20-11-2017 21:49 uur

Dordrecht 1 – Furore 1 (15 - 23)

De eerste verre uitwedstrijd in Dordrecht werd verdiend gewonnen door het eerste.

Dordrecht opende de score vanachter de korf, maar even later was het Bram die de gelijkmaker inschoot via een kansje. Sven zette het eerste op een voorsprong door van afstand 1-2 in te schieten en Dionne maakte 1-3 van halve afstand, na een goede actie van het vak.

Het eerste ging nog even door. Bram maakte wederom vanachter de korf 1-4 en nadat Bram de bal had onderschept en Merel verkeerd werd afgestopt werd de strafworp benut door Max: 1-5.

Even later werd Sven bij een actie verkeerd afgestopt en de strafworp werd door Coen ingeschoten: 1-6. Dordrecht was overrompeld, maar speelde niet slecht. Zij maakten 2-6, maar Max benutte een kans en het was 2-7.

Bram werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd door Max ingeschoten: 2-8. Toen waren er 15 minuten gespeeld. Na 3-8 via een doorloopbal en 3-9 via Sven, vanachter de korf, slopen er slordigheden in het spel van het eerste.

Dordrecht profiteerde daarvan en kwam terug tot 6-9. Toen was het Sven die wederom vanachter de korf 6-10 inschoot. Na 7-10 was het Merel die een kansje vlakbij de korf benutte, 7-11. Maar Dordrecht kwam tot de rust terug tot 9-11.

Rust, de meegereisde supporters waren er nog niet helemaal gerust op en opvallend was het vele malen scoren vanachter de korf door beide partijen.

Het eerste kwam goed uit de startblokken en Max scoorde van afstand, 9-12. Het werd 10-12, maar Sven kreeg het op zijn heupen en schoot tweemaal raak van afstand, 10-14. Heleen scoorde ook van afstand en toen was het 10-15, Twee minuten later was het 10-17. Bram scoorde, jawel, vanachter de korf, 10-16 en Brit maakte van afstand 10-17.

Toen waren er 12 minuten gespeeld en wat in de eerste helft gebeurde, dat ging nu niet op. Het eerste bleef bij de les, nadat Dordrecht een strafworp benutte, 11-17, en het eerste een strafworp miste, maakte Bram een kans af, na een goede actie van het vak, 11-18.

Max scoorde van afstand 11-19 en Sven maakte in de 20e minuut van afstand 11-20. Nog tien minuten te gaan, Dordrecht maakte van afstand 13-20, maar Max schoot van afstand 13-21 in. Toch kwam Dordrecht nog even terug tot 15-21, maar Heleen en Max zetten de eindstand op 15-23, via afstand.

Mooie overwinning eerste, volgende week de tweede verre uitwedstrijd tegen Conventus, een onbekende tegenstander, dus er maar weer tegenaan.

Sibbeltje.