04-12-2016 21:18 uur

Door een Furorebril...

Furore A2 - Sporting West A2 (4-10)
Zondag rond het middaguur speelde onze A2 tegen Sporting West A2 en ik was erbij. Daar Daphne en Nicky geblesseerd waren, speelden Doenja en Lieke mee.

De opstelling was: aanval Merel, Wendy, Teun en Niels, terwijl de verdediging werd bezet door Doenja, Lieke, Youri en Maureen (heer), tevens aanvoerder vandaag. Julia was wisselspeelster en Sandra coachte de ploeg.

De wedstrijd werd geleid door Stephan.

De wedstrijd begon niet zo goed voor ons, want na het middenuit nemen werd de bal al snel onderschept door Sporting West en ging de bal naar hun aanval. Maar dát lieten jullie niet zomaar gebeuren, Youri wist de bal te bemachtigen en samen met de anderen speelde hij naar de aanval. Bij onze aanval ging de snelheidsmeter een tandje omhoog en al gauw kwam er een kans voor Merel van halve afstand, maar deze ging net mis. Een randjesbal, waarvan er nog een paar zouden volgen. Het spel ging heen en weer, maar wat mij opviel was, dat de aanval van Sporting West de bal langer in bezit hield dan wij. Er werd wat beter rondgespeeld. Het werd 0-1 via een afstandschot, echter. . . . . Er was niemand bij de knoppen van het scorebord. Stephan legde het spel even stil en Sandra vroeg Julia of die dit wilde doen. Oké! Verder maar weer.

Niels schoot van grote afstand en. . . . . Je raadt het al, een randjesbal. Maar het werd toch 1-1, na een goede aanval met het hele vak gaf Wendy Teun een doorloopbal aan en die zat er in. Mooi!!! Een heer van Sporting West had de smaak te pakken, die had een paar schoten van afstand, maar hij bracht de stand op 1-2 met een doorloopbal.

Sandra liet zich ook horen, kom op jongens, sluiten en maak het ze moeilijk. Of kom er voor…..Oké de bal ging weer naar onze aanval en Teun schoot van ver, maar deze was niet raak, werd afgevangen en de aanval ging weer door. Wendy en Merel deden in deze periode veel vang en steunwerk bij de korf. Goed hoor meiden. Helaas kwam er aan de andere kant een doelpunt bij, een afstandbal trof doel, 1-3 en even later, na een aanval van ons waaruit helaas geen doelpunt viel, ving een Sporting West dame een schot af en schoot zelf de bal erin, 1-4. Wendy is best een grote dame, maar haar dame was groter dan de heren en pakte af en toe een balletje er tussen uit. Er moest veel breed gespeeld worden en dat deden jullie dan ook. Prima.  Na een vrij lange aanval kwam Wendy tot een schot van afstand en deze ging maar net mis, jammer genoeg ging de bal er andere kant wel in en was het 1-5. Er was eerst nog een Sporting West doelpunt afgekeurd omdat er goed werd verdedigd. Dat is klasse!!

Na de vakwissel werd er weer een goede aanval opgezet en Doenja kwam van afstand vrij, kreeg de bal van Lieke en schoot de bal er goed in, 2-5. Maar Sporting West had al weer een antwoord klaar. Na eerst een goed door Furore verdedigd schot achter de paal, kwamen zij toch weer in het bezit van de bal en een afstandschot ging door de mand, 2-6. RUST

Begin 2e helft was er nog geen wissel. Na een lange Sporting West aanval onderschepte Maureen de bal en onze aanval kreeg weer kansen. En al wilde het niet gelijk lukken, de aanhouder wint en na samenspel van het hele vak, kwam Merel door, Niels gaf goed aan en . . . . . . . . . . .GOAL, 3-6.

Nadat een aanval van Sporting West was onderschept hadden wij een moment met heel veel kansen. Niels en Wendy namen de ondersteuning en afvang op zich en een afstandschot van Teun en een wegtrekbal van Merel waren weer van die randjesballen en dat was toch wel erg zuur!!! Toen opeens……… ALARM. Niet zoiets van een deur, die eigenlijk niet open mag, maar hard en lang. Stephan floot af en iedereen ging eigenlijk gelijk de kleedkamers in. Later bleek dat er toch niets aan de hand was en werd het spel weer hervat. VREEMD TOCH???

Lieke wisselde met Julia, dus Julia in het veld en Lieke achter de knoppen. Het werd 3-7 en er werd weer van vak gewisseld. Een periode volgde waarin het spel steeds heen en weer ging. Er werden kansen gecreëerd, maar er werd zeker 10 minuten niet gescoord. Toch benutte Sporting West daarna weer een kans en werd het 3-8. Met een beetje meer geluk had Youri zijn doorloopbal gezeten, maar het was weer . . . . . . . . . .net niet.

Even later een wegtrekbal van een Sporting West dame en zij bracht de stand op 3-9. Iedereen werkte hard en dat vond Sandra ook, maar Sporting West was gewoon even sterker dan wij. Nadat Maureen haar heer goed verdedigde bij een schot konden wij weer aanvallen, jammer genoeg kwam er geen doelpunt uit. Ook de volgende aanval van Sporting West werd goed onderschept, nu door Youri en na uitspelen konden onze aanvallers het weer proberen. Een wegtrekbal van Teun, goed aangegeven door Wendy, trof net geen doel, je weet wel een randjesbal. De aanval van Sporting West daarna had niet veel kansen, onze verdediging van Doenja, Julia, Youri en Maureen zette het goed vast.

Hierdoor kreeg de aanval met Merel, Wendy, Niels en Teun toch wel kansen. Maar toch werd er gescoord door Sporting West en was de stand 3-10. Youri haalde nog even een grapje uit met Wendy, door vlak bij de middenlijn over haar heen te gooien naar Teun. Maar hierdoor kwam Wendy wel vrij te staan, ze kreeg opeens de bal en schoot het laatste doelpunt van de wedstrijd erin, 4-10.

Ondanks het verlies vond ik het wel een leuke wedstrijd om naar te kijken. Er werd keihard gewerkt, maar op schot mag nog wel even getraind worden. Als 50% van die randjesballen er in gaan dan winnen jullie de uitwedstrijd. Doe je best en succes.

Rita