22-01-2017 21:15 uur

Door een Furorebril...

Furore E3 - Sporting West E3
Toen ik aankwam was de ploeg in de gang van de sporthal aan het rennen, daarna gingen de beenspieren oprekken en de armspieren kregen ook nog een beurt. Zo, alles was lekker los en de wedstrijd kon beginnen. Jullie waren er natuurlijk op gebrand om er een goede wedstrijd van te maken. Uit had de ploeg van Sporting West verloren en dus zouden we ze hier even een poepie laten ruiken.

Onze spelers groep bestond uit: Elise, Isabel, Sanne, Fleur, Dani en Merlijn. De ploeg werd gecoacht door Gaby en Sven, terwijl Ingrid het op zich nam om de wedstrijd in goede banen te lijnen. Ja, ja..........die lijnen, dat is een verhaal apart. Het veld wordt afgezet met paaltjes, want anders is het speelveld zo klein. Dus af en toe even gokken of de bal uit is of niet. Ging allemaal prima.

We begonnen met Elise, Isabel, Fleur en Dani. Merlijn en Sanne waren wissel en Isa was reserve wissel. Fleur speelde als jongen om een sterke speler van Sporting West te verdedigen en dat heeft ze goed gedaan. Wij begonnen een beetje rommelig en Sporting West kon dan ook snel de bal onderscheppen om te gaan aanvallen. Maar ook wij speelden fel op de bal en zo hadden we deze weer snel veroverd. Het zou geen makkie worden, dat had ik snel in de gaten. Maar wij waren ook sterk.

(Scheidsrechter Ingrid)

Na een onderschepping kwam Elise vrij tot schieten, net mis, maar Dani ving de bal en schoot zelf de 1-0 erin. Allemaal juichen natuurlijk. Kort daarna een mislukte aanval van Sporting West, afvang van Fleur en een lange bal op Dani, schot . . . . . . . . . en oeiiiii net mis. Maar ook Sporting West kon dit spelletje doen en een heer maakte hieruit 1-1 gelijk. Hierna ging er bij ons jammer genoeg een strafworp mis, maar ook bij Sporting West. Ook Isabel had nog een schotkans, dat werd je weet wel, een randjesbal. Even rusten, praten en drinken en op naar de volgende periode.

Merlijn kwam er in voor Dani en Sanne voor Elise. Eerst floot Ingrid voor een paar vrije ballen voor Sporting West, want er werd door ons verdedigd geschoten en gelopen met de bal. Dat mag nu eenmaal niet. Sporting West gooide de bal uit en wij mochten de bal weer in het spel brengen en Isabel kwam vrij, haar schot ging net naast, jammer zeg! Ook de doorloopbal van Merlijn ging niet door de korf, maar we hadden wel veel kansen en waren ook sterker. Naast mij op de bank werd gezucht.......oh jammer, net niet erin. Toen was het RUST!!

Even de kleedkamer in voor een bespreking.

De tweede helft begonnen we met Isa, Dani, Sanne en Elise. Isabel, Fleur en Merlijn bleven even aan de kant.

Het was jammer, maar Sporting West maakte wel het eerste doelpunt en we stonden met 1-2 achter. Daar moeten we wat aan doen dacht Dani, we gaan op de doorloopbal spelen. Hij kwam er goed langs, Sanne gaf de bal aan en Dani scoorde bovenhands de gelijkmaker, 2-2. Mooi……riepen Sven en Gaby en nu doorgaan jongens. Dat was een goede tip en jullie gingen ook door, opeens kwam Sanne van een mooi afstandje vrij voor de korf, kreeg de bal van Elise en PANG…. schieten en JOEPIE ……. goal, 3-2. Nu komt het erop aan om deze voorsprong vast te houden en misschien nog groter te maken. Bij het  verdedigen gooiden we er nog een schepje bovenop en als wij in de aanval kwamen probeerden we de bal zo lang mogelijk in ons bezit te houden, want. . . . . . . . .als wij de bal hebben kunnen zij niet scoren. Maar soms lukte dat niet helemaal, gooiden niet helemaal goed en zat er iemand tussen van Sporting West. Dan gingen zij weer aanvallen en moesten wij hard werken om dat te voorkomen. Iedereen deed zijn uiterste best, maar het bleef spannend.

Inschieten voor de wedstrijd en de spieren losmaken

Bij een bijna uitbal zweefde Dani als het ware door de lucht om de bal binnen te tikken voor Elise en gingen we weer verder met aanvallen. Uit een mooie doorloopbal van Isa, aangegeven door Sanne werd het 4-2. Alle bankzitters en de mensen op de tribune gooiden hun handen in de lucht. . . . .GAAF.

Er was weer een kleine pauze en voor het laatste deel van de wedstrijd kwamen Isabel, Merlijn, Sanne en Fleur weer in actie. Merlijn dacht gelijk een doorloopbal te nemen, maar helaas kwam de bal op het randje van de korf en ging er aan de verkeerde kant af. Pech!! We kregen ook nog een strafworp omdat Sanne verkeerd werd verdedigd, helaas ging die net mis.

Het werd nog spannender, want Sporting West maakte 4-3. Oh oh oh wat een zenuwen binnen en buiten het veld, onze ploeg gooide er ook nog een schepje bovenop. Een mooi schot van Isabel ging er maar net naast en ook Sporting West schoot veel. Merlijn onderschepte de bal in de aanval van Sporting West en toen gingen wij weer aanvallen. In deze periode gooiden we de bal af en toe een beetje zenuwachtig weg, zodat hij bij de tegenstander kwam en dan ging Sporting West weer aanvallen en zo ging het spel erg snel heen en weer. Een heertje van Sporting West schoot elke bal die hij kreeg, maar Fleur verdedigde hem goed en dan kregen wij weer de bal.

Opeens floot Ingrid, wat is er aan de hand? De wedstrijd is afgelopen………..GEWONNEN!!!!

Iedereen juichen natuurlijk en jullie hebben de overwinning verdiend hoor. Ik vond dat wij toch een ietsje sterker waren. Gefeliciteerd met z’n allen.

Toen nog strafworpen nemen.

Hieruit bleek ook dat wij sterker waren, want Isabel , Merlijn, Dani, Elise, Isa, Fleur en Sanne schoten Furore E3 op 8 doelpunten en Sporting West had er 2 ingeschoten. Dus dik gewonnen.

Het blijft spannend in deze afdeling, wie gaat er kampioen worden????

Doe je best en veel succes met z’n allen.

Rita