26-02-2017 21:12 uur

Door een Furorebril....

Furore C2 - Groen Geel C3
Ik hoorde dat jullie bij Groen Geel uit gelijk hadden gespeeld, 6-6. Dus gemakkelijk zal het niet worden, maar beide ploegen hadden de kans om punten te pakken.

Onze ploeg bestond uit aanval: Daniek, Bo, Sem en Kim als heer. De verdediging werd bezet door: Mette, Lieke, Ties en Lisa als heer. Tom was reserve. Deze ploeg wordt getraind door Judit, Yara en Frank. De coaches waren vandaag Judit en Frank.

Voor Willem was de schone taak weggelegd om deze wedstrijd in goede banen te leiden.

We begonnen goed en de bal ging lang rond in de aanval, er kwamen kansen zowel vlak bij de korf als met doorloopballen. Maar helaas ging de bal er nog niet in en jammer genoeg zal ik dit heel lang moeten schrijven. Groen Geel schoot vlak bij de paal een bal er in, 0-1 en even later werd iemand verkeerd afgestopt bij een doorloopbal, dus een strafworp. Deze ging er netjes in en de stand was 0-2. Dit ging niet goed voor ons dacht Ties en waagde een ver schot op de korf van Groen Geel. Maar niet zuiver genoeg, dus mis. De dame van Daniek kreeg een kans bij de korf, maar zij was er op tijd bij, dus het doelpunt telde niet. Prima gedaan! Daarna probeerde Mette een schot, maar die was verdedigd en de bal ging weer naar de andere kant. Dit werd een korte aanval van Groen Geel, want Bo onderschepte de bal. We probeerden twee keer een doorloopbal, maar de deksel zat er nog steeds op. Veel ballen op de rand, dus PECH PECH PECH!!!

Bij Groen Geel lukte het beter, want er ging een doorloopbal in en het was 0-3. Gelukkig had Lieke daarna succes met haar doorloopbal, Lisa gaf goed aan en de 1-3 was een feit. Gelukkig we kunnen het nog, maar hierna gingen weer alle kansen er niet in. En ook iedereen aan de kant en op de tribune leefde mee. Het "ge-ooohh en ge-aaahh en jammer" klonk door de zaal. Het was ook balen natuurlijk, we waren helemaal niet zwakker, alleen de doelpunten wilden niet vallen. En tenslotte gaat het wel daarom. Het werd 1-4 via een wegtrekbal, even onoplettend. Echter daarna doorloopbal Bo, schot van Daniek, doorloopbal Daniek, kansen die erin kunnen gaan, maar vandaag even niet. PECH PECH PECH!!!!

Tom wisselde met Lisa en we gingen door. Ik moet wel zeggen, jullie bleven het proberen en gaven de moed niet op. Het werd 1-5 via een omdraaibal en even later ging er nog een bal door de korf, maar Sem stond goed te verdedigen en de goal telde niet. Oké!!! Ook Kim verdedigde een doorloopbal van Groen Geel prima en de bal was weer voor ons. RUST

Lisa nam weer de plaats in van Tom en we gingen het weer proberen. De eerste kans was echter voor Groen Geel een diepe bal op een vrije speler betekende 1-6. Wij weer in de aanval, Groen Geel onderschepte de bal en wilde weer naar hun aanval spelen. Sem pakte de bal weer terug en hieruit kon Kim proberen een doorloopbal te maken. Maar zij werd tegengehouden en we kregen een vrije bal. Hier hadden ze op getraind, zei Judit later tegen mij. Maar het kwam er in de wedstrijd niet helemaal uit. Ties en zijn heer hadden gelijk de bal, dus hoogtebal. Ties sprong hoger en had de bal, maar landde met zijn voet op de middellijn, dus moest hij hem toch nog overgeven. Jammer. Via een afstandschot werd het 1-7 en alles op alles werd gezet om wat aan deze score te doen. Een schot van Sem, doorloopbal van Kim, een vrije bal, een mooie kans voor Daniek en een doorloopbal van Bo, er werden veel kansen gecreëerd maar het geluk was niet met ons.

De verdediging van Lisa, Mette, Lieke en Ties werkten keihard om de boel dicht te houden en dat lukte goed. En opeens . . . . . . . . . .Bo ving een schot af van Sem en stond zo vrij als een vogeltje achter de korf. Nu moet hij er toch in.........en ja hoor Bo schoot de bal door de korf, 2-7. En dat jullie het wel echt kunnen, bewees even later de doorloopbal van Kim, die er feilloos inging en de stand op 3-7 bracht. Hierna hadden beide ploegen nog wel kans om iets aan de stand te doen, maar Willem floot voor het einde van de wedstrijd. Gelukkig hadden jullie er toch twee gemaakt, want 1 doelpunt is wel erg weinig, 3-7 staat toch even beter.

Dit was echt een "jammer, pech, randje" hoe je het ook noemen wilt wedstrijd, want qua spel waren jullie zeker aan elkaar gewaagd. Alleen ging het scoren vandaag erg moeizaam en ja. . . . . . Alleen door te scoren kun je een wedstrijd winnen, maar ik ben ervan overtuigd dat jullie dit in de volgende wedstrijden wel gaan doen.

Veel succes verder in de competitie, met nog 2 wedstrijden te gaan komen er misschien nog wat punten bij.

Rita