15-10-2017 20:48 uur

Door een Furorebril....

Furore B2 - ZKV B3
ZKV had 2 punten en wij al 5, dus in principe moeten we van ZKV kunnen winnen. Daar Lieke en Floortje in de B3 moesten invallen begon de wedstrijd iets later. Goed meiden!

De ploeg waarvan Frank de coach is bestond uit: verdediging Ties, Kellin, Bo en Floortje, terwijl in de aanval Jesse, Youri, Lieke en Tess het voor het zeggen hadden. Kim was afwezig en Sem was wissel.

Paul was de goed leidende scheidsrechter.

Het begin was super, want we waren nauwelijks begonnen, of er kwam een lange bal op Jesse bij de korf, Tess liep door en de goed aangegeven doorloopbal zal er feilloos in 1-0. Even later had het al 2-0 kunnen zijn, maar de doorloopbal van Tess kwam net op de rand en viel er aan de verkeerde kant af. Ook ZKV kreeg kansen, vlak bij de korf ging mis en daarna een aantal schoten, maar allemaal mis. Na deze lange ZKV aanval werd de bal onderschept door Kellin en konden wij weer aanvallen. Lieke kwam door maar werd bij de arm gepakt, dus strafworp. Helaas miste Tess deze net, op het randje. Jammer. We gingen door met aanvallen, maar ook ZKV kreeg kansen en zo werd het 1-1 via een doorloopbal. Wij kwamen echter weer op voorsprong door een mooie wegtrekbal van Kellin, precies in de handen gespeeld door Floortje, schot en het was 2-1. Deze stand was van lange duur, er gebeurde van alles. Bo was er langs, maar de aangeef werd onderschept door ZKV, een schot van Floortje op de rand, Bo was er weer langs, maar de doorloopbal ging net mis.

Intussen was Frank de ploeg aanwijzingen aan het geven, breed houden, vanuit de ruimte spelen, niet zo dicht bij elkaar. ZKV kreeg natuurlijk ook de bal in de aanval, maar onze verdediging stond pal en ze kregen weinig kansen om te schieten. De ZKV aanvallen werden snel onderschept en in onze aanval schoot Kellin van afstand, Ties ving af en had gelijk een klein kansje om te schieten. Jammer genoeg ging de bal er net naast. Bo werd verkeerd afgestopt en Kellin nam de strafworp.............helaas mis. Jammer. Sem nam de plaats in van Kellin, had wat last van zijn kuiten, en het spel ging weer verder. Lieke ving een schot af van ZKV en de bal werd weer naar ons aanvalsvak gebracht. We kregen aanvoer genoeg in de aanval, maar het duurde lang eer er gescoord werd. Maar opeens lukte het wel, een lange aanval waarin er veel geschoten werd en Bo heel goed de afvang verzorgde kreeg Ties de kans en hij scoorde 3-1.

Toen was het RUST.
Ik ging even bij de E2 kijken en daar was het al 7-0. Een lekker fel ploegje hoor. Prima.

De B2 begon weer en er waren geen wissels. ZKV nam de bal uit en begon met aanvallen, maar dat had geen resultaat. Floortje onderschepte de bal en speelde samen met Sem de bal weer naar onze aanval. Wij hadden wel resultaat, Youri speelde een lange bal op de vrijstaand Jesse en deze schoot van afstand de stand naar 4-1.

Even later onderschepte Sem weer een ZKV aanval en via, via kwam de bal weer bij Jesse die zijn volgende doelpunt scoorde, 5-1. Toen een ZKV aanval, maar Youri heeft lange armen en hij haalde de bal weer terug. Hup naar de aanval en spelen maar weer. Een snelle bal van Floortje op Ties betekende weer een goal 6-1 en even later in de tijd was het na een goed draaiende aanval dat Bo van afstand de korf vond en de stand op 7-1 bracht. Allemaal leuke en mooie doelpunten en er kwam er nog eentje. Maar eerst had ZKV nog een lange aanval, maar hier kwam geen goal uit. Zij schoten niet zuiver genoeg en ze werden ook goed verdedigd wat goed schieten moeilijker maakt. Lieke kwam langs haar dame en Youri gaf goed aan, hij zit erin!! 8-1. Goed hoor jongens en meiden. Nog wat aanvallen volgden, een doorloopbal van Ties was snijden, Sem schoot van afstand en snel, zoals hij is, ving hij zijn eigen schot af, speelde naar de vrije man, echter er kwam geen doelpunt meer uit. En uiteindelijk had ZKV het laatste woord door een aanval af te ronden met een doelpunt en zo werd de eindstand 8-2. Een prima resultaat.

Het was een leuke wedstrijd, echt spannend was het niet want jullie namen afstand van de tegenstander en waren echt sterker. Maar ja de ballen moeten er wel in natuurlijk. En daar hebben jullie hard voor gewerkt, een leuke ploeg die vast nog meer goede resultaten zal boeken in de toekomst. Gefeliciteerd met de overwinning.

Rita