03-09-2017 22:32 uur

Furore 1 - Zaandam Zuid 1 (9-10)

De eerste wedstrijd van het eerste in de derde klasse werd nipt verloren op de Omzoom in Assendelft. Het was lekker korfbalweer, zon, weinig wind, dus alles was aanwezig voor een spannende wedstrijd.

Het eerste startte met de dames, Caro, Merel, Heleen en Dionne en de heren, Bram, Coen, Thomas en Sven.

Dinsdag was er nipt gewonnen van Zaandam Zuid voor de Baderiecup, maar dit is competitie.

Het werd 0-1 van afstand, maar Bram werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd benut door Coen,1-1. Even later was het Sven, die een kansje benutte vlak onder de korf, 2-1 en Sven werd in de rug gelopen en de verkregen strafworp werd door Sven ingeschoten, 3-1.

Het werd 3-2, via een doorloopbal, maar Bram schoot in dezelfde minuut van afstand 4-2 in. Daarna duurde het een tijdje voordat beide ploegen weer scoorden, maar Zaandam Zuid maakte 4-3 van afstand. Ivo kwam er in voor Thomas en Sven benutte wederom een kansje onder de paal, 5-3.

Het werd van afstand, 5-4, maar Bram werd verkeerd afgestopt en Coen schoot de strafworp raak, 6-4. Zaandam Zuid bleef aanklampen en maakten 6-5 via een doorloopbal.

Vijf minuten voor de rust maakte Sven van halve afstand, 7-5, maar uit een vrije bal was het al snel 7-6. Dionne maakte, na een fraaie actie van het vak, 8-6, maar Zaandam Zuid maakte de 8-7 nog van halve afstand vlak voor de rust.

De tweede helft, daar kan ik kort over zijn, drie doelpunten. Na 8-8, maakte Dionne 9-8 vanachter de korf, een kansje onder korf betekende 9-9 en een strafworp maakte 9-10.

Bovendien hadden we twee strafworpen moeten krijgen, door verkeerd afstoppen van de dames, maar de scheidsrechter wuifde dit weg, jammer.

Beide ploegen schoten zeer slecht en al was het eerste wel wat sterker, je moet ze er in schieten en dat gebeurde niet. Dus verloren, kop op en ga trainen op dat schot, want daar kan nog veel in verbeterd worden eerste.

Zaterdag DTS uit, moeilijke wedstrijd, dus er tegenaan.

Sibbeltje