14-03-2017 19:40 uur

Door een Furorebril...

Furore E2 - Swift E3 (3-3)
De jongens en meisjes van deze ploeg stonden al een kwartier van te voren te trappelen van ongeduld om te kunnen korfballen. Tess, Britt, Sacha, Solane, Casper en Lyem hebben Ronald als coach, die de ploeg ook traint samen met Julia. Aangezien Ronald er deze keer niet was nam André het coachen over en Jolanda begon alvast met de ploeg in te schieten.

John was de scheidsrechter en hij floot om de ploegen op te laten stellen. Bij ons bleven Solane en Britt even aan de kant omdat je maar met z’n vieren mag spelen. Na 10 minuten hebben we dan wissels.

John floot en de wedstrijd was begonnen, we gingen natuurlijk meteen in de aanval en het overspelen ging best goed. Tess schoot de bal, maar ze werd goed verdedigd, dus was de bal voor Swift. Zij gingen aanvallen en wij moesten toen snel overschakelen naar het verdedigen en dat ging prima. Casper onderschepte te bal in de aanval van Swift en toen gingen wij weer aanvallen. Zo ging het spel af en toe heel snel heen en weer. En zo snel het spel ging zo snel moest ook de scheidsrechter meerennen.

Het viel mij op, dat het verdedigen erg goed ging, zowel bij ons als bij Swift. Allemaal dicht erop met de handen ophoog. Lyem kreeg een vinger in zijn oog en dat deed even zeer. Maar hij ging verder en lachte alweer. Sacha speelde de bal naar Tess en die schoot de bal op de korf. Haar tegenstander verdedigde met de hand op haar arm en dat mag niet, dus een strafworp. Deze ging helaas…………………mis, jammmmmerrrrrr!!

Toen opeens een uitbraak van Swift, een heertje schoot en het was raak, 0-1. Dat kunnen wij ook natuurlijk en korte tijd hierna kreeg Tess een vrije kans en zij schoot van best ver de bal door de mand, 1-1. Mooi doelpunt hoor!!

Ook wij verdedigden een keertje aan de achterkant en dan raak je de arm aan van de tegenstander, dus een strafworp voor Swift. Jammer voor hen, maar goed voor ons, MIS!!

De eerste 10 minuten waren om, even pauze en hierna kwamen Britt en Solane erin voor Tess en Sacha. We gingen weer verder, al moest Solane haar armbandje nog even afdoen en dat viel niet mee.

Swift had al snel een strafworp verdiend, maar ook deze ging gelukkig mis. Wij gingen weer in de aanval en Lyem had een mooie kans en ……..de bal kwam op het randje en viel er aan de verkeerde kant af. Het spel ging best snel heen en weer, er werd goed vrijgelopen en de bal werd goed in de handen gegooid. Maar ja….. soms zat er toch iemand tussen om de bal af te pakken en ging de andere partij weer in de aanval. Er werd behoorlijk fel gespeeld, niemand kon zomaar even de bal vangen er zat altijd een tegenstander bij en dan moesten we weer vrijlopen. Dat deden beide ploegen heel goed. Solane schoot een keertje, maar helaas was haar tegenstander er op tijd bij en kreeg Swift de bal weer om aan te vallen. En toen was het opeens ………………..

RUST

In de 2e helft kwam Tess er voor Lyem in en speelde dus als heer en Sacha kwam erin voor Britt. Meteen in de eerste aanval al schoot Tess op de rand van de mand……………oeiiii!

Het kan nog spannend worden want ik vond jullie eigenlijk wel even sterk. Maar toch kwamen we met 1-2 achter, omdat de bal afgepakt werd door Swift en zij erg snel in de aanval gingen. Zij juichen natuurlijk, maar………….het was nog niet afgelopen. De vrijgelopen Tess kreeg de bal van Casper en zij schoot de bal er netjes in, 2-2. Het was weer gelijk en er was nog tijd genoeg, dus misschien……………………????

Voor de kleine pauze verdedigde Sacha nog goed een schot van haar dame en schoot Solane nog van ver op de korf, beide ploegen konden even niet scoren.

In de laatste 10 minuten kwamen Lyem en Britt er weer in voor Casper en Sacha. Het eerste schot op de korf was voor Swift, maar Britt verdedigde goed, dus kregen wij de bal weer. Maar voordat wij een doelpunt konden maken had Swift de bal gevangen en wilde weer naar de aanval gaan. Echter Lyem onderschepte de bal en schoot meteen. Oeiiiii……dat scheelde niet veel zeg! Maar ja…..bijna doelpunten tellen niet.

Swift nam een uitbal en opeens was er een dame vrij, zij kreeg de bal en schoot hem erin, 2-3.

Oh oh, nu moeten we nog harder werken om weer gelijk te maken. En we kregen kansen genoeg, waaronder ook nog twee strafworpen. Deze gingen helaas mis, maar we hadden nog tijd. Solane hield de bal binnen, speelde naar Britt. Britt haar dame deed haar armen niet omhoog, dan schiet ik maar dacht ze en ja hoor…hij zat er in en de stand was weer gelijk, 3-3.

John stak een vinger in de lucht en dat betekende dat er nog 1 minuut te spelen was. Wie nu scoorde had de wedstrijd gewonnen, maar hoe erg ze allemaal hun best ook deden, het wilde bij beide ploegen niet meer lukken om te scoren en zo kregen beide een punt, want niet gewonnen en niet verloren, maar wel afgelopen. Een gelijkspel dus, prima gespeeld allemaal.

Iedereen wil natuurlijk winnen, ik vond jullie even sterk. Alle spelers en speelsters kwamen met verhitte gezichten van het speelveld en ik vond het een hartstikke leuke wedstrijd.

En toen de strafworpen, iedereen mocht twee keer schieten en wij waren hier beter in dan Swift. Zij schoten 1 keer door de korf en wij 3 keer, onze schutters waren Lyem, Britt en Tess. Dus 3-1 gewonnen met de strafworpen.

Ik stond nog even met Sacha te praten, hebben wij er 3 in en zij maar 1? Vroeg ze.
Ja, zei ik. Zij zei, dan hebben wij 6 doelpunten gemaakt en Swift maar 4, dus hebben wij toch gewonnen.Ja, zo kun je het ook bekijken toch?

Veel succes verder met z’n allen.

Rita