U bevindt zich hier: Teams » Verslagen

Verslagen

07-05-2017 21:00 uur

Door een Furorebril...

Furore E4 - Stormvogels E2
De E4 is na de zaalwedstrijden begonnen met de veldcompetitie. Dus weer een nieuwe ploeg erbij. Het gaat goed met de jeugd en dat kun je wel zien aan het spelen. Ze zijn zo enthousiast bezig en rennen van de ene kant naar de andere kant van het speelveld. Dat het allemaal nog niet zo lukt zoals jullie zouden willen is logisch, want de meesten moeten het spel nog goed leren. Maar deze ploeg wil wel en Sacha, Elisa, Lisa, Merlijn en Sanne hebben het prima gedaan. Sanne speelde mee omdat Britt er niet was.


Sandra coachte de ploeg en Tobias was de scheidsrechter vandaag. Meiden van de C1, t.w.: Lieke, Doenja en Femke gaan de ploeg trainen en ik wens ze hierbij alvast heel veel succes.

Nadat de mascotte was opgehangen gingen we eerst wat oefenen en dat deed Stormvogels  ook. Zo konden we de spieren alvast wat warm maken.

Na het handje schudden met de scheids, coach en tegenstander kon de wedstrijd beginnen. Sanne bleef nog even aan de kant, die had al een wedstrijd gespeeld. Furore neemt midden uit en de bal ging naar onze aanval gespeeld. Na een korte aanval ving iemand van Stormvogels  de bal en nu gingen zij proberen naar de andere kant te spelen om de korf van Furore onder vuur te nemen. Maar de bal ging uit en omdat wij hem het laatst hadden aangeraakt mocht Stormvogels  de bal ingooien. Een dame van hen stond vrij bij de korf, zij kreeg de bal en schoot hem er netjes in, 0-1. Wij hadden ook wel kansen, maar het lukte niet helemaal. Sandra was steeds de ploeg aan het toeroepen wat er gedaan moest worden. Zoef riep ze, zoef!! Dat betekende dat je als je de bal naar iemand bij de paal gooide er meteen achteraan moest rennen om een doorloopbal te proberen. Soms lukte dat en soms niet, ja er staan ook nog verdedigers toch? In de eerste 10 minuten scoorde Stormvogels  nog een keer en was de stand 0-2. Sanne kwam er in voor Elise na de kleine pauze en het spel ging weer verder. Door het proberen van doorloopballen werd er ook wel eens iemand opgevangen of tegengehouden en dat mag niet. Dus krijg je dan een vrije bal, snel overspelen en proberen te schieten. Er werd van alles geprobeerd om een doelpunt te maken maar voor de rust lukte het nog niet. Ook de lange ballen gooien als de bal was afgepakt van de tegenstander lukte nog niet helemaal. Sandra ging het in de rust allemaal met de ploeg doornemen.

RUST, drinken en praten.

In de tweede helft kwam Elise er weer in voor Lisa. En de ploeg wilde er van alles aan doen om te scoren en het ging echt beter dan in de eerste helft. Pogingen tot doorloopballen, je weet wel ZOEF!!! Merlijn schoot een keertje, maar het was nog niet raak. Sacha moest erg hard rennen om de bal in het veld te houden. Dus niet over de rode lijn laten rollen. Elisa stond opeens vrij en waagde ook een schot op de korf, jammer zeg............. het was mis. En toen was er opeens een kans voor Merlijn met een doorloopbal, Sacha gooide de bal naar hem toe en hij schoot de bal door de korf. JOEPIE!!!!!

De stand was 1-2 en toen moesten we weer goed verdedigen. Sandra riep steeds billen korf, billen korf. En......je meisje en........je jongen. Goed erbij blijven hoor. En dan werd er terug geroepen.........jaaaaaahaaaaaaa!!

Vond ik wel grappig, maar in ieder geval ging het in de tweede helft beter. Elise hield de bal binnen de lijnen, maar ze moest er wel hard voor rennen. Prima hoor! Maar het was wel jammer dat Stormvogels  meer succes had met schieten, want een jongen maakte 1-3. Toen was er weer 10 minuten om en dus 1 minuutje rust en wisselen, want Lisa ging er weer in en Sacha eruit. Na een paar minuten was Stormvogels  weer in de aanval en het lukte bij hun om nog een doelpunt te maken, 1-4. Een schot van Sanne ging net mis, maar Elise ving de bal op en konden wij verder gaan met aanvallen. Lisa probeerde een doorloopbal, maar het lukte net niet. Uiteindelijk had Furore het laatste woord, want Merlijn had de bal, Sanne liep door en kreeg de bal van Merlijn, schoot en..............

GOAL, 2-4 en dat was weer goed toch?

Tobias floot voor het einde van een leuke wedstrijd, waarin iedereen zijn uiterste best deed. Hartstikke goed vond ik!!!!

Toen gingen we nog strafworpen nemen..... En dat was ook spannend.

Allemaal twee keer schieten, bij ons schoten Sanne, Elise en Sacha raak en bij Stormvogels  schoten ze 4 keer door de korf, dus was het 3-4 geworden.

Succes verder en veel plezier met trainen en wedstrijden spelen.

Rita

facebook twitter Email