02-04-2017 22:33 uur

Door een Furorebril...

Furore B1 - ZKC B1
Onze ploeg begon met in de aanval: Senna, Noëlle, Danny en Rory, terwijl de verdediging bestond uit: Tom, Rik, Kristie en Lotus. Helaas was Julia geblesseerd, Thomas was wissel en Daniël en Doenja waren reserve.

De coach was Arjan en na de foto zette hij de ploeg aan het werk voor de warming-up. De wedstrijd zou worden geleid door hr. Hania. Echter hij was er nog niet, dus moest Sven die als Back-up stond fluiten. Echter een paar minuten voor aanvang kwam de scheids aan, hij was naar de Slibkuil gegaan en. . . . . . . ja, daar was natuurlijk niemand. Maar het kwam toch nog allemaal goed en de wedstrijd kon beginnen.

We begonnen met een lange aanval en Noëlle en Danny kwamen een paar keer tot schot, terwijl Senna en Rory de aangeef en afvang pakten. Helaas kwam er geen doelpunt uit en na de onderschepping kwam er een lange bal op een vrijlopende dame van ZKC en die miste niet, 0-1. Uit een volgende aanval van ons kwam een vrije bal, er kwam echter geen doelpunt uit. Na verschillende schoten ving ZKC toch een keer af en ging de bal weer naar hun aanval. Voorverdedigen riep Arjan, dat ging goed. Maar via een wegtrekkende heer achter de korf, die goed werd aangespeeld kwam toch een doelpunt, 0-2. Wisselen en dus een ander aanval en ik moet zeggen dat iedereen knetterhard werkte in deze wedstrijd. Uit een lange aanval van ons kwam een mooi schot van Rik, GOAL en dus 1-2. En het was jammer dat we de gelijkmaker niet konden maken, want ZKC scoorde uit een aanval 1-3.

In deze fase van de wedstrijd ging er een doorloopbal van ons mis, er werd een keer verkeerd uitgespeeld, zodat we het onszelf wel moeilijk maakten. ZKC speelde wat beter en hield de bal ook langer in de aanval. En in onze aanval moesten we veel werk verzetten om vrij te komen voor een schot. Echter er kwamen best wel kansen voor onze B, een bal van Danny achter de korf ging maar net mis en dat is balen natuurlijk.

Een aanval van ZKC werd door Rik onderschept en hup naar de aanval. Er werden weer kansen gecreëerd, maar omdat het zo snel moest, waren de schoten niet zuiver genoeg en dus mis. Jammer, maar ook de complimenten van Arjan, want iedereen ging ervoor. Helaas had ZKC uit een wegtrekbal meer succes en was de stand 1-4. Lotus verhinderde een hogere uitslag door goed te verdedigen en de heer van Rory sprong verkeerd voor, Rory schoot van halve afstand de bal door de korf, 2-4. En dat was ook de ruststand.

RUST

In het begin van de tweede helft werd de stand 2-5 via een doorloopbal. Daarna ging het een hele tijd heen en weer zonder dat er gescoord werd. Vooral de verdedigingen waren toen heel goed en werden er weinig kansen weggegeven. Opeens kwam Kristie er langs en verkeerd afgestopt. De verkregen strafworp werd door Tom benut, 3-5. Misschien kunnen we nog dichterbij komen, maar het liep even anders. Via een afstandsschot en een doorloopbal bracht ZKC de stand op 3-7. Ja, dat was niet zo leuk natuurlijk, want dat is een behoorlijke afstand om te overbruggen. Arjan zei dat Doenja, Daniël en Thomas moesten gaan lopen voor een eventuele wissel. Uit een goede aanval kwam Kristie er langs en zij benutte de doorloopbal, 4-7. Maar jammer genoeg werd het meteen weer 4-8 via een klein kansje. Tom heeft ogen in zijn nek en ving de bal zonder dat hij hem kon zien en we gingen weer aanvallen. Danny loste een ver schot, net mis en het spel ging door. Toen kwam er een wissel, Rory en Danny maakten plaats voor Thomas en Daniël. We kregen nog wel wat kansen, maar de afwerking was niet helemaal je dat, dus konden we niet dichterbij komen. Helaas voor ons maakte ZKC de kansjes wel af en werd het 4-9 en 4-10. Na een lange aanval van ons maakte Tom uit een kansje 5-10. De eindstand 5-11 werd bereikt uit een strafworp en was dit er wel eentje???

Ik vind dat iedereen er enthousiast tegenaan is gegaan, maar als ik eerlijk moet zijn vond ik ZKC toch beter. Dat is helemaal geen schande, want onze B spelers zijn allemaal nog jong en volgend jaar zijn jullie vast weer een stuk sterker.

Veel succes verder en wellicht komen er nog wat punten bij.

Rita