23-05-2017 22:03 uur

Door een Furorebril....

Furore A1 - Nova A1
De ploeg die vandaag op bezoek kwam was Nova uit de Bilt. Deze ploeg stond ongeslagen bovenaan met 22 uit 11 wedstrijden. Dus vandaag de laatste wedstrijd, maar dat zou geen gemakkelijke voor hen worden, want onze A1 gaf goed partij en het werd pas in de laatste 8 minuten beslist.

In onze aanval stonden Anouk, Eline, Ivo en Hidde, terwijl Joost, Jesse, Mirthe en Judit het verdedigen op zich gingen nemen. De wissels waren deze keer Yara en Jurre, Susan was coach en af en toe duidelijk te horen. Ja, daar ben je coach voor toch? Jerry had de wedstrijdleiding.

In eerste oogopslag dacht ik waar te kunnen nemen dat de spelers en speelsters van Nova wat langer in de A afdeling spelen dan de onze. Maar....... Ik denk dat Nova niet had verwacht dat ze het hier zo moeilijk zouden krijgen en dat is een compliment aan onze ploeg.

Na wat heen en weer gespeeld te hebben was het eerste doelpunt voor ons. Door een actie van het hele vak werd Ivo vrijgespeeld en hij miste de kans niet, 1-0. Nova nam het spel over, maar de bal werd door ons onderschept. Echter we speelden de bal niet goed naar de aanval en zodoende kon Nova de aanval weer overnemen en ook scoren, 1-1. Daarna gebeurde er veel, de tegenstander had nogal moeite met de lange armen van Hidde, het hinderen van Anouk en het goed verdedigen van Furore. Judit werd bij een doorloopbal verdedigd, een vrije bal van Nova ging mis en het uitspelen naar het andere vak werd door beide partijen moeilijk gemaakt. Uit een aanval van Nova werd een schot afgevangen en hieruit gelijk gescoord, 1-2. Even later kregen ze de kans om de afstand te vergroten, maar de strafworp werd gemist.

Uit een aanval van ons wilde Joost een doorloopbal aangeven, maar de bal werd uit zijn handen geslagen, strafworp dus en Myrthe benutte deze netjes, 2-2. Daarna kwam er even een periode dat Nova sterker was, het werd 2-3 via een strafworp en doordat er wat schoten van onze aanval de korf misten kon Nova via een doorloopbal op 2-4 komen. Het leek wel of de wind wat aantrok en daardoor wordt het moeilijker om te scoren. Nova miste een strafworp, maar even later benutten ze toch een doorloopbal, 2-5. Nova hield over het algemeen de bal wat langer in de aanval, maar toch een onderschepping van ons en gelijk een kans. Want Mirthe rondde netjes een doorloopbal af, 3-5. Jurre kwam er in voor Joost en het spel ging weer verder. Echter we konden niet voorkomen dat het voor de rust nog 3-6 werd door een vrijgespeelde dame achter de korf.

RUST

Suus had de ploeg in de rust een hart onder de riem gestoken, want we kwamen goed terug. Maar voordat we konden scoren had eerst Eline kramp en ging Hidde door zijn enkel. Eline kon door, maar Hidde niet. Die ging met ijs in de dug-out. Tom nam zijn plaats in, Ivo verdiende een stip en benutte deze zelf, 4-6. We hadden het juiste ritme te pakken en de verdediging stond pal. Door een actie met het hele vak, rondspelen, afvang neerzetten en zo, kwam Mirthe vrij van een meter of 5 en het schot ging er haarzuiver in, 5-6. Daarna hadden we nog een kans met Judit en Myrthe via een vrije bal, maar dat lukte net niet. Maar toch werd het 6-6, want Jesse schoot geruisloos door de korf. Jeetje, dat was een goede periode zeg!!

Eline wisselde met Yara en we gingen weer bouwen, de schoten van Tom en Anouk troffen echter geen korf en ondanks dat Jurre een doorbraak goed overnam werd het toch 6-7 via een schot achter de korf. Sluiten, riep Susan en er werd ook echt goed verdedigd. We hadden echt veel kansen om weer gelijk te komen, echter een vrije bal en kansje bij de korf gingen er niet in, jammer toch!! Het werd toch weer 6-8, doordat het uitspelen van ons onderschept werd door Nova. Maar uit een vrije bal van Judit en Mirthe werd het 7-8 en even later werd de gelijkmaker door Myrthe ingeschoten, maar de doorloopbal werd afgekeurd wegens verdedigd. Als het toen 8-8 geworden was had ik het nog niet geweten, maar het werd 7-9 via een omdraaibal. Dit was erg jammer, want toen rook de tegenstander de overwinning. Ondanks dat er verdedigend en aanvallend hard werd gewerkt konden we niet verhinderen dat Nova nog 7-10 maakte uit een wegtrekbal en even later 7-11 door een kansje vlak bij de paal. Dit was tevens de eindstand.

Ik vond, dat jullie er met z'n allen hard voor hebben gestreden en Nova had deze tegenstand vast niet verwacht en hun coach was af en toe best ontevreden over zijn spelers en speelsters. We hebben geen punten gepakt, maar toch heb ik een goed gevoel over deze wedstrijd. Iedereen heeft er voor gewerkt en zo kom je met z'n allen toch tot goede resultaten. Prima!

Jullie moeten nog tegen Roda spelen en wie weet zit er nog een puntje in. Ga ervoor met z'n allen en succes.

Rita