02-04-2017 22:05 uur

Furore 1 – Zaandam Zuid 1 (13-9)

Zondagmiddag was de belangrijke eerste wedstrijd van de tweede helft van de veldcompetitie tegen concurrent Zaandam Zuid op de Omzoom. Lekker veel publiek en zon en niet te veel wind, dus dat was een goed voor een mooie wedstrijd. De eerste helft ging aardig gelijk op, toch was het Dionne, die al in de eerste minuut raak schoot, door een kansje vlak voor de korf in te schieten, 1-0.

Even later was het 2-0 door Coen, die van halve afstand raak schoot, het was echter al snel 2-1, maar Sven benutte een strafworp, die hij zelf verdiend had, 3-1. Zaandam Zuid kwam terug, via afstand werd het 3-2 en nadat Furore een strafworp miste, werd het 3-2 van halve afstand.

Toch bleef het eerste voor komen, doordat Sven verkeerd werd afgestopt en de strafworp benutte, 4-3. Ook Zaandam Zuid kreeg een strafworp en het was 4-4. De eerstelingen zaten goed in de wedstrijd en werden wat sterker, Dionne schoot van afstand raak, 5-4 en even later was het Bram, die van afstand 6-4 inschoot. Sven werd weer verkeerd afgestopt en ook nu schoot hij de strafworp raak, 7-4. Na 7-5 was het Bram, die van afstand 8-5 maakte. Toch kwam Zaandam Zuid van afstand op 8-6, maar Sven maakte van halve afstand 9-6.

Rust, het was nog niet gedaan en dat bleek al gauw in het begin van de tweede helft, Zaandam Zuid kwam terug, via afstand tot 9-8 en de spanning was er weer, Dionne schoot van afstand raak, na een goede actie van het vak, 10-8, maar via een doorloopbal werd het 10-9, toen was er een kwartier gespeeld. Geen paniek bij het eerste, een minuut later werd Dionne verkeerd afgestopt en Sven schoot de strafworp raak, 11-9. Het eerste werd toen sterker en nadat Dionne van afstand 12-9 inschoot, na een goede actie van het vak, was de overwinning bijna binnen. Zaandam Zuid kon geen vuist meer maken en Coen schoot de eindstand naar 13-9.

Een uitstekende overwinning eerste, echter er moeten nog wel wat wedstrijden gespeeld worden, volgende week vrij en dan weer aan de bak.

Het tweede won ook met 8-7 van Ados, goede overwinning.

Sibbeltje.