05-03-2017 21:19 uur

Door een Furorebril...

Furore B2 - Blauw Wit B2
De ploeg van ons bestaat uit 1 heer en 10 dames, waarvan Rianne geblesseerd is en niet mee kon doen. In de aanval stonden Julia, Noa, Maddy en Ester beiden als heer, terwijl de verdediging werd bezet door Tosca, Lara, Luna en Kim beiden als heer. Indy en Kellin waren de wissels.

Marco en Marcel gingen de ploeg coachen en Hans was dit keer de scheidsrechter.

Terwijl ik dit zit te typen werp ik af en toe een blik op het schaatsen op de tv, Ireen Wust heeft net de 1500 m gereden en deze gewonnen. In het algemeen klassement staat ze tweede, dus moet ze op de 5.000 m nog flink aan de bak om eerste te worden.

De wedstrijd begint en zal misschien spannend worden, want uit hebben jullie een gelijkspel behaald tegen Blauw Wit. Ester nam de strijd op tegen een erg uit de kluiten gewassen heer van Blauw Wit en dat heeft ze volgens mij prima gedaan. In de tweede helft nam Maddy het van haar over en die deed het ook goed. Vooral in de afvang had deze heer bijna alles en daar was weinig tegen te doen.

We begonnen goed in de aanval en Julia schoot van afstand wat weinig scheelde op een doelpunt. De daarop volgende aanval van Blauw Wit duurde lang, maar door onze goede verdediging kwamen zij niet tot schot en ging de bal na een onderschepping weer naar onze aanval. Het spel ging geregeld heen en weer en opeens kwam in de aanval van Blauw Wit een dame langs en de aangegeven bal werd benut, 0-1. Kort daarna gaf Ester Julia een doorloopbal aan, helaas net mis. De aanval van Blauw Wit speelde goed en opeens schoot een dame van afstand de 0-2 op het scorebord. De aanval van Furore werd onderschept, maar Noa pakte de bal gelijk weer terug en konden wij weer aanvallen. Er volgden schoten van Luna en Kim, de richting zat er wel in, maar het was nog niet zuiver genoeg om te scoren. Erg jammer dat we niet dichterbij konden komen, want aan de andere kant werd de 0-3 ingeschoten via een omdraaibal.

Kim zag haar doorloopbal aan de verkeerde kant van de korf afrollen, het zat ook niet mee. Ook het aanmoedigen en sturen door Marco en Marcel konden niet verhelpen dat de stand 0-4 werd door een heel ver schot van een Blauw Wit dame. Bij deze stand kreeg Tosca spontaan een bloedneus en Indy nam haar plaats in. Bij een aanval van Furore schoten Julia en Maddy nog van afstand, maar de rand van de korf was onverbiddelijk. Een aanval van Blauw Wit werd afgevangen door Indy en samen met Lara bracht zij de bal naar het andere vak, waar onze aanval het spel overnam en uit deze aanval kreeg Maddy een bal aangegeven door Noa en schoot zij de bal er in, 1-4. Gelukkig die 0 is weg en jullie gingen door, maar tot de rust kwam er helaas geen verandering meer in.

RUST
In de tweede helft bleef Noa samen met Tosca aan de kant, Kellin erin en ook Indy bleef spelen. Na een korte aanval van Blauw Wit werd de bal onderschept door Ester en onze aanval kon weer aan de gang. Het wilde echter nog niet lukken om te scoren en de bal ging weer naar de andere aanval en daar vloog gelijk een afstandschot door de korf, 1-5. In onze aanval werden een paar schoten gelost, maar ik weet niet wat er deze middag aan de hand was, maar de ballen wilden er niet in. Ook Lara en Luna hadden weinig geluk met hun pogingen om de stand wat op te krikken, maar jullie gingen wel door. Dat viel mij op in deze wedstrijd, ook bij deze achterstand probeerden jullie van alles om de stand wat dragelijker te maken. Klasse!!! Opeens had Kellin een klein kansje bij de korf en ja hoor, raak, 2-5. En even later schoot Kellin van afstand, Indy vangt af en schiet gelijk de bal door de korf, 3-5. Zie zo, zal het dan toch nog lukken?

Want in een volgende aanval van Ester, Julia, Kellin en Maddy werd Julia vrijgespeeld en zij schoot van ver de bal door de korf, 4-5. Iedereen, zowel in het veld als op de tribune, begon men zich te roeren en er werd op een gelijkspel gehoopt. Echter Blauw Wit had nu het geluk nog steeds aan haar zijde, een schot op de rand viel er aan de goed kant af dus door de korf en het was 4-6. Dit was voor ons erg jammer, maar we probeerden het nog steeds.

Een ver schot van Indy ging net mis en ook de doorloopbal van Kellin gaf geen doelpunt. Blauw Wit had het laatste woord, want een schot uit beweging van halve afstand trof doel en bracht de eindstand op 4-7. Jammer!!! Hard gewerkt allemaal en toch ook veel pech gehad.

Jullie moeten nog een wedstrijd spelen tegen Sporting Andijk en als jullie in deze wedstrijd 1 punt behalen komen jullie boven Blauw Wit te staan in de stand op de tweede plaats. Dat zou toch enorm leuk zijn, ga ervoor met z'n allen.

Heel veel succes.

Rita