11-12-2016 20:18 uur

Door een Furorebril...

Furore C2 - Celeritas C1

Vooraf aan de wedstrijd sprak Judit de ploeg nog even toe in de kleedkamer, coach Yara was deze keer niet aanwezig een coach Frank was de wedstrijd ervoor aan het fluiten. Toen deze wedstrijd was afgelopen ging de C2 inlopen en inschieten.  Even daarna floot Willem in en kon de wedstrijd beginnen, inmiddels had Ada, de moeder van Lisa de plek achter de knoppen ingenomen. De opstelling was: aanval - Daniek, Kim, Bo (heer) en Sem. Verdediging - Lisa, Robyn, Mette (heer) en Youri.

Wij namen de bal uit, maar al snel werd deze onderschept door Celeritas, maar de bal ging niet het vak uit, want onze aanval wist de bal weer terug te pakken en gingen goed aanvallen. Er kwamen diverse kansen uit om een doelpunt te maken, maar het lukte nog net niet. Maar. . . . . . . . .we werden steeds gevaarlijk en Celeritas kwam eigenlijk nog niet goed aan aanvallen toe. Een keertje tikte Robyn de bal er tussen uit en ook Lisa sprong een paar keer mooi voor bij de aangeef. Prima toch! Een ver schot van Daniek trof net geen doel, het scheelde niet veel. Dus riep Judit doorgaan jongens en de wil zat er bij de ploeg in om er iets goeds van te maken. We hielden de bal goed in de aanval en opeens kwam Kim langs haar dame, Sem gaf de bal aan en ja hoor.........GOAL 1-0 voor ons. Een mooi doelpunt.

Celeritas nam de bal uit en ging aanvallen, maar ze hadden niet veel geluk met het schot. Lisa ving een schot af en samen met haar vakgenoten werd de bal weer naar onze aanval gespeeld. Een doorloopbal van Daniek was net mis en werd afgevangen door twee personen tegelijk van Celeritas en Furore. Een sprongbal werd gegeven en onze speler sprong hoger dan die van de tegenpartij en had de bal. Wij konden weer verder en opeens werd er diagonaal een verre bal op Sem gespeeld. Deze was even te hard dus moest hij wel hard rennen om de bal binnen te houden. Intussen had Celeritas ook aangevallen en kansen gemist, dat was voor hun jammer maar voor ons niet. De verdediging had het best moeilijk, maar ze hielden stand.

Youri onderschepte een aanval van Celeritas, dus kon Furore weer aanvallen. En dat deden jullie heel goed, rondspelen en aangeef neerzetten, opeens was Daniek vrijgespeeld, Bo speelde haar de bal toe, een schot en. . . . . . . . . . . . .het was 2-0. Ja, dat was Celeritas niet gewend, want die stonden bovenaan en hun coach was dan ook niet tevreden. Ze maakte echte wel 2-1 via een doorloopbal, voordat wij weer iets konden doen. Uit een aanval van ons schoot Mette van ver op de rand, net mis. Maar even later gaf Lisa, die goed werk bij de korf verrichtte, haar een doorloopbal aan en Mette schoot deze erin, 3-1. Zo zie je dat alle posities in het vak zeer belangrijk zijn. Celeritas ging weer aanvallen, hun aanval werd echter onderschept en de bal was weer in onze aanval. Van korte duur, want Celeritas ving de bal af en wilde naar hun aanval spelen. Nee, nee dacht Bo en sprong er tussen en bemachtigde de bal en weer konden wij aanvallen. Er werden door beide ploegen pogingen gedaan om de stand te veranderen, maar de schoten wilden er niet in, of ze waren verdedigd. Zo brak de rust aan.

RUST

Wat de coach van Celeritas in de rust heeft gezegd????? Of dat de ploeg toen pas wakker werd???? Er kwam een heel andere ploeg in het veld. Ze waren feller, gooiden beter en maakten minder fouten. Wij kregen het zwaar in de verdediging, maar gingen uiteraard wel door met aanvallen. Maar Celeritas kreeg wat meer kansen en uit één zo’n kans kwam een doorloopbal en deze werd foutief verdedigd en dat betekende een strafworp en die werd benut, 3-2. OEI….. ze komen wel heel dichtbij nu. Bo onderschepte de bal bij het uitspelen van Celeritas naar hun aanval en wij konden de aanval weer overnemen. En we hadden veel kansen, schoten van Daniek en Kim. Sem stond een lekker potje af te vangen en Bo verzette veel werk bij de korf. Het ging allemaal prima, maar . .. . . . . . . .de schoten gingen er niet meer in. We hielden nog wel lang stand en er werd ook een schot afgekeurd omdat Robyn goed verdedigde. Prima hoor!

Opeens een botsing van Daniek met een heer van Celeritas en zijn hoofd deed pijn. Daniek voelde niets. . . . .  keihard hè die Furore vrouwen. Maar gelukkig viel het mee en ging iedereen weer verder. Maar doordat wij geen geluk hadden met onze schoten gaven we Celeritas de gelegenheid om gelijk te komen, met een ver schot maakten ze 3-3. Oh wat was dat nou jammer….we hadden zo’n goede eerste helft.

Maar we gaven de moed niet op, bleven aanvallen. Een mooi schot van Mette trof net geen doel, ook Youri had geen geluk en het werd een randjesbal. Ook Robyn en Lisa deden hun best in het aanvalsvak om kansen te creëren en de schoten af te vangen, maar het lukte niet.

In de verdediging moesten Daniek, Kim, Bo en Sem alle zeilen bijzetten om verdere doelpunten van de tegenstander te verhinderen. Maar er moest een keer aan de noodrem getrokken worden en dat betekende een strafworp voor Celeritas en die werd benut, 3-4. We gaven de moed nog niet op en gingen verder met de aanval. Een schot van Mette kwam op de rand, werd afgevangen door Celeritas en een aanvaller schoot van afstand de stand naar 3-5 en even later hetzelfde recept en het was 3-6.

Tjonge…..dit hadden we toch niet verdiend, we hadden er zo hard voor gewerkt. En het was niet zo, dat we helemaal geen kans hadden om een punt te pakken, maar ze wilden er gewoon niet meer in.

Allemaal van die randjesballen, enorme pech hadden jullie.

Ik vond Celeritas helemaal niet zoveel sterker en er is hard voor geknokt door alle spelers van Furore. Het wilde alleen niet meer lukken. Maar . . . . . . . . . . . .jullie kunnen het, dat heb ik gemerkt.

Laat het zien in de volgende wedstrijden.

Veel succes allemaal in de competitie.

Rita