen met 24-1, dus ik was benieuwd. Tycho was de aanvoerder deze keer en hij speelde met Joeri, Kristel en Isa in de verdediging, terwijl Sven, Maudi heer, Dani en Jasmijn in de aanval begonnen. Bente was deze wedstrijd afwezig en Dewi was reserve, waarvoor onze hartelijke dank. Anouk en Judit waren coach, Yara was er deze keer niet bij en het geheel stond onder leiding van Willem.

We konden beginnen, Jasmijn nam de bal uit en we gingen aanvallen. Er kwamen gelijk al kansen, Jasmijn nam een doorloopbal en Sven probeerde een balletje van afstand. Echter ze gingen nog niet door de korf. De bal ging naar Groen Geel en zij konden lang aanvallen, maar er kwam geen schot uit want onze verdediging zat er bovenop en gaf geen kans weg. Isa onderschepte opeens een Groen Geel aanval en de bal ging weer naar de andere kant. Dani gaf de doorkomende Sven op maat aan en het was 1-0. Hierna gingen er wat kansen mis en Groen Geel ging weer aanvallen. Maar dat was kort want Kristel zat er tussen, bal naar de aanval, Sven loopt door, krijgt nu de bal van Jasmijn en het was 2-0. Dat ging prima zo, maar Groen Geel kon ook scoren. Nadat ze eerst een doorloopbal gemist hadden scoorde een heer (dame) 2-1 van halve afstand. Maar. . . . . . . . . . . .Tycho kreeg al sprintend een lange bal aangespeeld van Isa en dat betekende 3-1. Dat was een prima bal! Anouk riep naar de verdediging dat ze er voor moest blijven en dat werd zoveel als kon gedaan, zodat de Groen Geel aanvallers niet naar de korf konden gooien voor een doorloopbal. Sven had de smaak te pakken en maakte vanachter de paal 4-1. Even later werd er vanuit de verdediging een lange bal op Sven gespeeld en ook deze ging erin, 5-1. Doordat onze verdediging zo goed in elkaar zat konden wij steeds weer aanvallen en doelpunten maken. Zo doe je dat in een teamsport.

Maar toch werd het 5-2 door een mooi schot van afstand. Bij deze stand hadden wij enorm veel kansen, maar de afronding wilden niet helemaal lukken. Groen Geel kreeg in deze periode veel vrije ballen, maar zij wisten hier geen gebruik van te maken. Opeens was Tycho er langs, Isa gaf goed aan en het was 6-2. De volgende doorloopbal was van Sven, goed aangegeven door Dani en het was 7-2. Kristel onderschepte veel ballen en ook Maudi was haar tegenstander te snel af met de bal uitspelen. Zo konden wij blijven aanvallen en dat resulteerde in een doelpunt van (ja wie anders) Sven, 8-2. Echter Groen Geel had voor de rust het laatste woord en maakte een doorloopbal af, 8-3. Joeri schoot er ook nog een bal in, maar die was verdedigd dus telde niet.

RUST

De tweede helft begon Groen Geel met een lange aanval, maar omdat er goed verdedigd werd kregen ze geen schotkansen. Na de onderschepping een goede aanval van Furore en twee schoten van Isa, maar jammer genoeg op het randje en de doorloopbal van Tycho was verdedigd. Toch werd het 9-3, Tycho ving een schot af en schoot toen zelf de bal door de korf, lekker gewerkt volgens Judit. Dat wij in deze periode heer en meester waren in het veld bleek uit het scoreverloop. . . . . . . . . . . . . . Het werd 15-3 via doorloopballen en schoten van halve afstand van Dani, Jasmijn en Isa en ook heel belangrijk de aangevers Tycho, Joeri en de afvangers en verdelers Maudi en Sven. En Kristel pakte met haar felheid veel balletjes af van de tegenpartij. Zo zie je dat je het met z'n allen moet doen.

Ook Anouk en Judit lieten zich goed horen bij deze wedstrijd, maar we waren nog niet klaar. Na een strijd om de bal won een dame van Groen Geel en zij schoot de stand naar 15-4. Maar het antwoord kwam heel snel, na weer een onderschepping van Kristel ging de bal naar Isa en het was 16-4. Sven dacht, ik knal er nog even eentje in van afstand en dat lukte, 17-4. Een mooie uitslag, maar. . . . . . . . . . . . .Groen Geel had het laatste woord, bij een doorbraak werd er foutief verdedigd en Groen Geel benutte de strafworp, 17-5. Daarna had Furore nog een lange aanval, maar er kwamen geen doelpunten meer dan alleen de verdedigde doorloopbal van Kristel. Die telde dus jammer genoeg niet. Willem bedankt voor het fluiten.

Al met al weer veel doelpunten en ik vond het een machtige wedstrijd waarin iedereen er voor ging en elkaar de kans gaf om te scoren. Houwen zo!!! Ook verdedigend zijn jullie best sterk, maar er komen wellicht nog tegenstanders die sterker zijn dan de ploegen die jullie nu hebben gehad, dus . . . . . . . . . . . . . . . .blijf er voor gaan.

Anouk, Yara, Judit en de hele C1, veel succes en plezier in de volgende wedstrijden.

Rita