24-09-2017 20:34 uur

Furore 1 – Sporting West 1 (12-17)

Zondagmiddag was het prachtig weer op de Omzoom, lekker zonnetje, veel publiek en ook nog een spannende wedstrijd tot een kwartier voor het einde. Sporting West staat bovenaan en uiteindelijk waren zij de betere ploeg.

De eerste helft werd gestart met Sanne en Brian en het werd een helft met twee strijdende ploegen, veel inzet en ook nog aardig wat doelpunten.

Sporting West opende de score, maar het werd al snel 1-1 door Sven van afstand. Het werd 1-2 en 1-3, maar Bram maakte van afstand 2-3. Dionne schoot even later de gelijkmaker in, 3-3 van halve afstand en Sven schoot 4-3 in van halve afstand. Heleen maakte van afstand 5-3, maar het werd 5-4 via een kansje. Het bleef spannend en het eerste werkte keihard. Dionne maakte 6-4 en even later was het Sven die 7-4 inschoot. Sven maakte 8-4 van halve afstand, maar het werd nog 8-5 voor de rust.

De tweede helft is altijd lastig en dat bleek ook nu weer. Echter het werd nog 9-5, door Bram vlak onder de korf, maar Sporting West kwam terug tot 9-9. Het eerste scoorde niet meer en na een kwartier spelen was het 9-10. Sven werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut, maar afgekeurd, een dubieuze beslissing van de scheidsrechter en prompt werd er gescoord 9-10 en 9-11.

Sporting West liep uit tot 9-13 en Sven schoot van afstand 10-13 in. Brian maakte van halve afstand 11-13. Maar na 11-14, maakte Martin nog 12-14. Toen waren er nog vijf minuten te spelen en Sporting West won met 12-17.

Jammer, veel inzet, maar toch zal er meer gescoord moeten worden eerste, positief er tegen aan de komende wedstrijden.

Sibbeltje