U bevindt zich hier: Teams » Verslagen

Verslagen

15-01-2017 18:57 uur

Door een Furorebril....

Furore E1 - KZ E3
Onze E1 staat met ZKC E2 met evenveel wedstrijden en punten bovenaan in de stand, echter ZKV E1 ligt ook nog op de loer, maar die hebben nu nog twee wedstrijden minder gespeeld. Spannend blijft het want jullie moeten 4 maart uit spelen tegen ZKC en 28 januari tegen ZKV . De overige wedstrijden zijn natuurlijk ook belangrijk om te winnen, dus . . . . . . . . . . . ga ervoor met z'n allen, meiden!!!

Onze ploeg bestaat uit: Sanne, Larissa, Isa, Sienna, Minte en Lotte.

De ploeg wordt getraind door Merel en Kristie, Merel coacht de ploeg en deze wedstrijd werd gefloten door onze scheids Edward.

Isa en Lotte bleven even aan de kant en de herenrollen werden afwisselend door de meiden gespeeld.

Vanaf het begin zat er bij ons veel tempo in het spel. Er werden heel veel ballen onderschept en meteen naar iemand gegooid die naar de andere kant rende. De zogenaamde "lange bal" en die probeerde dan te scoren, want de verdediging was er dan nog niet. Zo was het al snel 3-0 door doelpunten van Sienna, die had het vandaag in de vingers. Minte had ook een paar kansjes, maar die gingen nog maar net mis. Sanne onderschepte weer een bal in de KZ aanval en hup . . . . . . . . . naar de diep sprintende Sienna en hup . . . . . . . . . . . 4-0. Even later, de meiden Sanne, Sienna, Minte en Larissa speelden goed over bij de paal van KZ en opeens, ja, ja, jullie raden het al . . . . . Sienna 5-0. Merel vroeg zich ook al af wat er met Sienna aan de hand was. Maar toen . . . Larissa schoot van ver en dat was maar net mis. Larissa ving het schot af, speelde naar de vrijstaand Minte en deze schoot de 6-0 erin. Ho, ho, ik ben er ook nog dacht Sanne, vlak bij de korf stond zij vrij met de bal en joepi..... 7-0. KZ kwam er niet aan te pas in de periode, ze vielen af en toe wel aan, maar onze meiden onderschepten veel ballen met voorspringen. Lekker fel hoor, dat zie ik graag en we waren gewoon beter. Sienna dacht, nu moet ik maar weer een keertje, Larissa speelde de onderschepte bal naar haar en goal . . . . . . . .8-0. Kleine pauze.

Minte en Sanne bleven nu aan de kant en Isa en Lotte kwamen binnen de lijnen. We gingen weer verder op dezelfde manier, onderscheppen van de KZ aanval, lange bal en scoren. Zo klinkt het gemakkelijk natuurlijk, maar er moest wel goed gegooid en gevangen worden en snelheid uiteraard. Dan komt er nog een zuiver schot en had Sienna vandaag en zo werd het snel 9-0 en 10-0. Lotte kreeg de bal op haar voet en moest daar hard om lachen, samen met Larissa onderschepte zij veel in de aanval van KZ. Prima hoor. KZ krijgt wel wat meer vat op het spel en zij schoten af en toe op de korf van Furore, maar nog zonder succes. Toen werd het een periode van Isa, wat betreft de doelpunten dan, want spelen doe je natuurlijk met z'n vieren. De afstandschoten en doorloopballen van Isa hadden succes en opeens stond het 14-0.

RUST

De tweede helft begon en Sienna en Larissa waren nu wissel, terwijl Minte en Sanne er weer in kwamen. Het spel ging weer beginnen en wij waren nog steeds sterker dan KZ, we speelden beter de bal over en waren feller dan de tegenstander. Maar af en toe ging KZ natuurlijk ook aanvallen en een heer schoot van ver de bal door de korf, 10-1. Iedereen juichte en de 0 was weg, gelukkig maar. En opeens hoorden we een enorm gejuich, wat blijkt……. aan de andere kant van de zaal speelde de F1 en zij hadden ook gescoord, mooi toch?!!

Maar wij gingen door, Lotte probeerde een onderhandse doorloopbal, jammer. . . . . hij ging net mis. Maar als je die onderhandse doorloopbal goed onder knie hebt, mis je bijna niet meer, dus volhouden hoor. Minte ving het schot af en gaf Isa aan voor een doorloopbal en zij schoot hem er bovenhands in en even later scoorde Isa van dichtbij en was de stand 16-1. Sanne en Lotte probeerden ook nog doorloopballen, maar deze gingen op een haartje na mis. Opeens stond Minte lekker vrij op een afstandje, zij kreeg de bal van Lotte toegespeeld en ja hoor. . . . . . . 17-1.

Wat ik zag en heel goed vind van jullie is……
Als er iemand voor de doorloopbal gaat en merkt dat er verdedigd wordt, de aangespeelde bal wordt vastgehouden en er gelijk wordt omgedraaid om iemand anders de bal aan te spelen. KZ wilde natuurlijk ook nog scoren en vlak voor de kleine pauze lukte dat ook en was het 17-2. KZ was ook regelmatig in de aanval, maar wij wisten na een schot altijd de bal weer te bemachtigen en naar de andere korf te spelen. We waren daar gewoon veel beter in.

Na de praat, drink of kleine pauze gingen we weer verder. Minte en Sanne maakten weer plaats voor Sienna en Larissa. Een schot van KZ dat net geen doel trof werd afgevangen door Larissa en zij speelde de bal naar Sienna, die weer raak kon schieten, 18-2. Opeens maakte iemand van ons een verdedigingsfout en de toegekende strafworp aan KZ werd er door een dame netjes ingeschoten, 18-3. Direct halen ze ons nog in (geintje), maar Isa en Sienna dachten daar anders over en brachten de stand op 19-3 en 20-3. Lotte probeerde het ook nog eens, maar haar schot was verdedigd.

Ook werd er door ons een keertje voorgesprongen en dat ging net niet goed. De KZ heer had de bal, draaide zich om en schoot de stand naar 20-4. Maar Larissa schoot kort daarop de bal door de korf van KZ en het was 21-4. Wat veel doelpunten zeg!!!

Een jongen van KZ liet zien dat ook hij doelpunten kon maken en scoorde twee keer achter elkaar, 21-6 en zelfs na ons laatste doelpunt van Sienna, 22-6 scoorde KZ het laatste doelpunt van de wedstrijd, dus eindstand 22-7.

Wat een doelpunten, Ed was helemaal moe van het fluiten, Merel van het juichen en ik van het schrijven. Ik hoop dat ik alle doelpunten aan de juiste namen heb gekoppeld, want af en toe kon ik het zelfs niet bijhouden.

Veel succes allemaal met de komende wedstrijden.

Rita

facebook twitter Email