U bevindt zich hier: Teams » Verslagen

Verslagen

29-05-2017 21:07 uur

Oosterkwartier 1 – Furore 1 (12-14)

Zondagmiddag was de laatste wedstrijd van de competitie in Haarlem tegen Oosterkwartier. Het kampioenschap was binnen en het eerste begon met Judith voor Dionne.

Het was al heel snel 1-0 via een omdraaibal en even later was het 2-0 van afstand. Het eerste was er nog niet helemaal, maar Sven werd verkeerd afgestopt en benutte de verkregen strafworp, 2-1. Oosterkwartier kwam op 3-1 van afstand, maar Judith schoot van afstand fraai in en het was 4-2.

Na een drinkpauze was het weer Oosterkwartier, die van afstand 5-2 inschoot. Het eerste viel wel veel aan, maar het lukte niet echt met de afronding. Heleen maakte 5-3 van afstand vanachter de korf. Bram rondde een doorloopbal goed af en het was ineens 5-4. Het werd 5-5 door Merel, via een typisch Merel schot, na een goede actie van het vak. Toch ging Oosterkwartier met een 6-5 voorsprong de rust in.

Rust

De tweede helft, Oosterkwartier liep uit tot 7-5 van afstand. Judith werd geblokt door een heer en Coen schoot de strafworp raak, 7-6. Oosterkwartier kreeg aan de andere kant prompt een strafworp en het was 8-6. Het eerste kwam terug en via Dave met twee van zijn befaamde afstandschoten en toen was het 8-8. Bram maakte zich goed vrij en het kansje werd door hemzelf benut, 8-9. De eerste voorsprong, maar wel belangrijk.

Het werd 9-9 door een strafworp, maar de verdediging onderschepte de bal en Sven maakte fraai de doorloopbal, 9-10. Oosterkwartier miste een strafworp en na de drinkpauze nam het eerste het heft in handen.

Caro van halve afstand 9-11 en even later werd Bram verkeerd afgestopt en Coen schoot de strafworp wederom raak, 9-12. Judith rende langs haar dame, maar werd tegengehouden en de strafworp werd door Coen raak geschoten, 9-13. Na 10-13 kwamen Brian en Kaylee er in voor Caro en Sven en Oosterkwartier maakte van afstand 11-13. Ivo kwam er in voor Coen en Judith snelde weer langs haar dame en schoot de doorloopbal fraai in 11-14. In de laatste minuut werd het nog 12-14, maar dat was voor de statistieken. Toch een goede overwinning eerste, terechte KAMPIOEN!!!!!!. Gefeliciteerd.

De Omzoom was de plek aan het einde van de middag waar de eerstelingen door het Bestuur in het zonnetje werden gezet en terecht. Na het feestje van vorige week, nu toespraken, bloemen enz. en nog even lekker nagenieten.

Tot het nieuwe seizoen!

Sibbeltje


facebook twitter Email