02-10-2017 17:54 uur

Furore 3 KZ/Hiltex 10 (17-6)

Daar er diverse verslagen te lezen zijn van vele teams nu eens een verslag van ons derde. Dit team bestaat uit, Martin, Sara, Edward, Chantal, Liza, Beau, Anouk, Niels, Patrick, Danny, Sandra en Wesley. Afgelopen donderdag speelde zij hun tweede wedstrijd van dit seizoen, door afzegging van de tegenpartij. Omdat deze wedstrijd op een avond werd gespeeld waren Sandra, vanwege schoolactiviteiten, Liza door haar werk, en Niels is lekker op vakantie, niet van de partij.

Voor aanvang van de wedstrijd, kwam het met bakken uit de lucht, maar was het gelukkig weer droog toen er werd begonnen, eerst korf nog even goed vastgezet, en toen kon scheidsrechter Jasper de wedstrijd laten beginnen. In de aanval begonnen, Martin, Patrick, Sara en Beau, die binnen een zeer korte tijd de stand op 1-0 brachten door een mooi schot van Patrick.

De verdediging, te weten Edward, Chantal , Anouk en Wesley, moesten ervoor zorgen dat dit voorlopig even zo bleef, maakte dat wel even spannend, door dat er een strafworp werd verdiend door KZ, gelukkig werd deze gemist. Al snel werd door de aanval de 2-0 op het bord gezet, doordat Martin van afstand de bal in de korf mikte.

Werd dus van vak gewisseld, en wist Chantal mat een knaller de 3-0 te maken, helaas maakte de verdediging weer een foutje, wat werd bestraft met een strafworp, deze werd wel benut, 3-1. Bleek dat KZ het ook wel leuk vond dat bal door mandje kon, en maakte ook de 3-2, met een schot van afstand.

Hier namen onze derde spelers geen genoegen mee, en door kunst en vliegwerk, ik heb slidings, en uit het veld vliegende spelers gezien, werd de 4-2 en de 5-2 gemaakt door Martin en Edward.

Er werd gewisseld, Sara, wilde even vanaf de bank kijken, en Kim die zelf in een ander team zit, ging even spelen. Ook Anouk wist de bal in de korf te mikken, en werd er gerust met een stand van 6-2.

In de rust werd er ook even geruild, Edward ging eruit en Danny ging erin.

Door vaak de bal te onderscheppen, ik snap dat tegenstander er soms moe van werden , van die lange armen van Patrick, en de hoge sprongen van Martin, werd de score opgehoogd, door puntjes die gemaakt werden door Martin, Patrick, Wesley, en Danny, stand inmiddels 10-2.

KZ deed echt zijn best om de bal in de korf te krijgen hoor, en hadden ook best wel kansen, maar wilde er niet in, tot een dame het zat was, en maakte met een mooi schot de 10-3.

Een mooie doorloopactie van Beau, werd beloond met een strafworp, die door Martin koelbloedig afgemaakt werd,11-3. Opeens werd het moeilijk om de wedstrijd goed te volgen vanaf de kant door dat er een mistbank, de weg had gevonden naar het veld, misschien dat daardoor de verdiende strafworp van KZ mis ging.

Furore had hier minder last van, want die wisten toch in mist een aantal puntjes te scoren,

Anouk 12-3, Wesley 13-3, en een doorloopbal van Martin zette de stand op 14-3. Sara had vanaf de kant genoeg gezien, en wisselde weer met Kim.Mist loste weer op, maar het scoren niet, zowel Martin en Danny wisten de korf toch nog een keer te raken, en KZ maakte er ook nog twee, stand nu 16-5.  De stand werd nog op 17-5 gebracht door  aandringen vanaf de kant,  Danny moest er nog een maken volgens de wisselspelers, en deed dit dan ook maar. KZ vond dit niet zo leuk en maakte  nog een punt , stand nu 17 – 6 dit was tevens de eindstand van de wedstrijd, die vermakelijk was om te kijken, werd leuk gespeeld met elkaar. Zeker een aanrader om een te komen kijken bij ons derde.