20-11-2017 21:59 uur

Door een Furorebril...

Furore D2 - OKV D1
Van deze ploeg had ik de spelers al een tijdje niet gezien in een wedstrijd, dus dát werd voor mij weer een hele klus om de namen bij de juiste persoon te zetten. Dat ging dus weer via de haardracht, staart, knot of vlechten. En ook de kleur van de schoenen en/of kousen was een hulpmiddel om de meiden uit elkaár te houden.

De eerste opstelling was in de aanval Yelena heer, Loes heer, Minte en Lente, terwijl in de verdediging Sienna heer, Maud heer, Marieke en Sanne stonden. Lotte en Fleur waren wissel. Coaching werd gedaan door Sven, Eline moest zelf spelen, dus was er niet bij. John was de persoon die het geheel ging leiden. En in het geheel ook zeer belangrijk, de moeder van Sienna bediende de knoppen.

John was scheidsrechter

We begonnen zeer fel aan de wedstrijd en dat resulteerde gelijk al in een strafworp voor Lente. De bal zat er in, maar werd niet goedgekeurd want Lente deed eerst een stapje naar voren en schoot toen de bal. Dat is dus lopen, niet toegestaan bij korfbal, dus op trainen nog maar even oefenen hierop.

De bal werd in de aanval van OKV snel onderschept en dus gingen wij weer aanvallen. Weer een doelpunt voor ons. Maar de verdediging van OKV zat er goed bij dus telde ook deze goal niet. JJJAMMMMERRR!!! Er werd enthousiast doorgespeeld en wij hadden veel kansen. Opeens schoot Loes de bal door de korf en was het 1-0.

Na 12/1/2 minuut gingen we wisselen van vak en functie. Toen ging Sienna er uit, ze had wat buikpijn, en Lotte kwam erin. Ook OKV had kansen en eentje ging erin en de stand was 1-1. Marieke had opeens kans uit een diepe bal, maar het ging net mis. Verder spelen maar weer, maar we kregen af en toe wel een strafworp tegen. Als je tegenstander er voorbij is mag je niet op de arm slaan of een duwtje geven, dat is foutief verdedigen en dat is een strafworp. Een leuk onderwerp voor een training. Gelukkig was de OKV heer die de strafworpen nam niet zuiver, want hij maakte er niet eentje. Wat een mazzel! Maud schoot er een bal in, maar weer was de verdediging van OKV erbij en telde het niet.

Lente onderschepte mooi een bal in de aanval van OKV en hierdoor kregen Sanne en Yelena kans om te scoren, maar het lukte net niet. Ook Minte onderschepte veel ballen en wij waren echt sterker, maar de doelpunten wilden nog niet vallen. Een keer ging het uitspelen naar de aanval mis, een heer van OKV kreeg de bal en schoot hem gelijk door de korf, 1-2. Oei dat was jammer, Sven moedigde zijn ploeg aan, kom op jongens. En jullie gingen er voor, er kwamen nog was kansen, maar er veranderde niets tot de rust.

RUST

Fleur kwam er in voor Lente en we gingen er weer voor. OKV miste weer een strafworp, pech voor hun, maar goed voor ons. Opeens had Yelena een mooie kans maar zij werd op haar arm getikt, dus kregen wij een strafworp. Ze nam hem zelf en op een mooie onderhandse manier en…………wat belangrijker was, hij zat er in en de stand was weer gelijk 2-2. Daarna OKV weer ten aanval, maar de bal werd onderschept en werd gespeeld naar de vrijstaande Minte en zij schoot de bal door de korf, 3-2. Joepie!!

Daarna gebeurde er van alles, OKV miste weer een strafworp, een doorloopbal van Yelena en een schot van Fleur gingen net mis, dat was toch wel pech hoor!

Eerst nog een gemiste strafworp van OKV en toen een doorloopbal van Yelena goed aangegeven door Fleur, foutief verdedigd door OKV, dus weer een strafworp voor ons. Yelena ging al staan en benutte de vrije doelkans heel goed, dus 4-2. Het was weer wisseltijd en ook wisselde Sienna weer met Lotte.

Gelijk uit de beginaanval van OKV kwam een doelpunt en het was 4-3, dus dat werd opletten geblazen en allemaal een schepje erboven, riep Sven.

Het ging toch niet met Sienna en zij wisselde met Lente, sterkte Sienna hopelijk is het snel weer over. Toen kwamen er een paar belangrijke minuten voor Marieke. Maud schoot de bal en die ging er maar net naast. Marieke ving het schot af en haar tegenstander stond er achter, dus kon ze gelijk schieten en dat deed ze prima, 5-3. Even later stond Marieke vrij van wel 3,5 meter en zij schoot zo de bal door de korf, 6-3. Zo zo, dat is even een leuke stand!!

Goed gedaan aanval. Het ging wel even chaotisch in onze aanval en Sven riep rust in het spel jongens. Maar OKV moest toch nog een keer aan de noodrem trekken, want Sanne was er langs en zij kreeg een duwtje in haar rug. De strafworp werd benut door Lente en de stand was 7-3. In die tussentijd heeft onze verdediging het goed dicht gehouden, echter OKV verdiende toch nog een strafworp en nu nam een meisje de vrije worp en die werd wel benut, 7-4. Maar uiteindelijk hadden wij het laatste woord, want Lente schoot van afstand de overwinning naar 8-4 in de laatste minuten. Jullie hebben verdiend gewonnen.

Gefeliciteerd met de overwinning meiden en Eline en Sven. Een leuke ploeg enthousiast meiden, die er in de wedstrijd met z’n allen voor gaan. Prima!! Succes verder.

Rita