U bevindt zich hier: Teams » Verslagen

Verslagen

15-05-2017 20:30 uur

Door een Furorebril....

Furore D1 - OKV D2
De D1 heeft een zeer belangrijke wedstrijd achter de rug, want om in de race voor het kampioenschap moest er wel gewonnen worden.

De ploeg die het moest gaan doen vandaag bestond uit: aanval Jasmijn, Maudi, Fenna en Jikke, de verdediging die het meteen dicht moest houden werd gevormd door Tom, Daniël, Rox en Melissa. Isa was wissel en later ook Nora. Allysa-Lynn had in de wedstrijd ervoor gespeeld en had zodanig last van haar knie dat ze nu niet kon meedoen, zeer teleurstellend voor haar natuurlijk en Lotte was er niet vandaag. Bas is de coach en hij had de kinderen duidelijk toegesproken wat er gedaan moest worden, het werd echt spannend nu.

Omdat wij thuis speelden moesten wij eerst opstellen en dan maar afwachten en hopen dat we tegen de juiste tegenstander komen te staan. De uitwedstrijd was met een flink verschil gewonnen door onze D1, je weet echter nooit hoe het nu gaat lopen. Sara was de scheidsrechter en de wedstrijd kon beginnen.

Wij namen de bal uit en het was een beetje aftasten in het begin. Er werd rond gespeeld, maar nog niet helemaal zuiver want de bal werd onderschept en ging naar de aanval van OKV. Maar ook daar ging het nog niet lekker en Daniël ving een schot af en speelde naar de aanval. Uit deze aanval nam Fenna een mooie doorloopbal en die ging maar net mis. Het spel ging heen en weer en ook OKV probeerde een doorloopbal, deze werd goed verdedigd door Tom en zo kregen wij de bal weer. De OKV heer kwam hierbij niet goed op zijn voeten terecht en verzwikte zijn enkel. Even......au, au, au en even later ging het weer. In onze volgende aanvallen gebeurde heel veel, Maudi kwam mooi door en miste op het nippertje de doorloopbal. Oh wat jammer toch!!!!  OKV wilde weer aanvallen, maar Daniël onderschepte de bal en daardoor konden wij weer gaan aanvallen. Maar ook OKV ving weer een schot af en kwam weer in de aanval. Bas gaf intussen instructies, voor komen, verdedigend er op en hinderen met gooien. Maak het ze moeilijk!!

Opeens een doelpunt voor ons, tenminste dat dachten wij (publiek en ik) maar de bal ging naast. Het leek net een doelpunt, maar helaas. En zo kwam OKV weer in de aanval en dan wij weer, er werd door beide ploegen ook goed verdedigd. Bij een aanval van ons struikelden Maudi en Jasmijn over elkaars voeten en Jasmijn had nog wat pijn, dus verving Isa haar. Jikke en Fenna kregen ook nog wat schotkansen, maar het eerste doelpunt wilde nog niet komen.  Draaien (wisselen van vak en functie).

Ik denk dat Bas wel tevreden kon zijn, want er fel op de bal gespeeld. OKV kreeg weinig kansen en heel vaak werd de bal, voordat er door OKV geschoten kon worden weer onderschept door een verdediger van ons en kon ons aanvalsvak weer aan het werk. En zo werd Tom bij de korf aangespeeld en Melissa kwam langs haar dame, aangeven, doorloopbal nemen en . . . . . . .  .  goal, 1-0. Joepi!!! Hierna hadden beide ploegen wat kansen om te scoren, maar het lukte nog niet of het schot was verdedigd. Maar opeens kwam er toch nog een doorloopbal van een OKV heer en die zat er in, dus 1-1. Vlak daarna was het RUST.

In de tweede helft kwam Jasmijn er weer in voor Isa. En het werd een heel spannende tweede helft. Beide ploegen wilden winnen en de spelers vochten er hard voor. Jikke miste op een haartje een doorloopbal, maar even later lukte het hem wel. De goed aangegeven bal door Maudi legde Jikke erin en het was 2-1. Fenna moest heel hard rennen om de bal binnen te houden en het lukte. Goed gedaan hoor. Maar we konden niet voorkomen dat OKV gelijk maakte. Een onderschepte bal werd met een lange gooi op een vrijstaande heer gespeeld en deze maakte 2-2. En hiervoor moesten we wel oppassen, want even later gebeurde dit weer, maar gelukkig ging het schot mis. OKV had een lange aanval en er werd veel geschoten en afgevangen. En uit een klein kansje werd er 2-3 gescoord. Oh jee!!!!

We moeten er weer tegenaan, we geven ons zo maar niet gewonnen hoor!! Jikke gaf Maudi aan voor een doorloopbal en deze zat er mooi in. De stand was weer gelijk, 3-3. Fenna wilde hier verandering in brengen voor het wisselen en ging voor een doorloopbal en dat scheelde maar een heel klein ietsie pietsie, echter net mis. Wisselen weer van vak en functie.

Een heer van OKV ging wisselen met een dame en ze moesten ook hun schoenen wisselen?? Het vak van Rox, Melissa, Tom en Daniël kwam weer in de aanval en Jikke, Jasmijn, Maudi en Fenna moesten het dichthouden. En Fenna voegde de daad bij het woord, ze verdedigde haar tegenstander prima bij een schot en zodoende kregen wij weer de bal om aan te vallen. Melissa kwam van een meter of drie vrij voor de korf, kreeg de bal van Rox en schoot de bal er lekker in, 4-3. Maar weer konden we de voorsprong niet lang vasthouden, want ook OKV schoot uit een aanval raak en de stand was weer gelijk. Pech voor ons, maar we gaven het niet op en ondanks dat opeens de lucht een beetje lek was en iedereen zeikie werd gingen we toch door.

Maar de bal werd glad en schoot door de handen van Melissa en zij liep hierbij een bloedneus op. Heel vervelend voor haar, maar Isa verving haar goed in het laatste deel van de wedstrijd. Ook Nora mocht nog even van de wedstrijd proeven en kwam er in voor Rox in de laatste minuten. We gingen weer aanvallen en laat het nu toch nog lukken in de laatste minuut. Isa gaf Tom een doorloopbal aan en hij gooide hem mooi door het mandje, 5-4. Iedereen juichten natuurlijk, want er was echt geen tijd meer voor OKV om de stand weer gelijk te trekken. We hadden gewonnen!!! Alle spelers kwamen met een nat koppie, maar met een lachend gezicht van het veld. Prima gedaan!!

Ik vond het een heel spannende wedstrijd en een pluim voor allemaal, zowel in het veld als langs de kant. Iedereen leefde mee en er werd lekker fel gespeeld en goed aangemoedigd. Hartstikke mooi!!

Ik hoop dat alle pijntjes weer goed komen voor de komende wedstrijden, want zowel Swift als jullie moeten nog twee wedstrijden spelen, ook tegen elkaar. Dus het wordt erg spannend!! Veel succes!!!

Rita

facebook twitter Email