05-03-2017 20:16 uur

Purmer 1 – Furore 1 (12-19)

Zondagmiddag werd er na twee vrije weekends weer de zaal opgezocht en Purmer was de tegenstander. Thuis werd er nipt verloren, maar het eerste was deze middag de betere ploeg.

Purmer was gedegradeerd, daar Oranje Nassau gewonnen had. De eerste helft werd er wat mat gespeeld door beide ploegen, maar het eerste scoorde veel beter. Na 1-0 was het Coen, die de gelijkmaker inschoot, 1-1, van afstand. Dave maakte 1-2 en Purmer kwam weer gelijk 2-2. Het was Bram, die 2-3 scoorde en Merel van afstand 2-4. Heleen scoorde van afstand 2-5 en Dave, deze middag goed op schot, van afstand 2-6.

Purmer kwam terug tot 4-6, maar Caro schoot raak en het was 4-7, na een goede actie van het vak. Het eerste ging door, Heleen schoot raak uit een vrije bal, 4-8 en een minuut later was het Dionne, die van afstand 4-9 maakte. Na 5-9 was het Dave, die de ruststand op 5-10 zette, van afstand. Rust. Het oogde wat mat, maar er werd wel lekker gescoord.

Tweede helft. De spirit was terug en na 6-10 ging het eerste door met scoren, Dionne maakte van afstand 6-11 en twee minuten later was het Coen, die 6-12 maakte van afstand.

Purmer kon hier weinig tegenover stellen en het eerste maakte 6-13, Dave van afstand. Ook Bram schoot raak en het was 7-14. Na 8-14 was het weer Dave die raak schoot, 8-15 en even later werd Heleen bij een doorloopbal verkeerd afgestopt en Sven benutte de strafworp, 8-16.

Met nog tien minuten te spelen werden de wissels nog ingezet, Brian en Thomas kwamen Coen en Bram vervangen en het was Dionne die ook deze middag goed op schot was en raak schoot, 8-17.

Brian werd verkeerd afgestopt en de goed leidende scheidsrechter gaf een terechte strafworp, die Thomas raak schoot, 8-18. Na 9-18 kwamen Sanne en Judith, Caro en Heleen vervangen.

Purmer had ook al wat spelers gewisseld en maakte 10-18. Dionne werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd gemist. Purmer kwam in de laatste minuut nog terug tot 12-18. Maar Sanne zette de eindstand op het bord van afstand, 12-19.

Goede overwinning eerste. Zaterdag a.s komt Madjoe op bezoek, de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie, jullie staan nu vierde. Dus goed uitspelen deze competitie.

Er zijn trouwens drie wedstrijden, het zesde, het tweede en het eerste, thuiswedstrijden in Sporthal Zaanstad Zuid. Het begint om 17.00 uur enz.

Sibbeltje