09-10-2017 19:28 uur

Door een Furorebril...

Furore B1 - KZ Danaïden B2
Danny speelde in de aanval met Lennard, Femke en Kayleigh en in de verdediging knokten Rik, Rory, Senna en Lotus. Wissels waren deze keer Doenja en Daniël.

Coach is Arjan en omdat er geen neutrale scheids was floot Jerry deze wedstrijd. En ik denk dat het een heel leuke wedstrijd was om te fluiten.

Voor de wedstrijd werd er warmgelopen op de voetbalbak (voor de polsen) en op het veld en na de jel werd er enthousiast begonnen aan de wedstrijd.

Uit onze eerste aanval kwam gelijk al een vrije bal, Danny nam deze en oei.... Op het randje, jammer. Dat had een goed begin kunnen zijn. De bal ging naar de andere kant. Rik onderschepte een aanval van KZ Danaïden en na een lange aanval, waarin nog geen doelpunt viel ging de bal weer naar de andere kant. Maar na een korte aanval bemachtigde Lotus de bal en onze aanval werd weer aan het werk gezet dat resulteerde in een raak afstandschot van Femke, 1-0. Het duurde heel lang voordat er iets aan de stand veranderde.

Danny schiet verdedigd, Senna vangt af in de verdediging, diepe bal op Femke, Kayleigh schiet (lopen), voetbal KZ Danaïden, doorloopbal KZ Danaïden (mis), Lotus onderschept, vrije bal KZ Danaïden (mis). Er wordt goed verdedigd, druk geven roept Arjan en één tegen één blijven spelen. Prima. In deze periode waren wentel sterk en kwamen vaak tot schot, helaas ging alles nog mis. Totdat Danny van halve afstand schoot, de bal viel op de rand en viel aan de goede kant naar beneden, dus goal, 2-0.

Hierna had KZ Danaïden succes met een wegtrekbal, er werd even niet goed opgelet en dus was de stand 2-1. KZ Danaïden maakte nog een doorloopbal, maar dit was snijden en werd terecht afgekeurd. Het spel ging heen en weer en er werden leuke dingen gedaan door beide ploegen, maar toch vond ik dat Furore de betere ploeg was. Jammer genoeg werden de kansen nog niet benut en KZ Danaïden daarentegen scoorde van afstand 2-2 en dit was ook de ruststand.

RUST

In de tweede helft wisselde Senna met Doenja en Rik onderschepte gelijk een KZ Danaïden aanval. Een goede aanval van Furore volgde hierop en Femke werd vrijgespeeld vlak bij de korf en zij miste niet, 3-2.

KZ Danaïden ging weer aanvallen, de kansen werden echter niet verzilverd. Dan weer verschillende acties, uitspelen van ons ging verkeerd, kansen KZ Danaïden, Rik verdedigt een schot, Kayleigh wint een gevecht om de bal, Danny onderschept het uitspelen van KZ Danaïden, maar onze kans gaat net mis. Diepe bal op Lennard, net mislukt, jammer hoor. Er wordt goed gelopen en het steunen van elkaar gaat prima. Er komt alleen nog geen doelpunt uit. Daniël gaat lopen en even later wisselt hij met Lennard. Onze aanval gaat weer aan de gang en even later wordt er foutief verdedigd, strafworp en Kayleigh miste helaas. Even later verdiende KZ Danaïden ook een strafworp en die ging over het randje en rolde er aan de verkeerde kant af. Erg spannend. Senna ging weer warm lopen en Daniël kreeg nog een kans achter de korf, jammer genoeg was het net niet raak. Maar uiteindelijk werd het toch 4-2 doordat Kayleigh een doorloopbal benutte. Snijden riepen ze van de kant, maar Jerry zei dat de dame af gepasseerd was voor het blok, dus..........Goal!!!

In de volgende aanval een mooi schot van Lotus, jammer genoeg net mis. En even daarna verdiende KZ Danaïden een strafworp met een doorloopbal. Deze ging er wel in en de stand was 4-3. SPANNEND!!!!!

Want zoveel tijd was er niet meer te spelen en er erg nog een verdedigingsfout gemaakt door Furore. Een strafworp dus voor KZ Danaïden, maar deze werd gelukkig gemist. In de volgende aanval van Furore werd er goed geschoten en afgevangen en opeens had Rik een kansje bij de paal en deze ging er in, 5-3. Senna kwam er nog even in voor Kayleigh, er moesten nog ongeveer 5 minuten gespeeld worden. Er werd stand gehouden en zo ging de welverdiende overwinning naar onze B1. GEFELICITEERD!!!

Ik heb een wedstrijd gezien, waarin door jullie hard werd gewerkt. Doordat er serieus werd verdedigd kregen we in de aanval meer kansen om te scoren. Dus uiteindelijk waren deze 5 doelpunten genoeg om de wedstrijd te winnen.

En verdiend vind ik, jullie waren de betere ploeg. Ga zo door en probeer er nog meer ballen in te gooien. Succes in de volgende wedstrijden.

Rita