01-10-2017 20:09 uur

DSO 1 – Furore 1 (18-15)

Zaterdagmiddag was DSO de tegenstander, het weer was druilerig, het veld was groot en dat is toch even wennen. DSO is een taaie tegenstander en dat bleek deze middag ook, toch werd het een spannende wedstrijd, echter geen punten.

Na zeven minuten opende Coen van afstand en het duurde tot de vijftiende minuut voordat Dionne 0-2 inschoot. Echter na de wissel was het al snel 2-2, via een strafworp en een doorloopbal.

Coen maakte fraai een doorloopbal af, 2-3 en Bram scoorde van afstand 2-4. Brit kwam er in voor Sanne en DSO kwam weer terug via twee afstandschoten, 4-4. Bram werd verkeerd afgestopt en Coen benutte de strafworp, 4-5. Even later was het Bram, die van ver de bal in knalde en toen was het 4-6. Sven maakte via een omdraaibal 4-7 vlak voor rust en de laatste seconden schoot DSO, 5-7 in van afstand.

Rust. De toeschouwers waren er niet gerust op, maar er werd om de punten gestreden.

Coen opende de score, na rust, om van afstand raak te schieten, 5-8. Na 6-8 van afstand, scoorde het eerste niet, wel kansen, maar die gingen er niet in. DSO kwam terug, ging beter schieten en na elf minuten stond het weer gelijk 8-8. Het werd spannend, want Brit schoot vanachter de korf, 8-9 in, maar prompt was het 9-9 van halve afstand.

Een minuut later was het Heleen, die van afstand 9-10 inschoot en Sven werd verkeerd afgestopt en hij benutte zelf de strafworp, 9-11. Het werd 10-11, kansje en Dionne werd verkeerd afgestopt en Coen benutte de strafworp, 10-12. DSO kwam weer terug en in de twintigste minuut kwamen ze voor het eerst op voorsprong, 13-12, maar Bram schoot 13-13 in van afstand. DSO schoot met scherp en dat had resultaat. Van afstand werd het 14-13 en 15-13 via een doorloopbal.

Het eerste was nog niet verslagen, want Bram maakte eerst een doorloopbal, 15-14 en even daarna was de stand gelijk ook door Bram, van vlak bij de paal in te schieten, 15-15. Vijf minuten voor tijd was het 17-15, doordat bij DSO een heer tweemaal fraai inschoot. Vlak voor tijd werd het nog 18-15 van afstand.

Jammer, want een punt was wel verdiend, goede vechtlust, maar vooral in de eerste helft scoorde er maar een vak, dus daar zal aan gewerkt moeten worden. Zondag komt Stormvogels op bezoek op de Omzoom, de oude rivaal. Zij staan hoog in de competitie, dus een pittige wedstrijd.

Sibbeltje