05-02-2017 18:56 uur

Door een Furorebril...

Furore C1 - Tweemaal Zes C2 uit Maartensdijk
Ja, jullie tegenstander moest een aardig eindje rijden om te kunnen korfballen en dan gaan ze ook nog zonder punten naar huis. Jammer voor hun maar voor ons heel gaaf.

De wedstrijd begon met in de aanval Doenja (aanvoerder), Tess, Lennard en Daniël en in de verdediging Kaylee, Lieke, Sven en Dylan. Onze coach was de vader van Tess, André. Lotte en Tycho waren wissel/reserve.

Achter de knoppen twee bestuursleden, nl. Monique de W. en Peter J.

De wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Robin.

Doenja nam de bal middenuit en Furore ging aanvallen, maar deze aanval duurde niet lang. Werd onderschept door Tweemaal Zes en de bal ging naar de andere kant. Zie zo, we weten dus dat we er hard voor moeten knokken. Kaylee ving de bal af bij de korf en onze aanval kon weer aan het werk. Er werd door onze aanval veel op de korf geschoten, maar nog niet raak. Ook Tweemaal Zes had goede aanvallen en uit één zo'n aanval trof een schot van afstand doel, 1-0. Daar moeten we wat aan doen, Tess ving een schot van Lennard af en schoot gelijk zelf. Helaas was deze verdedigd, jammer. Onze verdediging moest weer aan het werk, dat ging prima. Lieke en Kaylee verdedigden beiden een schot van Tweemaal Zes en hierdoor kregen wij weer kansen. Een goede aanval bracht Daniël in schotpositie en deze knalde de bal erin, 1-1.

We probeerden door te gaan, Dylan wilde een doorloopbal doen, maar helaas ging de aangeef niet goed. Een handje ertussen. Bal weer naar de aanval van Tweemaal Zes en een afstandschot ging er in en dat betekende 1-2. Hierna een periode van missers van beide kanten. Dylan snijden, een diepe bal op Sven ging net mis, een schot van Tweemaal Zes op de rand en een lange bal op Dylan achter de korf net niet. Maar het werd toch 2-2, Lieke ving een schot af en stond vrij heel dichtbij de korf, zij wist de bal er toch in te krijgen. Mooi!!!

Toch kwamen we weer achter via een doorloopbal, 2-3. Een ver schot van Lennard op de rand en een net gemiste doorloopbal van Tess konden niet voor de gelijkmaker zorgen. Daarentegen zorgde een schot kort bij de korf voor een doelpunt van Tweemaal Zes en het was 2-4. Dit ging niet goed en in de laatste aanval voor de rust probeerden we nog van alles om te scoren, helaas lukte dit niet. RUST.

In de rust kwam ik in gesprek met de scheidsrechter.

Hij kwam van Oranje Nassau, Amsterdam. Ook toevallig, zei ik, ons eerste speelt vanavond tegen Oranje Nassau en die moeten ze winnen. En dat deden ze in een heel spannende wedstrijd met 19-18.  We zaten nog even over de hoeveelheid ploegen van onze verenigingen te praten, toen Monique kwam, uuhh scheids, gaan we aan de tweede helft beginnen? Natuurlijk!

Tycho kwam er in en Lennard nam op de bank plaats bij Lotte. We begonnen goed, de verdediging onderschepte een aanval van Tweemaal Zes en wij namen de aanval over. Dylan schoot uit een afgevangen schot de bal door de korf, maar de scheids vond het verdedigd. Jammer, maar gewoon verder gaan. Opeens schoot Lieke van heel ver en die bal ging er gewoon in, 3-4 en even later weer uit een goede aanval gaf Lieke een doorloopbal aan bij Sven en ja hoor. . . . 4-4.

En we gingen door, want we waren in deze periode sterker dan de tegenpartij. Die hadden ook wel aanvallen, maar de bal werd meestal snel afgevangen en ging dan weer naar onze aanval. Onze verdediging van Kaylee, Lieke, Sven en Dylan hadden het goed in de hand. En onze aanval kreeg steeds meer kansen en het succes bleef niet uit. Tess, Tycho, Daniël en Doenja speelden goed  en de schoten werden goed afgevangen. Opeens gaf Daniël Doenja aan voor een doorloopbal en die zat, 5-4. De dame van Kaylee nam steeds de vrije ballen en Kaylee moest alle zeilen bijzetten om haar schot te verdedigen en dat deed ze prima. Alweer een goede aanval van ons en Daniël schoot van een meter of vier uit beweging zo de bal erin, 6-4. Zie zo, van 2 punten achter naar 2 punten voor, dat noem ik nog eens knokken.

Het worden nog 7 spannende minuten, want Tweemaal Zes liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Ze maakten van afstand 6-5 en even later was de stand zelfs weer gelijk 6-6. Bij deze stand en nog een paar minuten op de klok kon het alle kanten op, maar wij trokken aan het langste eind, want Daniël schoot kort voor tijd van afstand de 7-6 door de korf en vlak daarna floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Hij vond het een heel leuke, spannende en sportieve wedstrijd en had lekker gefloten. Hier sluit ik mij bij aan, al heb ik dan niet lekker gefloten maar lekker geschreven. Vooral die doelpunten van onze C1. Jullie speelden een lekker pittig potje en raken niet in paniek bij een achterstand. En in de tweede helft zijn jullie hartstikke goed terug gekomen.

Allemaal gefeliciteerd met de overwinning en succes verder.

Rita