12-11-2017 19:24 uur

Door een Furorebril...

Furore E6 - DKV Victoria E2
Wat een drukte in de turnzaal van de sporthal. De E6 van Furore moest hun eerste wedstrijd thuis spelen. Veel ouders van ons en van de tegenpartij DKV Victoria zaten op de bank om van de wedstrijd te genieten.

Onze ploeg bestond uit aanvoerder Nikki, Lizet, Manchachat, Aishleen en Laura. Laura begon aan de kant en Lizet en Aishleen kregen een hesje, want die speelden als heer. Patrick, Senna en Lotus gingen coachen, probeerden met aanwijzingen en aanmoedigen de kinderen de weg te wijzen op het speelveld.
Dit speelveld was met paaltjes wat groter gemaakt, zodat er lekker gespeeld kon worden en de bal niet zo gauw uit was. Sara was de scheidsrechter en die moest alles in goede banen leiden. Ze had er duidelijk plezier in.

Nike, de moeder van Lizet, ging het standenbord doen en al had ze het in het begin van de wedstrijd rustig, later werd er toch wat meer gescoord. Er werd druk gefotografeerd en gefilmd. Allemaal enthousiast bezig.

Sara floot in en de wedstrijd begon. Er werd goed overgespeeld en om vrij te komen moest er wel flink gelopen worden. In het begin een beetje moeilijk, maar verder in de wedstrijd ging het steeds beter. Opeens viel Nikki, dat was even schrikken, maar keihard, even wrijven en gewoon weer doorgaan. Prima toch!

Opeens was er bijna iemand vrij van DKV Victoria om te schieten, maar er werd door onze ploeg zo goed verdedigd, dat ze niet konden schieten. Dat vond ik hartstikke goed van jullie, er werd heel goed verdedigd. Vooral in de eerste helft, later werd het wat moeilijker en werd DKV Victoria toch ietsje sterker dan wij. Vooral de lange bal, het hard gooien op een weglopende speler na het veroveren van de bal... Daar was DKV Victoria goed in en hieruit kwamen schotkansen voor hen. Dat moeten wij nog allemaal leren, maar daar zijn de trainingen voor.

Een heer van DKV Victoria lag wel erg vaak op de grond, die was een beetje wild met spelen, maar later ging het beter. Na de eerste 10 minuten ging Manchachat wisselen met Laura. Even een minuutje en daarna weer verder. Opeens werd de bal onderschept door DKV Victoria, naar een vrijstaande speler gegooid en deze schoot de bal door de korf. DKV Victoria juichen natuurlijk, maar wij stonden met 0-1 achter. En het werd zelfs nog voor de rust 0-2 omdat er een meisje van DKV Victoria vrij stond met de bal en hup, goal. Maar wij hadden ook een paar kansen om een doelpunt te maken, maar jammer . . . en pech!!!!!! Hij ging er net niet in.

Rust

Sara floot voor de tweede helft. Manchachat kwam er weer in, Lizet ging er even uit en Nikki werd heer. En toen opeens bijna een kans voor Laura, maar haar tegenstander was er net weer op tijd bij, oh wat was dat jammer. Maar ook DKV Victoria schoot een keertje terwijl onze verdediging pal stond. Dus kregen wij de bal weer om te proberen aan te vallen. En soms kreeg iemand de bal op de schoen of het onderbeen en dat mag niet bij korfbal, dan gaat de bal weer naar de andere partij. Opeens kreeg DKV Victoria weer een kans door een lange bal te gooien na een onderschepping in hun verdediging en daar kwam een doelpunt uit, 0-3. Toen was er weer 10 minuten voorbij, een minuutje pauze en daarna kwam Lizet er weer in voor Nikki en speelde ook als heer. Het werd snel 0-4 en 0-5, dus Nike had het druk bij het scorebord. Maar we hadden bijna een doelpunt gemaakt, Aishleen had een kans en de bal kwam op de rand en viel er aan de verkeerde kant af, wat een pech zeg!!

Na de 0-6 van een goed meisje van DKV Victoria ging Sara op de knieën bij Laura, haar veter was namelijk los. Daarna konden we weer verder en opeens stond dat sterke meisje vrij op wel 3 meter en ze schoot zo de bal door de korf, 0-7. Dat was wel knap, maar ik vond onze ploeg ook knap spelen voor de eerste keer. Je kon wel zien dat de tegenpartij al wat verder was met korfballen. Het overschakelen van verdedigen naar aanvallen ging bij hun wat sneller, maar . . .  als jullie een paar weken hebben getraind zul je zien dat dit bij ons ook een stukje beter zal gaan. Door trainen worden we steeds beter!! Het verdedigen vond ik trouwens best goed gaan hoor.

En toen was het tijd, Sara floot voor het einde van de wedstrijd, maar er moesten nog strafworpen genomen worden.

DKV Victoria schoot er 3 in en wij 2, Lizet en Laura gooiden de bal door de korf en bij Nikki, Aishleen en Manchachat lukte het bijna ook. Patrick, Senna, Lotus en spelers, veel succes en plezier met en in deze leuke ploeg.

Rita