17-09-2017 20:36 uur

HKC Haarlem E3 – Furore E5 (2-3)

Gespannen verzamelden wij afgelopen zaterdagochtend bij het Trias College in Assendelft om richting de allereerste wedstrijd van dit seizoen te gaan. Een team bestaande uit allemaal nieuwe leden, die na twee intensieve trainingen zich in het Furoreshirt hesen.

Het was helaas een regenachtige ochtend, dus eenmaal aangekomen bij Haarlem snel even de kleedkamer in om wedstrijd voor te bespreken en dan maar goed warmlopen.

Om 10.00 uur precies floot de scheidsrechter en ging onze aanvoerder Fay naar de middenstip, waarna diverse handen te hebben geschut ons team nog één keer bij elkaar kwam langs de zijlijn. Nu nog meer gespannen, maar met ontzettend veel enthousiasme en zin, betraden na de nodige hi-fives met de teamgenoten onze eerste basisspelers het korfbalveld.

De basisspelers voor de eerste helft waren Fay (c), Emani, Lizet en Indy. Op de reservebank zaten Nikki en Jaydn. Zichtbaar onder de indruk van een echt korfbalveld met echte tegenstanders werd de allereerste wedstrijd voor zowel het team als alle spelers door de scheidsrechter ingefloten.

We kenden een moeizame start waarin onze spelers duidelijk moesten wennen aan een echte korfbalwedstrijd. Door de inzet van onze spelers hielden wij het duidelijk meer ervaren team van HKC Haarlem aardig onder de duim. Helaas kwamen wij door twee verdedigende foutjes halverwege de eerste helft op een 2-0 achterstand. Eerlijk is eerlijk het waren twee mooie afstandsschoten van de tegenpartij. Naar mate de eerste helft vorderde was duidelijk merkbaar dat Furore steeds meer in de wedstrijd kwam en meer grip kreeg op de tegenstanders. Het duurde dan ook niet lang of de eerste goede kansen aan onze kant waren een feit, een doelpunt voor Furore was in de maak.

Met een 2-0 achterstand en zeiknat geregend vertrokken wij richting de kleedkamer om even bij te komen, een goed glas limonade te drinken en de aanwijzingen voor de tweede helft door te nemen. In de rust zijn Lizet en Indy gewisseld voor Nikki en Jaydn, welke in de tweede helft ook hun eerste echte korfbalminuten mochten maken.

De tweede helft begon Furore direct goed en kwam ook veel sterker de kleedkamer uit als HKC Haarlem. Er werd strak verdedigd en de tegenstander kreeg het steeds lastiger om zichzelf vrij te lopen en kansen te creëren. Het balbezit was dan ook veelal voor Furore.

Meerdere ballen werden er richting de korf van de tegenstander geschoten en uiteindelijk was daar het verlossende doelpunt. Onze aanvoerder Fay schoot vol vertrouwen en zuiver de 1-2 binnen. Het eerste doelpunt voor Furore E5 was een feit. Na diverse vreugde dansjes en een teamknuffel, was het snel omschakelen en weer verdedigen. Na een mooie onderschepping in de verdediging kwam Fay weer vrij onder de paal, kreeg de bal aangespeeld en schoot de gelijkmaker binnen. Furore E5 werd steeds sterker en sterker en de tegenstanders zaten volledig in de broekzak van onze spelers. Vrijwel aan het einde van de tweede helft maakte Jaydn zich los van zijn tegenstander en schoot van afstand de 2-3 binnen. Voor het eerst deze wedstrijd kwamen wij op voorsprong! Nog diverse kansen in de slotfase van de wedstrijd werden aan beide kanten gemist, waarna de scheidsrechter de wedstrijd officieel ten einde floot. Furore E5, met allemaal debuutspelers, heeft haar eerste competitiewedstrijd gewonnen!

Alle spelers hebben ontzettend goed hun best gedaan en alles gegeven om de winst binnen te halen. Ik weet zeker dat als wij als team zo blijven door trainen, wij als team nog sterker zullen worden en er nog meer wedstrijden zullen worden gewonnen.

Jordy