U bevindt zich hier: Teams » Verslagen

Verslagen

16-04-2017 19:54 uur

Amsterdam 1 – Furore 1 (8-20)

Het eerste moest zaterdagmiddag jl. aantreden om 17.00 uur uit tegen Amsterdam 1. De thuiswedstrijd was dik gewonnen en nu was de verwachting, dat de punten mee zouden gaan naar Assendelft.

Thomas speelde voor Bram, die moest werken. Het eerste kwam al vrij snel op voorsprong van afstand, 0-1 door Thomas, maar even later was het 1-1 van afstand. Heleen schoot van afstand raak, 1-2, en een minuut later was het weer Heleen van afstand 1-3. Na 2-3 van halve afstand was het Thomas, die 2-4 inschoot. Caro schoot vanachter de korf 2-5 in na een goede actie van het vak en even later was het Heleen, die 2-6 raak schoot.

Er was een kwartier gespeeld en het eerste was sterker. Echter het werd een periode met veel schoten, die de korf raakten, maar er niet in gingen. Amsterdam kwam terug tot 4-6 door van afstand en een strafworp raak te schieten. Sven schoot van halve afstand 4-7 en Heleen schoot vlak voor rust nog van afstand 4-8 in.

Rust. Het kon allemaal wel wat beter, vooral het schot en het eerste pakte dat op in de tweede helft.

Coen opende vrijwel meteen de score door vanaf de zijkant van de korf van afstand raak te schieten, 4-9 en even later was het Thomas, die 4-10 van afstand inschoot. Het eerste ging rustig door met scoren en Amsterdam kon geen vuist meer maken. Het was Sven, die een kansje benutte 4-11 en drie minuten later was het weer Sven, die via een omdraaibal fraai raak schoot, 4-12.

Thomas scoorde van halve afstand 4-13 en Dionne vanachter de korf van afstand, 4-14. Dave speelde zich vrij en schoot raak, 4-15 en Sven snelde langs zijn heer en de doorloopbal zat er mooi in, 4-16. Na 19 minuten spelen in de tweede helft scoorde Amsterdam weer eens vanuit een strafworp, 5-16.

De wissels, Wesley en Judith kwamen in het veld en Amsterdam maakte 6-16 door een strafworp raak te schieten. Ook Sanne en Yvo kwamen in het veld en Sanne speelde zich vrij en de doorloopbal werd fraai benut, 6-17. Sven maakte een kansje af 6-18 en Thomas schoot van afstand raak 6-19. Na 7-19 was het Yvo die een doorloopbal benutte 7-20 en in de laatste minuut scoorde Amsterdam nog 8-20, wat de eindstand was.

Nuttige overwinning eerste. Na afloop werd bekend dat Zaandam Zuid verloren had in Andijk, de tegenstander over drie weken thuis op zaterdag 6 mei a.s.

Het vizier zal op winst moeten blijven, want de buit is nog niet binnen eerste!

Sibbeltje

facebook twitter Email