U bevindt zich hier: Teams » Verslagen

Verslagen

14-01-2017 21:19 uur

Door een Furorebril....

Furore C4 - Zaandam Zuid C1
Allereerst wil ik jullie (en al mijn fans) een gelukkig, sportief en blessurevrij Nieuwjaar wensen. Onze C4 moest de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar tegen een C1 ploeg spelen. En ik zie in de stand dat jullie wel 4 C1 tegenstanders hebben. Dus naar mijn mening spelen jullie een beetje te hoog of die andere ploegen te laag. Maar ik moet zeggen, dat jullie er wel lekker enthousiast tegenaan gingen en dat vonden de coaches Stefan en Sanne ook. Het was plezierig om naar te kijken.

Maar nu de wedstrijd...... Ik zag een hele groep meiden en 1 heer, Wouter. Bij de dames moest ik de namen aan de kleur schoenen koppelen, want ik kende er eigenlijk maar eentje, Yara. Maar dat moeten jullie me maar niet kwalijk nemen, want ik zie zoveel ploegen het hele jaar door. Welnu...

Daniëlle was aanvoerder, verdediging met Mindy - groen, Puck - zwart/wit en Dewi, roze. In de aanval: Bodile - tropisch, Sanne - zwart/blauw, Djina - grijs/roze en Wouter. De wissels waren Yara, Renate - staartje, Noor - grijs/roze en Danique - lichtgrijs. Een kleurrijk geheel met z'n allen.

De scheidsrechter was vandaag Frank, opstellen en de wedstrijd kon beginnen.

Wij namen natuurlijk de bal uit en begonnen gelijk aan te vallen. Wouter werd vrijgespeeld en hij waagde een mooi schot van afstand. Deze ging er nog niet in, Zaandam Zuid ving het schot en de bal ging naar de andere kant. Tenminste . . . . . . dat was de bedoeling, maar Wouter onderschepte de bal bij het uitspelen en wij konden weer verder met de aanval. Een doorloopbal van Sanne trof net geen doel, jammer. Iemand kreeg de bal op de voet en Zaandam Zuid ging nu wel aanvallen. Onze verdediging probeerde door voor te springen de bal weer te onderscheppen en helaas ging dat een keertje mis, een Zaandam Zuid meisje kwam hierdoor vrij te staan en zij schoot de bal er in 0-1. Dat was jammer voor ons, maar we lieten het er niet bij zitten. Jullie gingen keihard werken om weer gelijk te komen. De aanval van Bodile, Sanne, Djina en Wouter speelde goed met elkaar over, de schoten werden goed afgevangen en opeens een lange bal op Wouter, deze schoot van afstand de bal mooi door de korf en het was weer gelijk, 1-1. Dus wisselen van vak en functie. Zaandam Zuid was in deze opstelling wat beter dan wij en hielden de bal wat langer in bezit. We verdedigden best goed, maar konden niet voorkomen dat een Zaandam Zuid dame een strafworp verdiende door foutief verdedigen van ons. Helaas voor hun, maar goed voor ons ging deze er niet in.

Wij hadden ook onze kansen, Daniëlle, Mindy, Puck en Dewi deden er van alles aan om vrij te komen voor een schot en dat lukte best. Keurig.....riep Stefan dan. Helaas wilde de bal niet door de korf, jammer hoor. Bodile wisselde met Noor, die mocht laten zien wat ze al zo had geleerd op de trainingen, nou het verdedigen ging best goed! Beide ploegen hadden goede aanvallen en een mooi schot van Dewi ging er maar net naast. Wat jammer was dat toch!

Bij de middellijn werd een dame (heer) van ons weggeduwd door een Zaandam Zuid heer en kon hierdoor de bal niet vangen. Hé..... riep coach Sanne, maar scheids Frank had het gezien en wij kregen de bal voor de spelhervatting. Vlak voor de rust riep Sanne, kom op meiden nog een keertje aanvallen. Ballen op de rand en. . . . . . . .RUST.

In de tweede helft kwamen Yara en Danique erin voor Daniëlle en Djina (volgens mijn kleurenpalet) en met z'n allen gingen we proberen er een goede tweede helft van te maken. Ook Wouter had een andere tegenstander, een lange snelle heer. Maar je deed het goed hoor! Onze aanvallen gingen best goed en er werd verschillende keren geschoten en ook goed afgevangen, helaas werden de doelpogingen niet beloond. Zaandam Zuid had hiermee wat meer geluk, even niet opgelet in de verdediging, er stond een dame vrij vlak bij de korf en zij mikte de bal erin, 1-2. Oeiiiii.........dat was jammer. Even de veters vastmaken, wijst de scheids, ja, we gaan weer verder.

In de aanval hadden we niet veel mazzel, een paar schoten van Puck en Dewi, door afvangen van Mindy en aanspelen van Danique, kwamen wel 3 keer op de rand van de korf en vielen er aan de verkeerde kant af. Pech hoor!! Renate kwam er in voor Noor en we speelden weer verder. Zo kwam iedereen in het veld om te spelen, ja. . . . . . . . .het meeste leer je toch in de wedstrijden. Wat geleerd is op de training kan dan worden uitgeprobeerd.

Jullie deden enorm je best om gelijk te komen, maar uiteindelijk viel het doelpunt aan de andere kant via een doorloopbal, 1-3. Ja, dat is even slikken......wisselen maar weer en opnieuw proberen te scoren. Het samenspelen ging best goed en er kwam een kans voor Sanne, helaas ging het schot net niet door de mand. Zaandam Zuid had nog wel een keer geluk met een schot, het was echt in de laatste minuut dat zij er nog 1-4 van maakten, want Frank floot na dit doelpunt gelijk voor het einde van de wedstrijd.

Ik kan niet anders zeggen, dat jullie niet veel minder waren dan de tegenstander, zij hadden wat meer geluk met het schieten. Er is enthousiast gespeeld en ik denk dat er door goed trainen, nog veel goede wedstrijden gaan volgen.

Succes met z'n allen in de komende tijd.

Rita


facebook twitter Email