28-11-2016 20:01 uur

Furore 1 - DKV/Victoria 1 (19-16)

Zondagmiddag in het Trias, de belangrijke wedstrijd tegen DKV/Victoria. Beide ploegen hadden nog geen punten en het werd een spannende wedstrijd deze middag. Lees het verslag van Sibbeltje.

Het was al snel 1-0, via een doorloopbal van Heleen, goed aangegeven door Coen en even later was het Bram, die 2-0 maakte van afstand. DKV kwam terug tot 2-2, maar Heleen scoorde 3-2 uit een vrije bal. Bram maakte, na een goede actie van het vak 4-2 van afstand en na 4-3 was het Sven, die van afstand 5-3 inschoot. Dave schoot, vanachter de korf, 6-3 in en Heleen maakte van afstand 7-3.

Toch kwam DKV weer terug tot 7-6, Maar Bram benutte een kansje bij de korf en het was 8-6. Dave maakte 9-6, via een omdraaibal, de ruststand was 9-7.

Dus er was nog alles mogelijk en de tweede helft werd best heel spannend.

Het was al snel 9-8 en dat was al in de tweede minuut, maar Coen schoot even later raak en het was 10-8, via afstand werd het 10-9, maar Dave schoot van afstand 11-9 in, toen waren er nog maar zes minuten gespeeld. Het eerste kreeg wat ruimte, doordat Bram een kansje benutte, vlakbij de paal 12-9, maar DKV kwam terug, via tweemaal vlak achter elkaar een strafworp te benutten 12-11.

Prompt daarop schoot Dave van afstand 13-11 in, wat weer wat ruimte gaf. Echter DKV kreeg weer een strafworp. Maar, die werd gemist en een minuut later werd Heleen verkeerd afgestopt en Coen schoot de strafworp raak, 14-11. Even later werd Bram verkeerd afgestopt en het was Coen, die de strafworp benutte, 15-11. Het eerste liep uit en Sven maakte 16-11 van halve afstand, na een goede actie van het vak. Toen waren er nog tien minuten te spelen, maar het werd nog heel erg spannend. DKV, 16-12 van afstand, strafworp, 16-13, tweemaal afstand 16-15, dus alles was weer mogelijk, met nog zes minuten te spelen. Dave werd verkeerd afgestopt en Sven schoot de strafworp raak 17-15, maar DKV kreeg ook weer een strafworp en het was, 17-16 met nog drie minuten te spelen.

Het werd erg spannend en het kon nog alle kanten op, gelukkig werd er na een goede actie van het vak een strafworp verdiend en Coen schoot koel 18-16 in. Er waren nog twee minuten te spelen en Sven bepaalde de zege, door een doorloopbal fraai in te schieten vlak voor het eindsignaal 19-16.

De eerste zege, zwaar bevochten, maar de punten zijn binnen, gezien de uitslagen van deze competitie kan iedereen van elkaar winnen, dus echt alle wedstrijden er tegenaan  eerste !!!!

Het tweede won met 15-12 van DKV/Victoria 2, dus nu aan de goede kant van de score en een goede zege.

Sibbeltje