11-12-2016 20:12 uur

Helios 1 - Furore 1 (9-22)

Zondagmiddag in sporthal de Enterij, de wedstrijd tegen Helios, altijd moeilijke en spannende wedstrijden, maar deze middag was het eerste, de veel betere ploeg.

Helios kwam op 1-0, via een strafworp, maar Sven maakte in dezelfde minuut 1-1 van afstand, twee minuten later, schoot Bram van afstand raak, 1-2 na een goede actie van het vak. Wederom een strafworp voor Helios en het was 2-2, maar toen kwam het eerste los, er werd in hoog tempo gespeeld en nadat Lisanne verkeerd werd afgestopt, was het Sven, die de strafworp benutte, 2-3.

Drie minuten later was het Caro, die 2-4 inschoot uit een vrije bal en toen werden de eerstelingen sterker, Bram schoot 2-5 in na een wervelende actie van het vak en een minuut later was Heleen, die van afstand 2-6 inschoot. Caro schoot van afstand, 2-7 in en Lisanne rondde fraai een doorloopbal af, goed aangegeven door Dave,2-8. Het eerste ging maar door en Helios had weinig in te brengen. Heleen maakte 2-9 uit een vrije bal en Coen schoot van afstand 2-10 in. Helios maakte 3-10 van afstand en na het missen van een strafworp, zette Dave de ruststand op 3-11.

Rust, ongekend, wat een voorsprong.

De tweede helft begon meteen al goed, want Bram scoorde vanachter de korf 3-12, in de eerste minuut en twee minuten later was het weer Bram, vanachter de korf 3-13.

Helios scoorde via een strafworp 4-13, Maar Dave schoot 4-14 in, met zijn befaamde afstandschot. In de tiende minuut was het Heleen, via een doorloopbal, 4-15, en even later was het Coen van afstand,4-16. Het eerste bleef doorgaan en goed tempo spelen en was veel sterker, dus het was Lisanne, die langs haar dame snelde en de doorloopbal, fraai benutte,4-17. Helios kreeg weer een strafworp en die werd benut, 5-17, maar een minuut later was het Heleen, die uit een vrije bal scoorde, 5-18.Helios kwam even terug tot 7-18, maar Lisanne schoot van afstand 7-19 in.

Het werd 8-19, jawel strafworp, maar het eerste ging rustig door met scoren, Heleen van afstand 8-20 en na 9-20, was het Dave, die van afstand 9-21 maakte. Bram zette de eindstand op 9-22 door van halve afstand in te schieten.

Wat een zege, wie had dat verwacht, goed gespeeld eerstelingen en een zeer verdiende overwinning.

Volgende week Purmer thuis in het Trias, niet gemakkelijk, dus komt aanmoedigen.

Het tweede won nipt van Helios 2, uitslag 16-17, uiteraard de punten zijn binnen, maar het was niet gemakkelijk deze middag.

Sibbeltje.