08-10-2017 20:32 uur

Furore 1 – Stormvogels 1 (19-14)

Zondagmiddag was het best goed weer op de Omzoom. Stormvogels uit Uitgeest was de tegenstander en dat was al jaren geleden dat het eerste ze tegengekomen waren. Het eerste startte met Maxim en Thomas voor de geblesseerde Bram en Bryan.

Het werd een spannende en goede wedstrijd. Het eerste zat er deze middag goed in en begon in de eerste minuut al raak te schieten via Coen van afstand, 1-0.

Twee minuten later was het 0-2 door een afstandschot. Het was Maxim, die van afstand 3-0 inschoot, maar van halve afstand werd het 3-1. Coen scoorde 4-1, via een kansje bij de paal, maar Stormvogels kwam terug tot 4-3. Maxim werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut door Sven, 5-3. Sanne scoorde van afstand 6-3 in en even later was het Thomas die 7-3 inschoot. Vlak voor rust was het Merel, die weg liep bij haar dame en de bal van Sven kreeg. Merel schoot raak, 8-3.

Toch kwam Stormvogels terug tot 8-5, via twee afstandschoten, Rust.

Tweede helft blijft moeilijk, maar het eerste bleef er voor knokken en dat gaf uiteindelijk het resultaat. Het werd 9-5 door Coen van afstand en 10-5 door Maxim, ook van afstand vanachter de korf. Stormvogels kwam terug tot 10-7 via afstand, maar Dionne schoot van afstand 11-7 in.

Het werd 12-7 door Maxim, die van afstand raak schoot en toen waren er tien minuten gespeeld.

Na 12-8 was het Coen, die 13-8 inschoot, uit een vrije bal, maar het was niet gedaan. Stormvogels kwam terug tot 13-11, maar Merel maakte 14-11, via een goede actie uit een vrije bal. Het werd 14-12, maar Maxim werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal en Sven benutte de strafworp, 15-12.

Het was nog steeds niet gedaan, want Stormvogels kwam op 15-13 van afstand en toen waren er nog ongeveer acht minuten te spelen.

Het eerste bleef scoren en Thomas scoorde uit een vrije bal, 16-13. Na 16-1 was het Sven die 17-14 inschoot van halve afstand, na een goede actie van het vak.

Toen waren er nog twee minuten te spelen en de overwinning was binnen, Maxim maakte nog 18-14 en Coen schoot in de laatste seconde nog 19-14 in.

Fraaie overwinning eerste, veel inzet, klasse!

Volgende week Purmer uit, lastig, maar met veel inzet te doen.

Het tweede behaalde, na een ook een spannende wedstrijd het eerste punt, 10-10.

Het derde werd kampioen en er waren nog meer kampioenen, dit weekend bij de jeugd.

Geweldig!!!!

Sibbeltje.