12-11-2017 18:39 uur

Furore 1 - DKV Victoria 1 (17-14)

Zondagmiddag was de eerste wedstrijd in de zaalcompetitie tegen DKV/Victoria. Een moeilijke tegenstander, want in de veldcompetitie werd er flink verloren.

Het was lekker druk in de sporthal en het werd een enerverende wedstrijd. Het eerste startte met in de aanval Heleen, Merel, Max en Bram en in de verdediging, Dionne, Brit, Coen en Sven.

De opkomst werd vergezeld door de Kangaroes en de F pupillen. Het eerste stond al snel met 0-1 achter door afstand. Heleen schoot daarna meteen raak 1-1, maar door een strafworp was het 1-2. Twee minuten later was het 1-3 uit een vrije bal, maar het eerste kwam terug. Heleen werd verkeerd afgestopt en Max benutte de strafworp, 2-3. Heleen spurtte langs haar dame en rondde fraai de doorloopbal af en het was 3-3.

DKV/Victoria kreeg een vrije bal en dat was meteen raak, 3-4. Na een strafworp was het 3-5, maar Bram schoot van vlak bij de paal 4-5 in. Het eerste kwam gelijk op 5-5 door Max, die van afstand raak schoot en een minuut later was het Coen, die 6-5 aantekende van afstand, na een goede actie van het vak. Toch werd het 6-6 van afstand, maar Bram schoot fraai 7-6 in halve afstand. Toch kwam DKV/Victoria weer terug tot 7-7, van afstand en vlak voor rust nog tot 7-8. Rust, het kon alle kanten nog op.

In de rust werden vele jeugdleden gehuldigd voor de verkoop van de loten van de Grote Clubactie en onder groot applaus kregen zij hun verdiende prijs: een korfbalbal.

Tweede helft. Uit een vrije bal was het al weer snel 7-9, maar Heleen schoot van afstand 8-9 in en even later was de stand weer gelijk, doordat Heleen nu weer raak schoot van afstand 9-9. Het werd spannend, Sven schoot van afstand 10-9 in en Dionne maakte van afstand 11-9.

Via een strafworp werd het, 11-10, maar Max maakte van afstand, 12-10. Het eerste bleef knokken en Dionne schoot 13-10 in uit een vrije bal. Het was Sven, die in de twintigste minuut, 14-10, een doorloopbal benutte.

Na 14-11, was het Max, die vanaf de zijkant vanachter de korf inschoot, 15-11, maar DKV/Victoria kwam terug tot, 15-13. De spanning steeg, maar Heleen schoot van afstand 16-13 in. DKV/Victoria benutte een strafworp en het was 16-14, met nog drie minuten te spelen. Twee minuten voor tijd schoot Sven 17-14 in en toen was de overwinning binnen.

Goed gespeeld eerste met veel inzet en strijdlust.

Sibbeltje