15-10-2017 20:16 uur

Purmer 1 – Furore 1 (11-12)

Het was deze zondagmiddag prachtig weer om een spannende pot korfbal te spelen en het werd uiteindelijk, ver in de tweede helft, heel spannend.

Het eerste startte in dezelfde opstelling als verleden week. Al gauw bleek, dat Purmer veel beter schoot en het  eerste diverse kansen miste. Na 1-0 van afstand was het Dionne, die 1-1 inschoot. Maar vier minuten later stond Purmer voor met 4-1, via afstandschoten.

Bram kwam er in voor Coen en forceerde een strafworp, die werd echter gemist. Na 5-1, via een strafworp, werden er diverse kansen gemist en Purmer maakte zelfs 6-1 van afstand. Sven maakte een kansje af, 6-2 en Judith en Brit kwamen er in. Purmer maakte 7-2 door een strafworp te benutten, maar even later was het Thomas, die van afstand raak schoot, 7-3. Na 8-3 werd Sven verkeerd afgestopt en de strafworp werd door Sven benut, 8-4, wat ook de ruststand was.

Rust
In de tweede helft zou er toch uit een ander vaatje getapt moeten worden, want anders werd het een kansloze nederlaag.

Er werd met meer elan gestart door het eerste, maar dat kwam niet direct in de stand tot uiting. Brit scoorde van halve afstand, 8-5, maar Purmer liep uit tot 10-5. Sven maakte uit een vrije bal 10-6. Brit werd verkeerd afgestopt, strafworp. Coen, inmiddels weer in het veld, schoot de strafworp raak, 10-7. Na 11-7 was het Sven die vanachter de korf, 11-8 inschoot. Vlak daarna werd het 11-9 omdat Sven van afstand raak schoot, na een goede actie van het vak.

Toen begon de spanning wel te stijgen. Af en toe werd er gewisseld, sorry, niet bijgehouden. Vijf minuten voor tijd werd Brit verkeerd afgestopt en Coen benutte de strafworp en toen was het ineens, 11-10.

Het eerste bleef knokken en met succes. Twee minuten voor het einde was het Brit, die de gelijkmaker inschoot van afstand, 11- 11. Purmer kon geen vuist meer maken en door goed verdedigen kwam er een onderschepping in de laatste minuut, de bal ging naar Thomas en de bal ging er fraai in en het was 11-12. De bal werd nog uitgenomen maar het was afgelopen.

Goede wedstrijd: nee, echter, hele goede inzet van het gehele team met de diverse wissels.

De eerste helft van de veldcompetitie zit er op, over een aantal weken de zaal in en dat wordt ook weer spannend. Belangrijke punten vanmiddag eerste!

Sibbeltje