07-05-2017 20:07 uur

Furore 1 – Sporting Andijk 1 (36-13)

Zaterdagmiddag op de Omzoom heeft het eerste een flinke overwinning behaald op Sporting Andijk. Het was lekker weer, maar er stond een stevige wind vanuit het noorden, dus het publiek zat lekker in de luwte en in de zon.

Het eerste had er zin en verliep de beginfase in Andijk wat moeizaam, nu ging het als een trein. Na vijftien minuten spelen stond het al 6-1 met doelpunten van: Bram (kansje), Coen (strafworp verdiend door Bram), Sven (afstand), Caro (afstand) en Coen (strafworp), Sven (kansje) en Andijk van afstand.

Toen bleek al dat het een gemakkelijke wedstrijd zou worden en het eerste ging door. Dave schoot vanaf de zijkant 7-1 in en Bram werd verkeerd afgestopt en Coen benutte de strafworp 8-1. Twee minuten later was het wederom Coen, die van afstand scoorde 9-1 en Heleen scoorde van afstand 10-1, toen waren er twintig minuten gespeeld. Het eerste ging nog even door, Caro werd verkeerd afgestopt en Sven benutte de strafworp, 11-1. Bram maakte 12-1 en Dionne schoot van afstand 13-1 in. Na 13-2 maakte Sven 14-2 door een doorloopbal en Dionne scoorde van afstand, 15-2. Het was nog niet over voor de rust, want Sven benutte een zelf verdiende strafworp, 17-2 en even later was het weer Sven van halve afstand raak, 18-2. Coen scoorde na een goede actie van het vak van halve afstand, 19-2. Rust, spannend zou het niet meer worden in de tweede helft.

De start was weer overweldigend. Bram scoorde van vlakbij de paal 20-2 en Sven, in de volgende minuut 21-2 van afstand. Caro snelde langs haar dame en de doorloopbal betekende 22-2. Coen van afstand 23-2 en Andijk scoorde van afstand, 23-3. En het ging maar door, Sven benutte een doorloopbal, 24-3 en een minuut later was het weer Sven van vlakbij de paal, 25-3.

Andijk scoorde daarna driemaal, 25-6, maar het was Sven, die verkeerd werd afgestopt en de strafworp, genomen door Sven was raak, 26-6. Bram maakte 27-6 door een kansje te benutten. Dionne maakte 28-6 door de doorloopbal in te schieten en Andijk benutte een strafworp 28-7. Dave werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd door Sven benut, 29-7. Andijk kwam op 29-8, maar Bram werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd door Coen ingeschoten, 30-8.

Na 30-9 kwamen Thomas en Sanne er in voor Caro en Sven. Dave schoot van afstand, 31-9 in en Judith en Yvo kwamen er in voor Dionne en Coen. Het werd 31-11, maar Sanne snelde langs haar dame en het was, 32-11. Er werd nog een strafworp gemist, maar het was weer Sanne met een doorloopbal en het was 33-11. Met een afstandschot en een strafworp werd het 33-13, maar Dave schoot raak van afstand en het was 34-13. Nadat Andijk een strafworp had gemist schoten Thomas en Yvo van afstand raak. Eindstand: 36-13.

Een eenzijdige wedstrijd, maar het eerste had er zin deze middag. Komende zondag, WWSV uit in Neck en op gras, ook nu weer, niet onderschatten en er tegenaan eerste.

Sibbeltje