14-02-2017 20:21 uur

Door een Furorebril....

Furore F1 - Groen Geel F2
Onze jongste korfballers moesten knallen tegen Groen Geel F2 en ik moet zeggen dat ik het hartstikke goed vond.

Onze ploeg bestond uit: Emma, Tijmen, Maik, Roan, Zeno, Tigo en Myliska met als leiders Kaylee en Anouk.

Tobias nam het scheidsrechteren voor zijn rekening en door het snelle spel van beide ploegen moest hij heel wat keertjes heen en weer rennen.

Bij de wedstrijden van de F mag je altijd op de korf schieten, ook al staat er een verdediger voor je neus. Als hij of zij er vlak bij staat met de handen omhoog wordt het natuurlijk moeilijker gemaakt en dan kun je beter overspelen naar iemand anders van je ploeg. Ook mogen jongens en meisjes elkaar verdedigen en het wordt dus wel een hele verandering als jullie een keer in de E-afdeling gaan spelen. Zeno, Tigo en Myliska bleven even aan kant, ze moedigden hun eigen ploeg aan.

Het stond al snel 1-0 door een mooi schot van Maik, dat was een goed begin. Beide ploegen speelden goed met elkaar samen van de ene naar de andere korf. Er kwamen schoten van Roan, Emma, Tijmen en Maik en af en toe werd er ook goed afgevangen. Maar ook Groen Geel ving wel eens een schot van ons af en dan gingen zij weer naar de andere kant met de bal om op de korf van Furore te schieten. In de eerste helft lukte dat niet zo goed bij hen. Opeens moest Emma heel hard rennen om de bal binnen de lijnen te houden, het lukte. Goed hoor!! Na goed samenspel schoot Roan op de korf en . . . . . . .JA HOOR. . . . . . hij zat er hartstikke zuiver in, 2-0. Bij deze stand hadden we even een pauze voor een slokje en een praatje. We begonnen weer en Zeno en Tigo kwamen voor Roan en Maik in het veld. Tigo onderschepte een bal in de aanval van Groen Geel en via overspelen met Roan en Maik kwam de bal bij Zeno en deze schoot de bal van achter de korf er mooi in, jeetje 3-0. Dat is effe goed zeg! Omdat wij nu 3 punten voorstaan mag er een sterspeler bij in de ploeg van Groen Geel, dus 4 tegen 5. Dit is om die ploeg iets meer kans te geven om te scoren. Groen Geel maakte wel kort daarna 3-1 en toen moest de extra speler er weer uit. We hadden nog een mooie kans, maar de bal naar de vrijstaande Zeno ging iets te hard, dus ging uit. Jammer! Ook Tijmen waagde een schot, net mis en Groen Geel ging er met de bal vandoor. Maar ze maakten voetbal en toen kregen wij de bal weer. Emma stond vrij en zij schoot, . . . . . . . . . .oeiiii net mis zeg, jammer. Tijmen vangt al vallende de bal, maar hij had hem. Alle vier Furore spelers hadden nog kansen om te schieten en ook Groen Geel schoot nog een paar keer, maar er kwam geen verandering in de stand. RUST!

In de 2e helft kwamen Myliska en Roan er in voor Tijmen en Tigo. En we gingen weer verder, maar opeens lukte het niet zo erg meer met doelpunten maken. We schoten op de rand en er overheen, ja ze moeten toch echt door de korf en dat lukte even niet. Jammer hoor! Zeno had een beetje pech, eerst kwam de bal op zijn voet en even later in zijn gezicht. Dat deed pijn, even naar de kant en Tijmen kwam er weer in. Het lukte Groen Geel beter om doelpunten te maken en ze brachten de stand op 3-5. Toen was er weer een kleine pauze voor een drankje en even babbelen. We gingen weer, Tijmen, Roan en Myliska bleven aan de kant en Tigo, Maik, Emma en Zeno gingen proberen er nog een doelpunt in te schieten. Tigo en Emma hadden beiden een kans, maar jammer genoeg ging de bal er net niet in. Groen Geel had wel succes met een schot en opeens was de stand 3-6 en mocht er een sterspeler van ons bij, Myliska kwam in het veld om haar ploeg te helpen. Zij stond een keer mooi vrij met de bal en Kaylee en Anouk riepen, schieten Myliska en ja . . . . . . . . . . .bijna erin. Dat was toch goed geweest zeg! Tigo liet een bal uitgaan, hij dacht de Groen Geel speler heeft de bal het laatste aangeraakt, dus ik krijg de bal toch. Slim!! En dezelfde Tigo schoot even later de stand naar 4-6. Zou het nog mogelijk zijn om er twee bij te maken, dan speelden we gelijk. Helaas was dit niet het geval, maar Groen Geel maakte er wel nog eentje en bracht de eindstand op 4-7.

Daarna gingen we nog strafworpen nemen en omdat ik foto's ging maken, weet ik niet de uitslag hiervan, maar wel heb ik gezien dat er heel wat in gingen. Dus jullie kunnen goed doelpunten maken.

Ik vond dat wij de eerste helft sterker waren en Groen Geel de 2e helft. Een hartstikke leuke wedstrijd met veel enthousiaste kinderen, coaches en de scheids.

Veel plezier verder met jullie wedstrijden.

Rita