12-02-2017 21:32 uur

Furore 1 – Helios 1 (17-16)

Het was druk zondagmiddag in het Trias. Senioren 4, junioren A1 en senioren 2, hadden gewonnen en toen moest senioren 1 nog aan de bak.

Veel publiek dus en het werd een zenuwslopende wedstrijd. Sven was even geblesseerd en Brian begon aan de wedstrijd. In het begin ging het gelijk op, maar het was Helios die op voorsprong kwam door van afstand raak te schieten en even later uit een vrije bal en dat was 0-2.

Dave benutte daarna een strafworp, die hij zelf verdiend had, 1-2, maar even later was het Helios die 1-3 inschoot. Dionne schoot een minuut later van afstand 2-3 in en Heleen schoot 3-4 in van afstand. De ploegen waren zeer aan elkaar gewaagd en het was Heleen, die van afstand de gelijkmaker inschoot, 4-4. Helios kwam weer op een voorsprong door van afstand, 4-5 in te schieten, maar Dionne maakte van afstand weer gelijk, 5-5. Helios liep uit tot 5-7, maar Coen benutte de strafworp, die door Bram verdiend werd, 6-7. Het werd 6-8 van afstand en 6-9 vanachter de korf.

Sven was hersteld en kwam er in voor Brian, die verdienstelijk was ingevallen. Dave schoot van afstand 7-9 in en het was Dionne die een goede actie van het vak afrondde, 8-9. Toch was het Helios, die in de laatste minuut voor de rust nog 8-10 inschoot.

Rust, waar gaat dit heen? Voor de zoveelste keer kon het alle kanten op en de tweede helft werd spannend.

Het was al in de eerste minuut raak, 8-11, maar Heleen schoot na de wissel meteen raak en toen was het 9-11. Coen benutte een strafworp, 10-11, zelf verdiend, maar het was Helios die tot 10-13 uit liep via afstandschoten. Het eerste bleef knokken en Heleen benutte fraai een doorloopbal, 11-13 en even later was het Coen die van afstand, 12-13 inschoot. Helios kreeg een strafworp, 12-14, maar Sven maakte van afstand 13-14. Het werd steeds spannender, want Helios kwam op 13-15 van afstand. Judith kwam er in voor Merel en het eerste kwam weer terug. Judith scoorde van afstand 14-15 en drie minuten voor tijd was het Dionne die van afstand 15-15 inschoot.

Het eerste stond goed te spelen, goede onderbrekingen in de verdediging, maar de spanning was te snijden en de climax kwam. In de laatste minuut was het Heleen, die raak schoot 16-15, maar Helios schoot ook weer raak, 16-16. Nog steeds in de laatste minuut, Bram werd verkeerd afgestopt en de strafworp werd gegeven. Coen, die verleden week alle strafworpen benutte, stond op de stip en hij was raak, 17-16. Er werd nog uitgenomen, maar dat was het. Een zwaar bevochten overwinning en heel belangrijke punten zijn binnen. Heel goed eerste!!!!!

Sibbeltje