17-09-2017 20:41 uur

Door een Furorebril...

Furore B3 - KZ B4

Na de kleine nederlaag van verleden week waren de meiden er natuurlijk op gebrand om vandaag te winnen.

De ploeg bestond uit aanval: Maddy heer, Mette, Luna heer en Daniƫlle, terwijl de verdediging werd bemand door: Daniek heer, Tosca, Lisa heer en Indy. Luna was aanvoerder en reserve was Kim.

Robyn was ziek en Lieke en Ekke Jan waren afwezig. Ada de moeder van Lisa nam het coachen op zich en de vader van Tosca hield het scorebord bij. Deze ploeg wordt getraind door Lisanne.

Paul, die ervoor al een wedstrijd had gefloten nam ook nu weer de fluit, want de aangewezen scheids was er niet. Bedankt Paul.

Het bijhouden van het scorebord was in de eerste tijd een makkie, want er werd 10 minuten lang niet gescoord door beide partijen.

De eerste bal ging gelijk al mis, omdat er niet goed geplaatst werd en niet gevangen, zodoende ging de bal meteen naar de aanval van KZ. Maar Indy ving goed een schot af en de bal werd weer naar onze aanval gespeeld. Er werd een lange aanval gespeeld met o.a. een ver schot van Luna echter nog steeds geen doelpunt. De bal ging weer naar de KZ aanval waar een doorloopbal genomen werd, maar ook mis. Verder geen gevaar want onze verdediging van Daniek, Lisa, Tosca en Indy zat er goed bij. Wij namen de aanval over en oeps..... bijna een doorloopbal van Maddy erin. Maar ja, bijna telt niet. Er werd goed aangemoedigd door Ada en ook door de rest van het publiek. Kom op jongens werd er geroepen, vreemd eigenlijk want het zijn allemaal meiden, ook van de tegenpartij.

De deksels zaten nog steeds op de korven, zowel Furore als KZ schoten vaak, maar het wilde nog niet lukken om een doelpunt te maken. Ada gunde Lisa een publiekswissel en Kim kwam er in, snel het herenhesje aan en verder spelen. Maddy scoorde, maar de scheids vond het verdedigd dus hij telde niet. Maar het gat in de korf was gevonden en even later scoorde Mette, nadat ze eerst haar tegenstander met een schijnbeweging het bos had ingestuurd, 1-0 kort bij de korf. Later scoorde ze nog een keer, maar dat was verdedigd. Eigenlijk zijn wij veel sterker, maar het krachtsverschil kwam er nog niet uit. Onze verdediging stond gelukkig nog steeds pal.

Opeens uit een goede aanval van het hele vak kwam Maddy langs en de door Mette goed aangegeven bal legde zij er netjes in, 2-0.

Wisselen en na het uitnemen van KZ werd de bal al snel onderschept en naar onze aanval gespeeld. Daniek liet er geen gras over groeien en ging voor de doorloopbal. Zij werd op de arm geslagen en dus een strafworp. Kim benutte deze netjes en dus............... 3-0. Een KZ dame werd ook verkeerd verdedigd, maar zij benutte de strafworp niet.

RUST

In de tweede helft nog geen wissel en we gingen weer fel aan de gang. Paul had het even moeilijk met het overnemen van een doorgebroken heer of dame, maar het ging goed. Het belangrijkste was dat we steeds gevaarlijker werden. Een bal uit de verdediging op Tosca en zij plaatste hem door op de sprintende Kim, wat een mooi doelpunt, 4-0. Na de wissel maakte Maddy weer een doorloopbal, goed aangegeven door Luna, 5-0. Hierna kreeg ook KZ weer wat kansen, maar de ballen gingen er niet in en in onze aanval ving Daniƫlle een schot af en schoot gelijk zelf de bal door de korf. Maar het was verdedigd, dus niet geteld. Jammer!!!!

Ook een doorloopbal van Mette werd afgekeurd wegens snijden. Pech!!!!! Ada gaf nu Kim een publiekswissel, wat een applaus, en Lisa kwam er weer in. Twee kansen van Mette, helaas net mis en nog een bal van Maddy op de rand, dit was een beetje pech voor onze meiden. Uiteindelijk had KZ ook succes, een afstandschot ging door de korf, 5-1. Maar Furore was nog niet klaar, in de laatste 10 minuten werd er nog behoorlijk gescoord en het bijhouden van het scorebord werd een serieuze taak.

Na een goede aanval gaf Daniek Indy goed aan en het was 6-1. Even later was het Lisa die doorliep naar achter de korf en de bal op maat van Tosca schoot zij er netjes in, 7-1. En nog waren wij er niet klaar mee, want Mette snelde langs haar dame en Luna gaf goed aan. Hij kon bijna niet mis en dat was ook zo, 8-1. In de laatste minuten lieten deze meiden nog een mooi doelpunt zien. Luna trok weg van de paal, Maddy speelde haar snel de bal toe en Luna schoot de 9-1 er in. Klasse!!

Even daarna floot Paul voor het einde van de wedstrijd. De punten zijn binnen.

Ik moet zeggen dat ik een leuke, felle en hardwerkende ploeg heb zien ballen. De tegenstanders zullen toch duidelijk rekening met jullie moeten houden.

Veel plezier en succes met z'n allen in de toekomst.

Rita