U bevindt zich hier: Teams » Verslagen

Verslagen

19-12-2016 21:34 uur

Door een Furorebril...

Furore D1 – OKV D2 (7-2)
Zaterdag 17 december was ik te gast bij de wedstrijd van de D1, zij moesten tegen de D2 van OKV spelen. Beide ploegen stonden bovenaan in de ranglijst als nr. 2 en 3 met 1 punt verschil. Dus het zou een spannende wedstrijd kunnen worden.

Jammer genoeg waren Rox en Fenna niet van de partij door ziekte (beterschap meiden), dus begonnen we de wedstrijd met in de aanval: Jikke, Lotte (heer), Melissa en Allysa-Lynn, terwijl de verdediging bezet werd door Tom, Daniël, Maudi en Jasmijn. De coach was Bastiaan en de wedstrijd werd geleid door Sander.

Vlak voor de wedstrijd werden Marieke en Tigo, die in de wedstrijd ervoor speelden, gevraagd om reserve te zijn. Dat was goed en toen de wedstrijd begon gingen ze samen op de bank zitten. Hartstikke goed!

Wij namen de bal uit en begonnen gelijk met aanvallen, er werd goed overgespeeld, maar we zagen dat OKV erg op de bal speelde, dus er moest flink gelopen worden om vrij te komen. OKV onderschepte toch de bal en wilde naar hun aanval spelen. Tom was hun echter de vlug af en onderschepte de bal weer terug. Helaas blesseerde hij hierbij een vinger en dat deed flink pijn. Intapen en weer verder spelen. Klasse!!

Bij beide ploegen waren geen lange aanvallen, omdat de verdediging er zo dicht opzat. Zo onderschepte OKV een paar keer een aanval van ons, maar Jasmijn en Daniel (die er vaak voor stond) pakten ook mooi een paar ballen er tussenuit en speelden samen met Tom en Maudi de bal weer naar de andere kant. Dat ging prima!

Het was een lekker fel partijtje, maar al met al nog geen doelpunten. Er waren wel wat kansen, Jikke probeerde een paar keer een doorloopbal, maar de korf werd nog niet gevonden. Wel waren er wat veters los, dus vastmaken! Alle veters vast? vroeg Sander. Ja, dan kunnen we weer. Dus bij het wisselen van vak en functie was het nog 0-0. Daar kwam wel verandering in want opeens kwam Tom langs zijn heer, kreeg de bal op maat van Maudi en het was 1-0 voor ons. Joepi!

We werden wat sterker dan OKV en Jasmijn kwam vrij te staan, wilde schieten maar bedacht zich, het was wel erg ver. Dus verder spelen maar, Maudi onderschepte een bal bij het uitspelen van OKV naar hun aanval, lange bal op Daniël en deze schiet op het randje van de korf. De bal valt er aan de kant waar Tom staat af, Tom vangt en schiet de bal er in, 2-0. En of het niet op kan, nauwelijks een paar minuten later schiet Tom van afstand de 3-0 in. Goed hoor!! Ik hoorde toen dat hij nieuwe schoenen had, nou  . . . . . . . . . er zit een goed schot in die schoenen. In dit deel van de wedstrijd hielden Jikke, Lotte, Melissa en Allysa-Lynn het goed dicht in de verdediging. Allysa-Lynn had een snelle dame, maar ze zat er bovenop. Goed werk verdediging. Melissa onderschepte een paar keer de bal en zo konden wij weer aanvallen.

Maar opeens, in een OKV aanval was er een dame langs en zij schoot de doorloopbal erin 3-1. Maar dat konden wij ook, uit een aanval had Maudi de bal bij de korf en Tom liep door, kreeg de bal en schoot hem er in, 4-1. Zie zo, weer een beetje afstand genomen van OKV. De heer van Lotte wou ook een doelpunt maken, maar Lotte verdedigde goed en het schot werd afgefloten door de scheids. Furore had weer een lange aanval en Jasmijn probeerde een afstand goal te maken, net op het randje. Jammer zeg! Kon er nog gescoord worden voor de rust? Ja hoor, Maudi stond vrij, kreeg de bal en schoot van een mooi afstandje de bal door de mand, 5-1. Maar nog was die minuut niet om, OKV verdiende zelfs nog een strafworp, maar die ging (gelukkig voor ons) mis. Toen was het echt . . . . . . RUST. Ik denk dat Bastiaan in de rust tegen zijn ploeg heeft gezegd, dat ze zo moeten doorgaan. Toch??

De 2e helft begon weer in de eerste opstelling, maar dan aan de andere kant (zoals gebruikelijk). Bij OKV was een wijziging, de tegenstander van Tom was gewisseld voor een meisje. Zij speelde als heer en het was een pittig grietje, ik vond haar beter dan zijn vorige tegenstander. Maar Tom verdedigde goed.

OKV begon met aanvallen en ze wilden natuurlijk scoren, maar onze verdediging bestaande uit Tom, Daniël, Maudi en Jasmijn hield goed stand. Daniël onderschepte weer een bal en onze aanval kon weer aan het werk. Lotte gooide de bal over de tegenstander van Melissa heen, zij draaide om en schoot, joh…… dat scheelde maar een haartje. Jikke probeerde een doorloopbal, maar Sander floot voor snijden. Dus ging de bal naar OKV en naar hun aanval, even verwarring en de doorloopbal zat er in, 5-2. Niet verslappen dacht de aanval van ons, er moet maar weer eens een doelpunt komen. Allysa-Lynn gooide de bal over de voorverdedigende OKV-heer heen naar Lotte, zij schoot de bal door de korf. Leuk trucje toch?? En de stand was 6-2.

Hierna werd het een beetje rommelig, veel ballen komen niet aan door voorspringen van de tegenstander. Dit gebeurde bij beide ploegen, het was een lekkere felle wedstrijd. Wisselen van vak en functie.

De laatste periode brak aan en we moesten dit volhouden natuurlijk. Er werd hard voor gewerkt, maar het was wel vreemd dat een heer van OKV vergat te schieten toen hij opeens vrij bij de korf stond en de bal kreeg toegespeeld. Een gelukje voor ons. De bal werd onderschept en onze aanval ging weer aan het werk. Op een moment was Daniël vrijgespeeld, kreeg de bal van Jasmijn en schoot de bal er netjes in, 7-2. Nu kon het toch niet meer mis gaan, maar wel het koppie er bij houden natuurlijk.

We gingen gewoon door en waren nog kansen, maar de schoten wilden niet meer door de korf, ook bij OKV wilde het niet lukken. Zelfs de strafworp, die zij verdienden ging er niet in, pech! Met nog een minuut of vijf te spelen kwam Tigo er in voor Tom en had nog een mooie kans om een doelpunt te maken, helaas net mis. Kort daarop kreeg Daniël een bal op zijn vinger en die moest onder de koude kraan of ijs erop. Marieke trok een hesje aan en ging als heer het veld in voor Daniël en zo konden we weer verder spelen. Jasmijn en Maudi probeerden nog een keertje tot schot te komen, maar het werden randjesballen en zo werd het een welverdiende overwinning van 7-2. Gefeliciteerd!

Ik vond het een heel leuke wedstrijd met twee hardwerkende ploegen, maar Furore was toch sterker dan OKV en de punten bleven dan ook terecht in Krommenie.

Allemaal een fijne kerstvakantie toegewenst en veel succes en plezier in het nieuwe jaar.

Rita

facebook twitter Email