U bevindt zich hier: Teams » Verslagen

Verslagen

16-04-2017 20:11 uur

Door een Furorebril...

Furore C3 - Haarlem C2
Aangezien Lennard met de C1 meeging (klasse Lennard), had de C3 nog 3 heren en zodoende speelde Bente als heer. Prima opgelost. In de aanval stonden: Bente, Jesse, Dani en Kristel, terwijl de verdediging werd bezet door Joeri (die aanvoerder was), Ties, Kim en Isa. De coach was Anouk en de scheids was deze keer Sander.

Anouk vroeg aan Sanne en Dewi van de C4 of ze wilden blijven om reserve te zijn. Dat wilden ze wel, prima toch. Zo'n lekker weer was het nou ook weer niet. Ik ben in de dug-out gaan zitten en zag menige toeschouwer met het hoofd diep in de kraag aan de lijn staan, maar ze waren er wel!!!

De wedstrijd begon en er werd gelijk fel van leer getrokken. Kristel nam een doorloopbal, Dani en Jesse schoten van afstand en Bente verdeelde het spel prima in het vak. Helaas kwam er nog geen doelpunt uit, want er was erg veel wind. Dus voor de wind aanvallen, soms lukt dat en soms ook niet. Een heer van Haarlem schoot van heel ver tegen wind, je zag de bal zo weg waaien, dus dat heeft geen zin. Anouk riep de aanval van ons even naar de kant om te kijken hoe de vlag waaide. Nou, dan moeten die richting uit aanvallen. Gesnopen!!!!

Maar helaas kwamen we eerst achter 0-1 voordat we iets konden terugdoen. We hadden in deze aanval veel kansen, maar verder dan randjesballen kwamen we nog niet. Intussen had het verdedigingsvak het aardig zwaar, maar jullie deden het goed. De heer van Ties schoot, maar hij verdedigde prima, dus wij weer de bal. Opeens kwam Kristel er langs en Jesse gaf de bal goed aan, 1-1. De andere aanval kreeg ook kansen en opeens riep Anouk - gaan Isa gaan. En Isa ging langs haar dame, Joeri gaf goed aan en de doorloopbal zat er in, 2-1. Daarna hadden zowel Furore als Haarlem kansen en Haarlem maakte een kans af via een afstandschot, 2-2. In de volgende aanval schoot Bente net mis, maar Kristel ving het schot en schoot zelf meteen. De bal kwam op de rand en rolde er aan de goede kant af, dus 3-2. In deze fase van de wedstrijd waren wij toch de sterkere ploeg. Het tegenwind uitspelen van de verdediging naar de aanval was moeilijk en Bente onderschepte dan ook netjes en speelde de bal gelijk naar Dani. Deze aarzelde geen moment en schoot de bal door de korf, 4-2. Weer wisselen en na een onderschepte aanval van Haarlem kreeg Joeri de bal en speelde gelijk diep op Ties. Deze kans ging maar net mis, maar. . . . . . . . . . .

Een schot van Kim wordt gevangen, Ties probeert een doorloopbal, vangt zelf af en geeft Isa aan voor de doorloopbal en de ging er in, 5-2. Zo, dat was een goede periode, temeer omdat er ook heel goed verdedigd werd. Ties probeerde nog een schot van afstand en Kim ving af en zo draaide de aanval tot een onderschepping van Haarlem even door. Een Haarlem dame wist er voor de rust een doorloopbal in te schieten en bracht de stand op 5-3.

RUST

De tweede helft speelden wij tegenwind en het brengen van de bal uit de verdediging naar de aanval was een stuk moeilijker. Korte stukjes riep Anouk en goed vrijlopen. En achter de paal aanvallen, dus voor de wind schieten.

Maar dat lukt natuurlijk niet altijd en bij een doorloopbal is het ook niet noodzakelijk. En er werden heel wat doorloopballen geprobeerd, maar tot nu toe alle mis. De schoten van Dani en Jesse kwamen op de rand en die tellen nu eenmaal niet. Draaien, roept Anouk en er werd ook best goed gespeeld, alleen het scoren ging wat moeilijk. Opeens verkeerd uitspelen van Haarlem en Jesse had de bal, een lange worp op Dani en de doelpoging ging maar net mis, ooohhhhhh……………

Een lange bal op Kristel werd onderschept door Haarlem en hieruit kwam een kans voor een doorlopende dame, gelukkig voor ons was het mis. Haarlem hield op dit moment heel lang de bal in de aanval en er kwamen ook kansen uit voort, maar er ging gelukkig geen bal in. Toen mochten wij het weer proberen. Eerst kwamen er nog “bijna-doelpunten” van Dani en Bente en ook een ver schot van Jesse trof net geen doel. Maar de bal bleef in het vak en de doorloopbal van Kristel, goed aangegeven door Bente, ging er in en de stand was 6-3. Joepi!!

In het verdedigingsvak hadden ze het best moeilijk. Ties en Joeri probeerden ook de afstandschoten goed te verdedigen, want er werd voor de wind geschoten en dat gaat best makkelijk. Ook Isa en Kim hadden de handen vol aan hun tegenstanders, want deze snelle dames speelden vooral op de doorloopbal. Gelukkig voor ons waren ze niet zo goed in het afronden, want de paar kansen die ze kregen, waarvoor ze erg veel moeite moesten doen, gingen er niet in. Goed gedaan verdediging!!

Scheids, bal in het veld, riep Anouk. Ze wilde Sanne en Dewi laten spelen, maar Sander floot niet, want iemand had de extra bal al aan de kant geschopt. Even later een overtreding en Sander floot wel en konden Sanne en Dewi de plaatsen innemen voor Kristel en Dani. Dan konden ze nog even lekker meespelen en weer een beetje warm worden. Het was toch wel een beetje fris om reserve te zitten.

In een aanval van Haarlem schoot de heer van Ties van afstand, maar Ties zat er dichtbij dus het schot was verdedigd. Prima.

In onze aanval met Sanne en Dewi werd ook nog lekker gedraaid en er kwamen best nog wat kansen om te scoren. Jesse had ook nog een klein kansje vlak bij de paal, maar hij had vandaag geen geluk. Maar ja, uiteindelijk maakt het niet zoveel uit wie de doelpunten scoort. Je doet het toch met de hele ploeg. Want de verdediging moet het dichthouden, samen spelen naar het andere vak en in de aanval elkaar helpen om de bal door de mand te krijgen.

Een TEAMSPORT dus!!

Zou ik toch nog bijna het laatste doelpunt vergeten, een mooie doorloopbal van Haarlem, 6-4. En dit was echt in de laatste minuut, want even later floot Sander voor het einde van de wedstrijd. Haarlem maakte het eerste en laatste doelpunt, maar wij gingen er met de punten vandoor.

Ik heb een heel goede wedstrijd gezien van een leuke en hardwerkende ploeg. En nu niet naast jullie schoenen gaan lopen, maar er zit talent in!!! Aan Anouk om het er uit te halen. Succes verder.

Rita

facebook twitter Email