22-01-2017 20:15 uur

Furore 1 - Haarlem 1 (14-19)

Na de overwinning op Crescendo, vorige week, moest het eerste een thuiswedstrijd spelen in de topsporthal in Koog aan de Zaan. Haarlem was de tegenstander, in Haarlem werd verloren en het was deze middag best moeilijk. Haarlem stond al vrij snel met 0-2 voor, voordat Dave van afstand 1-2 inschoot.

Haarlem liep echter uit tot 1-6, door goed en zuiver te schieten en het eerste schoot niet echt goed. Na negentien minuten was het Dave, die 2-6 raak schoot en even later was het Heleen, die 3-6 maakte van afstand. Even later was het 4-6, doordat Heleen uit een vrije bal scoorde en Sven maakte van afstand 5-7, de spanning was weer terug toen Heleen van afstand 6-7 scoorde, maar Haarlem vond de korf ook weer en met twee doelpunten van afstand was de ruststand 6-9.

Na rust was het Sven, die een kansje bij de korf benutte, 7-9 en even later scoorde Coen van afstand 8-9 , maar Haarlem liep weer uit tot 8-11, maar het eerste kwam weer terug, Dionne scoorde van afstand 9-11. Judith kwam er in voor Merel en Heleen benutte een doorloopbal en het was 10-11.

Coen maakte gelijk 11-11 van afstand, maar Haarlem begon ook weer raak te schieten en na achttien minuten was het 11-14. Judith maakte fraai, via een doorloopbal, 12-14 en Sven maakte 13-14, door een kansje te benutten. Toch kwam Haarlem niet echt in gevaar en liep heel snel uit tot 13-19.

Bram maakte nog 14-19, van afstand en dat was de eindstand.

Jammer, verdiende overwinning voor Haarlem.

Volgende week DKV/Victoria uit, wederom een moeilijke wedstrijd.

Het tweede won verdiend van Haarlem 2 met 19-16.

Sibbeltje.