U bevindt zich hier: Teams » Verslagen

Verslagen

29-01-2017 20:19 uur

Door een Furorebril...

Furore C3 - KZ C5
Vandaag de 28e was ik bij de toppers van de C3 en zij moeten alles op alles zetten om de bovenste plaats te behouden. Anouk hield een peptalk in de kleedkamer en volgens mij ging iedereen vol vertrouwen tussen de lijnen om een goede wedstrijd neer te zetten.

In de aanval stonden: Dani, Kim, Joeri en Lennard, terwijl de verdediging werd bezet door: Kristel, Isa, Jesse en Ties. Bente was met vakantie en daarom was Bo de wissel. Anouk was coach en de wedstrijd werd geleid door Paul.

De eerste bal ging niet goed, werd gelijk voorgesprongen door KZ, maar toen zij de bal naar hun aanval wilden spelen onderschepte Dani de bal en konden wij weer verder met aanvallen. Dani kreeg meteen een kans om te scoren, maar jammer genoeg ging de bal net mis. Uit deze aanval kwam wel een vrije bal die door Joeri genomen werd, hij werd netjes strak aangespeeld en schoot de bal door de korf 1-0. Zie zo die is vast binnen. Mooie bal Joeri, riep Anouk.


(inlopen en inschieten)

We hadden een heel sterke verdediging en de bal werd weer onderschept en wij konden een lange aanval neerzetten. Lennard brak door en de goed aangegeven bal door Kim ging er goed in, 2-0. Wij waren sterker dan KZ, een lange bal op Ties werd net niet verzilverd en ook de doorloopbal van Kristel ging er net overheen. Jammer. Maar het werd toch 3-0 uit een goede aanval, waarin Jesse van halve afstand raak schoot. In de volgende periode hadden wij de bal veel vaker en langer dan KZ, maar toch even niet goed opgelet en het was 3-1. Hierna hadden Joeri en Lennard geen geluk met hun schoten, Kim en Dani steunden de heren goed en vingen ook goed af. Maar toch ging de bal naar de KZ aanval. Maar dat duurde niet lang, Ties ving een schot af en wij gingen weer aanvallen.


Scheidsrechter

Dani ondernam een doorloopbal maar de scheids keurde het af wegens snijden. De bal ging naar de andere kant en KZ hield de bal wat langer in bezit. Keurig jongens, riep de KZ coach, terwijl hij alleen maar meiden had. Toch kwam de bal weer in onze aanval en Kim gaf Lennard goed aan bij een doorloopbal en goal, 4-1. Daarna KZ weer in de aanval, een schot trof doel, maar Kristel zat er bovenop met verdedigen en dus werd de goal afgekeurd, prima! Dani had nog een mooie kans van afstand, maar het schot kwam op de rand. Het werd 5-1, want Kim zag haar doorloopbal net mis gaan, ving haar schot af en speelde naar de vrijstaande Lennard en die scoorde. Weer wisselen.

Na een aanval van KZ kregen wij de bal weer en een diep gespeelde bal naar Kristel trof net geen doel. Maar Isa ving de bal af, de aanval ging verder en van een flinke afstand schoot Jesse de stand naar 6-1. Later kreeg Isa nog een lange bal toegespeeld van Ties, maar jammer genoeg ging de bal er net niet in. Toen was het.......

RUST

In de 2e helft kwam Bo er in voor Lennard. KZ nam de bal uit, maar dat ging niet zo goed, er vond gelijk een onderschepping plaats en wij namen de aanval over. Ook KZ had natuurlijk aanvallen, maar onze verdediging bestaande uit Dani, Kim, Joeri en Bo vingen de schoten snel af en speelden de bal weer naar onze aanval. KZ had echt weinig kans om een lange aanval op te zetten, omdat wij gewoon sterker waren.

Echter in onze aanval wilden de doelpunten niet zo gemakkelijk meer vallen. Jesse zag een paar keer zijn schot weer uit de korf tollen en de doorloopbal van Kristel ging er ook net niet in. Ook Isa en Ties hadden kansen, maar ook zij konden de korf niet vinden. Er werd goed afgewisseld in het aanvalspel met de afvang en de aangeef, maar de deksel zat er nog even op. Ja, en als het te lang duurt met scoren dan maakt de tegenpartij meestal een doelpunt, zo ook nu. Er werd een bal onderschept en deze ging naar een vrijstaande KZ dame en zij schoot de 6-2 erin. Wisselen. Misschien gaat het nu lukken en ja hoor, Dani schoot de bal van afstand mooi door de korf, 7-2 en even later waagde Joeri een schot, ving zelf de bal af en schoot hem er toen in, 8-2. In de tussentijd had KZ twee keer verdedigd geschoten, daaruit blijkt dat onze verdediging er bovenop zat. Prima!!

Lennard kwam er toen weer in en Jesse nam plaats op de bank. Kristel probeerde een doorloopbal, maar zij had vandaag weinig geluk met haar schoten. KZ kwam weer even opzetten, want zij schoten er twee afstandballen in en brachten de stand op 8-4. Ho, ho, daar moeten we nog wat aan doen, Joeri kreeg de bal van Kim op maat en er kwam weer een doelpunt bij, 9-4. Aan de andere kant van het veld verdedigde Kristel een raak schot van KZ, dus hij telde niet, goed toch! De bal ging nog een paar keer heen en weer van aanval naar aanval, maar uiteindelijk hadden wij toch het laatste woord. Dani kwam er mooi langs, kreeg de bal maar was nog te ver van de korf om onderhands te schieten, dus dan maar

bovenhands dacht zij, RAAK!! De eindstand was dus 10-4 en dat was dik verdiend. Jullie waren de betere ploeg en staan niet voor niets bovenaan.

Jullie hebben 1 punt meer dan Aurora en ook een wedstrijd minder gespeeld. Als die wedstrijd gewonnen wordt staan jullie 3 punten voor. Echter jullie moeten ook nog tegen Aurora spelen, dus het blijft erg spannend in de top.

Ik zou zeggen……….GA ER VOOR MET Z’N ALLEN, JULLIE KUNNEN HET!!!!

Succes,

Rita

facebook twitter Email