28-11-2016 20:11 uur

Door een Furorebril

Furore D2 - Thor D1 uit Harmelen
Ja, die Thor spelers kwamen van best ver, vlakbij Utrecht, om een wedstrijdje te spelen. Dit houdt in dat wij daar ook een keer naar toe moeten. Deze wedstrijd in het Trias speelden we met 8 dames en 2 heren. Rens en Nila waren er niet bij deze keer.

In de aanval begonnen Sanne, Fenna als heer, Marieke en Tigo. De verdediging bestond uit Elif, Kim, Yelena als heer en Safae als heer. Nora en Arden waren nu wissel.

De coaches waren Jurre en Eline, en de wedstrijd werd geleid door Jesse.

De vader van Elif bediende het scorebord.

Wij hadden 1 wedstrijd gespeeld en verloren, Thor had al 2 wedstrijden gespeeld en verloren. Dus hadden wij misschien een kans om van hen te winnen. We zullen het zien!

We begonnen met spelen en mijn eerste indruk was dat de twee ploegen niet veel in sterkte verschilden. Onze eerste aanval duurde niet zo lang want de bal werd onderschept en de bal ging naar de andere aanval. Deze aanval van Thor hield lang de bal in bezit, maar er kwamen niet echt kansen uit. Na het afvangen door ons gingen wij in de aanval, een schot van Sanne was verdedigd en een poging van Fenna trof net geen doel. Even later schoot Tigo de bal erin, maar de scheids keurde het doelpunt niet goed, want het was verdedigd. Dat was effe jammer zeg!!!

Een mooie kans van Sanne ging net mis en de bal werd weer naar de Thor aanval gespeeld, maar. . . . . . . . . . . . . werd onderschept door ons en wij gingen weer aanvallen. Tigo schoot zijn tweede doelpunt erin, maar weer was het verdedigd en telde het punt niet. Die verdediging van Thor was wel goed, dus moeten we meer lopen om vrij te komen. Een aanval van Thor werd gevangen door Yelena en de bal ging weer naar onze aanval. Er werd erg enthousiast gespeeld, maar er waren nog geen doelpunten gevallen in de eerste periode.

Wisselen van vak en functie.

Wij namen weer uit, maar een heer van Thor onderschepte de aanval, maar Marieke deed hetzelfde en wij gingen weer aanvallen. We waren toch iets sterker en meer aan de bal. Yelena kreeg een mooie kans om te scoren maar het ging net mis. En ook Elif had een goede kans met een omdraaibal, helaas ging de bal nog niet door de mand. Bij een goede aanval van ons werd Safae foutief verdedigd en kregen we een strafworp. Yelena nam de worp en hij ging maar een ietsepietsie er naast, jammer!!

Er werd goed verdedigd door ons en daardoor kregen wij meer kansen om te schieten. Echter er ging er nog niet één in en dat was jammer. Maar opeens . . . . . . . . . . . . . . . . . Elif schiet, maar net mis, Kim vangt het schot af en aarzelde niet, hup. . . . . . . .schieten en ja hoor . . . .GOAL!!!!! 1-0 voor ons en dit was wel in de laatste minuut van de eerste helft.

RUST

Jesse floot in voor de tweede helft.

Nora en Arden kwamen er in voor Fenna en Kim. De aanval van Thor werd al snel onderschept door Safae en naar onze aanval gespeeld, een schot van Arden ging net op het randje, werd door Thor afgevangen en nu konden zij weer aanvallen. Echter het uitspelen naar de aanval werd onderbroken door Sanne. Onze aanval kon weer aan de gang. Even later stond Sanne vrij, hier.....hier..... riep ze. Nora speelde de bal naar Sanne, Sanne schoot en........GOAL!! 2-0. Ja ja!!!!!

Maar we waren nog niet klaar met de wedstrijd, die voorsprong moeten we behouden en proberen nog groter te maken. Even later geeft Marieke een doorloopbal aan Tigo en hij schoot deze er keurig in en HIJ TELDE!!!!!! 3-0. En even later schoot hij er bijna nog eentje in. We hadden toen best wel kansen om de score groter te maken, maar de doelpunten gingen er net niet in.

Opeens werd er gewisseld bij Thor en een meisje werd opeens jongen, ja ja dat gaat zo hè. We gingen weer door, Sanne geeft Marieke een doorloopbal aan, maar deze kwam op het randje van de korf en rolde er aan de verkeerde kant af. Jammer !!

Na 12,5 minuut gingen we weer wisselen. Thor nam de bal uit, maar al snel werd een aanval onderschept en Tigo, Arden, Sanne en Marieke speelden samen de bal naar de aanval. Daar kwam gelijk een schot van Nora, maar dat was net mis. Elif, Nora, Yelena en Safae deden er van alles aan om nog een doelpunt te maken. Kim en Fenna zaten hun ploeg aan te moedigen en ook Jurre en Eline lieten van horen om het spel goed te laten gaan en hoopten op meer doelpunten. Het lukte echter niet meer, steeds op die rand hè. Af en toe kwam Thor ook nog in de aanval en ook zij hadden geen geluk met schieten en ze werden natuurlijk heel erg sterk verdedigd. Vlak voor het eindsignaal ging Yelena nog een keer voor de doorloopbal, maar deze ging net mis.

En toen . . . . . . . .floot Jesse voor het einde en . . . . . . . . .

WE HADDEN GEWONNEN!!!!!! GEFELICITEERD!!!

De handen gingen in de lucht. Joepie de poepie!!!

Geweldig. . . . jongens en meiden en hartstikke verdiend, jullie hebben er met de hele ploeg hard voor gewerkt. Ga zo door!!!!!

Veel succes verder.

Rita