05-02-2017 17:31 uur

Furore 1 - Oranje Nassau 1 (19-18)

Het werd een enerverende en spannende wedstrijd. Het eerste miste vooral in de beginfase nogal wat kansen en Oranje Nassau profiteerde daarvan.

Na 10 minuten stonden de eerstelingen met 0-3 achter en het was Dave die de score voor Furore opende 1-3 door vanachter de korf raak te schieten. Even later was het 1-4, maar het eerste kwam beter in de wedstrijd. Coen maakte van afstand 2-4 en even later was het Dave, die van afstand 3-4 inschoot.

Het werd 3-5 van afstand, maar Bram benutte een kansje en het was 4-5. Na 4-6 werd Caro verkeerd afgestopt en Coen benutte de strafworp, 5-6. Even later was het gelijk 6-6 doordat Sven vlakbij de paal doeltreffend was. Er zat flink tempo in de wedstrijd en de strijd ging heen en weer.

Oranje Nassau kwam op 6-7, maar Sanne werd verkeerd afgestopt bij een doorloopbal en Coen schoot de strafworp feilloos in, 7-7. Het eerste kwam op achterstand 7-8, maar Heleen schoot raak vanuit een vrije bal en het was weer gelijk 8-8. Even later was het Coen, die een strafworp benutte en het eerste op een voorsprong zette 9-8. Het werd weer gelijk 9-9, maar de laatste minuten voor de rust wist Heleen van afstand 10-9 te scoren en Sven, kansje bij de paal, na een goede actie vak 11-9 en het werd zelfs 12-9 doordat Coen een strafworp benutte, die hij zelf verdiend had. Het werd in de laatste seconden nog 12-10 van afstand.

Rust. Eerste helft veel doelpunten, het kon alle kanten op en de tweede helft kon wel eens erg spannend worden en dat kwam uit.

Beide ploegen gingen er tegenaan, maar het eerste scoorde nu beter. Het was Sven, die fraai 13-10 inschoot en even later was het Sanne, die de bal geruisloos door de korf schoot, 14-11. Toch was het niet gedaan, Oranje Nassau kwam terug en via afstandsschoten was het in de achtste minuut weer gelijk, 14-14. Merel werd verkeerd afgestopt en het was Coen, die de strafworp inschoot, 15-14.

De spanning steeg en de beide ploegen waren gewaagd aan elkaar. Na 15-15, werd het ook nog 15-16 van afstand, maar het eerste knokte terug. Sanne werd bij een doorloopbal verkeerd afgestopt en Coen miste de strafworp niet, klasse, 17-17. Het eerste kwam via Dave op 18-17 van afstand en vijf minuten later was het Dave, die raak schoot, met een droog schot werd het 19-17.

Oranje Nassau zakte iets terug, het lukte niet echt meer, maar het eerste scoorde ook niet meer. Het duurde tot de laatste minuut, toen scoorde Oranje Nassau van afstand en het zal toch niet gebeuren. In Amsterdam werd het gelijk in de laatste seconde en daar zat niemand op te wachten. De spanning was te snijden, maar het eerste speelde het goed uit en de overwinning was binnen. Belangrijke punten eerste, zondag a.s. Helios thuis, dus er tegenaan.

Sibbeltje