21-05-2017 21:18 uur

Laatste wedstrijd Zaterdag 1

Zaterdag 20 mei 2017 - 15.30 uur
Op een winderig, maar zonovergoten sportpark kwam dan eindelijk de laatste thuiswedstrijd van Zaterdag 1. Helaas, tegenstander FIKS kon niet verschijnen dus is er een gelegenheidstegenstander samengesteld om de laatste match extra luister bij te zetten.

In dit team stonden opgesteld: Oene - Rita - Cor (allen 70+), Ron met kunstknie, Elisa (met blessure), Eric (die nog nooit gekorfbald heeft), Jan (ex Kievit, maar dat groen-witte shirt staat hem énig) en verder was het team compleet met Merel, Yara, Judith, Jasper en Ivo. U ziet, voor Zaterdag 1 een tegenstander van formaat!!

De wedstrijd begon met in de 1e aanval Patrick, Hans, Monique en Marianne en in de verdediging Joost, Nettie, Ingrid en Eric (die van de tegenpartij). John was er nog niet vandaar. De scheidsrechter was Henk Duits, ook een oud-speler van Zaterdag 1, en wij waren hem zeer dankbaar om deze klus te komen klaren.

We begonnen voortvarend maar na 8 minuten wisselde Marianne al voor Judith. In de 12e minuut mocht Rita een strafworp nemen maar miste deze helaas. Het werd 0-1 door Merel, 1-1 door Judith met een mooie doorloopbal. 1-2 afstandsschot door Ron, een afgekeurd doelpunt van Yara (goed gedaan Monique). Elisa viel vlak voor rust geblesseerd uit en Ivo mocht aantreden (als dame). Iedereen was wel even aan een rustpauze toe, een kopje thee erbij en na een kwartiertje konden we er weer met frisse moed tegenaan.

John was ook gearriveerd, Eric kon bij het andere team gaan meespelen. Het werd 1-3 door Ivo, 1-4 door Rita uit een vrije bal (hier is veel op getraind). Nettie wisselde met Marianne. 1-5 werd gemaakt door Jasper. Nog een wissel, Ivo en Cor eruit, Jan en Eric erin. Ron scoorde vanaf de zijlijn 1-6 en even daarna vanaf de middellijn 1-7, zulke ballen zijn niet te verdedigen. Merel ook van afstand 1-8 en nu werd er door Zaterdag 1 gescoord door Hans 2-8. Jasper ruilde met Cor en na een hoop gepruts onder de korf waar John uit had moeten scoren en het niet lukte vond Marianne dat hij toch dat punt verdiende en werd de stand 3-8. Yara maakte 3-9, Patrick strafworp 4-9, Eric tekende voor 4-10 en tenslotte scoorde John nog een echt doelpunt en zo werd de eindstand 5-10. Een mooie nederlaag voor Zaterdag 1 maar op papier wel gewonnen!

Na de soms hilarische wedstrijd werd de ploeg door Jasper namens de vereniging en bestuur bedankt voor heel veel jaren korfbal en kregen alle spelers/sters een mooi boeket overhandigd. Daarna aan de borrel en bittergarnituur.

De wedstrijd van 27 mei gaat niet door dus is dit echt de laatste wedstrijd van Zaterdag 1. Wel blijven de meesten nog actief, we willen toch wel blijven trainen (op vrijdagavond ivm gezelligheid en baromzet) en wie weet komt er nog eens een recreantentoernooi voorbij. De avond werd afgesloten met de traditionele BBQ met lekkere stukjes vlees, een goed glas en veel lol.

Vanaf deze plaats wil ik de ploeg bedanken voor alle gezellige uitjes en wedstrijden die ik volgens mij vanaf 2000 ben mee geweest, zowel uit als thuis en alle zaalwedstrijden waar ik nog oranje vingers heb van alle gepelde mandarijntjes.

Groet en nog veel plezier.

Wil