U bevindt zich hier: Teams » Verslagen

Verslagen

12-03-2017 19:13 uur

Furore 1 - Madjoe 1 (19-14)

Zaterdagmiddag/avond was sporthal Zaanstad Zuid de thuishaven voor drie ploegen en het werden ook drie overwinningen.

Het eerste trad aan tegen Madjoe, uit een gelijkspel in de laatste minuut, maar nu was het eerste beter en won verdiend. Haarlem had eerder op de middag gewonnen van Oranje Nassau, dus er stond niets meer op het spel, behalve een plaats verwisselen op de ranglijst. Al met al hadden beide ploegen er zin in en het werd een goede wedstrijd.

Het was al vrij snel 1-0, doordat Coen een strafworp benutte, die verdiend was door Judith. Na 1-1 was het Heleen, die van afstand raak schoot 2-1 en even later was het Dave, die van afstand 3-1 inschoot. Nadat Madjoe een kansje benutte 3-2 was het Coen van afstand 4-2 en even later Caro die 5-3 inschoot, na een goede actie van het vak. Madjoe kwam terug tot 5-4 via een doorloopbal, maar Bram benutte een kansje vlakbij de paal 6-4. Toen was er een kwartier gespeeld.

Het eerste werd daarna sterker en dat kwam ook in de stand tot uiting, Sven schoot raak van halve afstand, 7-4 en een minuut later was het wederom Sven, die fraai een omdraaibal raak schoot, 8-4. Na 8-5 was het Bram die helemaal vrij voor de paal was en de bal uit de verdediging toegespeeld kreeg, de doorloopbal zat er in 9-5. Via een strafworp werd het 9-6, maar Sven werd verkeerd afgestopt en hij benutte zelf de strafworp, 10-6, wat ook de ruststand was.

Toch was het nog niet gedaan, want Madjoe kwam in de eerste minuten na de rust weer terug tot 10-9, maar er was geen paniek en Dave schoot van afstand, 11-9 in. Bram schoot een minuut later van afstand 12-9 in, maar door een kansje te benutten werd het 12-10. Heleen benutte ook een kansje bij de paal en het was 13-10.

Na 13-11 was het Coen die van afstand, 14-11 inschoot. Madjoe kwam terug tot 14-12. Maar toen was het gedaan, Sven maakte van afstand 15-12 en Heleen schoot uit een vrije bal raak, 16-12. Twee minuten later was het 17-12 door Bram, die vanachter de korf raak schoot. Bram deed dat even later weer en toen was het 18-12. Drie minuten voor tijd scoorde Heleen uit een vrije bal 19-12 en kwam Thomas er in voor Dave. In de laatste minuut scoorde Madjoe nog twee doelpunten, dus werd de eindstand, 19-14. Goede overwinning eerste.

Het zaalseizoen zit er op en vooral een heel spannend seizoen. Iedere ploeg kon van elkaar winnen en dat gebeurde ook regelmatig. Maar het eerste heeft zich goed geweerd in deze competitie en is op de derde plaats geƫindigd.

Nu weer op naar het veld en er is nog een klus te gaan eerste, maar Sibbeltje heeft er vertrouwen in.

Drie overwinningen dus, het zesde 13-10 tegen Vlug en Vaardig en het tweede 18-13 tegen Madjoe.

Sibbeltje

facebook twitter Email